Van még rajtam kívül ilyen peches anyuka?
Mindjárt szülők hetek kérdése.
De már pedzegetik az online oktatást.
2 nagy fiam van egy 8 és egy 13 éves.
Komolyan nem hiszem el hogy 2 kisgyerekkel kell majd itthon nap mint nap tanulnom/tanitanom egy ujszulott mellett?
Ha most nem őszülők meg akkor soha!!!
És nem, nincs segítségem se nagyszülő se barátnő. Nem is az ő dolguk lenne ez.
Más is van így?? Ebben a helyzetben?!
A gondolatától is kivagyok.
"Van még rajtam kívül ilyen peches anyuka?"
Szerinted szült valaki második/harmadik gyereket az elmúlt másfél évben?
Nem csak a szülőknek lenne gáz.
Mindenkinek.
Mi húszan dolgozunk a munkahelyemen, és szeptembertől 7-nek kezdi az első osztályt a gyereke. Véletlenül így alakult.
Kb mind menne azonnal táppénzre meg szabadságra. Ha én érintett lennék, én is ezt tenném, természetesen, a gyerek az első.
De ki dolgozna? Hát a többi.
Nem jó ez senkinek.
Te inkább örülj, hogy nem lesz bevétel kiesésed legalább.
Anyukám pedagógus, ma beszélgettem vele erről.
Mindenki nyugodjon le, tök mindegy, milyen szupertitkos belső belügyes infót hallott a szomszédasszonyod a piacon, NEM PEDZEGETIK az online oktatást. Nem. Főleg nem azt, hogy szeptember 17-től bezárják az alsó tagozatot. Akkor sem, ha a kolléganőd körmöse teljesen biztos forrásból hallotta.
A hivatalos álláspont jelen esetben az, hogy offline lesz a tanév. Aztán persze majd meglátjuk. De ahogy tavaly tavasszal sem zárták le Budapestet (pedig mindenki legalább tíz "tuti biztos" "nagyon titkos" forrásból hallotta ezt), és ahogy tavaly október közepén sem zárták be az általános iskolákat, csak sokkal később, úgy ezeknek a "pedzegetéseknek" is jó lenne, ha nem ülnétek fel, mert semmi alapjuk. Ami szupertitkos, azt úgysem fogják még pletykaszinten sem kiengedni.
Vaszínűleg nem te vagy az egyetlen 3 gyerekes anyuka.
De ha heteken belül szülsz, akkor december környékén estél teherbe, a pandémia kellős közepén. Akkor is sejthetted volna, hogy ez bizony benne van a pakliban, nem kellene, hogy oylan marha nagy meglepetésként érjen.
Nem azt mondom, hogy emiatt ne vállaljon senki gyereket, mert ki tudja meddig tart ez a szar, de ne csinálj már úgy, mintha akkora meglepetés lenne a dolog. Senki nem kényszíretett, hogy vállalj 3. gyereket...
Mi ez a hülyeség, hogy újabban minden pletykát elhisztek??? Miért lenne online oktatás? Tavaly sokkal durvább helyzetben, mint amire most számítani lehet, tavasszal zárták be az általános iskolákat pár hétre (feltételezem, hogy a 8 meg 13 éves nem egyetemista.) De mondjuk nem is csecsemők, a 13 éves például már valószínűleg képes lenne egyedül is megülni a laptop előtt, vagy lehet magántanárt fogadni, aki leveszi a válladról ezt a terhet, HA online oktatás lesz, de jó darabig biztos nem lesz. Eddig az összes nyitást-zárást pontosan megjósoltam, szóval hihetsz nekem😉
Kérdésedre válaszolva, te nem peches vagy, csak hisztis. Egyelőre a semmin hisztizel. Amúgy ha már pechversenyt akarsz rendezni, szerintem sokkal pechesebbek lennének azok az anyukák, akik home office-ban dolgoznak a tiédnél kisebb gyerekek mellett is, vagy aki munkahelyre jár be, amíg ki nem rúgják, mert nem tudja megoldani a gyereke felügyeletét és otthon kell maradnia.
Ha pár hét múlva szülsz, akkor kb 8 hónapja estél teherbe, tehát kb január. Azt ne mondd, hogy januárban nem merült fel benned amikor nem védekeztél, hogy belefutsz egy digitális oktatásba?!
A másik, hogy senki nem emleget digitális oktatást, nem lesz sulibezárás, ez kb 99 %, az viszont tuti, hogy az alsó tagozatban nem lesz, különben elveszti a választásokat a jelenlegi kormány. Szóval nem kell hisztizni a digitális ojtatás miatt, mert nem lesz és nem is tettek utalást rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!