Mindkettő gyerek vagy egyik sem? Vagy menjen a nagyobbik gyerek?Focizni akarnak, de az anyagi keretünk csak egy gyereket engedne meg?
3 gyerekem van. Most vettünk kocsit, házat, hitelt törlesztünk.
Mindketten szeretnek focizni, viszont a nagy az nagyon tehetséges. Youtube-ról nézi a trükköket. A kicsi se botlábú, de ő még csak 4 éves, passzolgatáson és pár hátrahúzós cselen kivül nem tud mást, de ő is ügyes.
A városban van egy foci és futsal egyesület. Igen ám, de annyit kellene fizetni havonta, hogy 2 gyerek sportolását jelenleg nem bírnánk. Környező települések azért nem jöhetnek szóba, mert nekem nincs jogsim (szemem miatt), és a busz ritkán jön. Én meg 8 óra munka után biztos nem fogok se a 35 fok melegbe, se a -2 fokba ott fagyoskodni a buszmegállóba.
Nem tudom, hogy mit tegyek. A kicsi is akar menni, a nagy is. Ha a kicsi nem mehetne, rosszul esne neki. Ha a nagy emiatt nem mehetne, akkor vele szemben nem lenne fair.
Négyévest egyébként se íratnám be, ráér még, hisz a nagyobb se járt még 4 évesen. Ez pont elég indoknak is.
"Majd ha annyi leszel, mint a tesó, mehetsz!" - és ezt tartsd is be
4 éves gyereket egyáltalán fogadnak? Nálunk a helyi csapatban pl 5 év az alsó korhatár, de máshonnan hallottam többet is.
Nem szeretem a megkülönböztetést, de ilyen helyzetben szerintem is a nagy élvezne elsőbbséget. Ha tényleg tehetséges és sokra viheti, akkor nem mindegy, hány évesen kezdi el. Bár nem írtad, hány éves, de feltételezem, 2-3 van köztük azért. A kicsi viszont még csak 4, ha 6 évesen kezdene, akkor sem lenne semmi. Persze ha a tesó mondjuk 7 évesen megy, érthető lesz annak idején ő is, hogy 7 évesen akkor már ő is elkezdené.
A nagyobbik fiam 7 éves lesz.
Fogadnak kicsiket is. Van egy kislány, aki 2,5-3 évesen focizott már.
Hát persze. Mert aki nem tud csak úgy 2x több tízezer forintot sportra költeni, az már csokdigger. Most vettünk fel hitelt. Mi se úgy terveztük, de most ez van. Ti is lehettek rosszabb anyagi helyzetben még. Bár nyilván az a rossz anyagi helyzet, ahol kettő gyereknek nem tudok több 10 000-ret szánni a sportra hitel és egy olyan gyerek mellett, aki speckó kaját eszik, ami nyílván árban több jön ki. De hát en vagyok a hülye, hogy ezt nem kalkuláltam bele, hogy 80 000 forinttal többe fog kerülni a kaja, mert ilyen gyerekem is születhet.
Akik szerint a kicsinek nem jár, a ti gyereketek se lennék. Remélem majd ha vének lesztek és a feneketek se tudjátok egyedül kitörölni akkor se fog számítani a kisebb gyerek.
Kérdező, ne a 4 évest büntesd amiért beteg gyereked is van. Vagy mindkét gyerekem mehet vagy egyik se. Mindkettőt szeretem, én akartam őket és nem kivételezek. Ez igazi táptalaja annak hogy a kicsi meggyűlölje a nagyot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!