Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Attól tartok, hogy ha gyereket...

Attól tartok, hogy ha gyereket vállalunk, azért megy tönkre a kapcsolat, ha pedig nem vállalunk, akkor azért. Érez még így más is? Mit lehet ezzel tenni?

Figyelt kérdés

Alapvetően segítő szándékú válaszokat várnék.

A párom (férfi) 38 éves, én nemsoká 31. 2 éve vagyunk együtt, ősszel házasodunk.

Minden a legtökéletesebben rendben van köztünk, maximálisan elégedett vagyok a kapcsolatunkkal, anyagi gondjaink sincsenek.

Már a kapcsolat elején megbeszéltük, hogy mindketten házasságban, gyermekkel képzeljük el az életünk.

Tudom, hogy jó apa lenne, mindig elérzékenyülök és azonnal belevágnék a dologba, mikor meglátom egy kisgyermekkel foglalkozni.

Tehát abszolút nem az a gondom, hogy a páromban nem bízom.

Akkor mi a gond?

Egyrészt későn ismerkedtünk meg, ami miatt úgy érzem, hogy túl kevés időt tudtunk kettesben tölteni. Imádunk utazni, ezalatt a nem túl hosszú idő alatt és a covid ellenére is sok helyen jártunk. De egyszerűen kevésnek érzem. Nem amiatt, hogy "mi van, ha nem ismertem meg eléggé?", hanem annyira szeretek vele lenni, hogy úgy érzem, nem akarok még osztozni rajta senkivel. Ha gyerekünk lesz, egy csomó dolog ugrik, ahová még szerettem volna eljutni. Persze, lehet mondani, hogy gyerekkel is lehet utazgatni, de biztos vagyok benne, hogy pár hónapos/éves gyerekkel nem fogok világ másik felére repülni.

Illetve ahogy szétnézek a gyermekes ismerőseim között, látom, mennyire nehéz. Alig van idejük magukra, a kapcsolatukra. Több a veszekedés, a vita, még olyan pároknál is, akik amúgy jól működnek együtt.

Ha ennyi kétségem van, akkor miért nem várunk vele és kész?

Ennek is több oka van.

Egyrészt a párom már 38, én sem leszek fiatalabb. Ráadásul van egy nőgyógyászati problémám, ami miatt feltehetőleg nem fog olyan könnyen menni a teherbeesés, nagy eséllyel orvosi segítség is kelleni fog. Szóval tartok attól, hogy ha tologatom még 2-3 évig a dolgot, akkor a végén nem fog összejönni.

Tudom, hogy egy lombik program is mennyire meg szokta viselni a kapcsolatokat, nem hogy az, ha a végén esetleg nem is sikerül.

Tehát ott tartok, hogy a gyerekvállalástól is félek, meg attól is, hogy ha végül nem sikerül, akkor emiatt távolodunk el egymástól.

Párommal már finomat beszélgettünk erről, ő próbál nyugtatni, hogy ha nem jön össze, akkor is inkább velem gyerek nélkül, mint mással gyerekkel.

Csak én vagyok ilyen hülye, vagy más is érzett már így? Mi segített? Hogy döntötte el, mi legyen?

2021. aug. 25. 20:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Kezdjétek el most gyerekvállalást így ha nem jön össze azonnal ahogy te le írtad semmi probléma nem lesz lesz időtök még böven .

Gyerekel is lehet nyaralni nekem 3 gyerekem van mikor ovisok voltak már külföldön Ausztria, Németországban nyaraltunk,balatonál vagy kirándultunk minden hétvégén amikor 3. Született ő már pici korától kirándult velünk.

Mindent lehet csak akarni kell még hozzá állás fontos.

2021. aug. 26. 07:32
 12/14 anonim ***** válasza:

5os vagyok

Nekünk nem 7 évig nem sikerült, hanem annyi ideje voltunk együtt. Tudatos döntés volt és kB 9 hónap alatt sikerült, de nekem is volt problémám, alacsony progi, magas tsh stb.

Én sem éreztem az elsöprő azonnal akarok gyereket érzést, persze szerettünk volna, de azért a földön jártam végig :D

Gondolom voltál endokrinologusnal, inzulin szint rendben van?

Nekem amúgy segített a mozgás és a diéta a pajzsmirigy és menszesz problémára :)

2021. aug. 26. 08:25
 13/14 anonim ***** válasza:

10es

Értem,köszi az infót. kicsit kényesen érint a téma, mert tesómék várnak gyermekre és minden feltételnek megfelelnek, csak már nekem is fájdalmas, hogy még nem sikerült nekik sem baba, sem örökbefogadas.

2021. aug. 26. 08:28
 14/14 A kérdező kommentje:

5ös: jaj, félreértettem, bocsi.

Inzulinom és cukrom és pajzsmirigyem is rendben, túlsúlyom sincs. Ennek ellenére egy ideig megpróbáltam a metformint is, nagy dózisú d vitamint, inofolicot, de a menzeszem sosem lett rendben, az átlag valóban évi 2 volt.

Szerintem egy fél-háromnegyed évet az esküvő után még megbeszélünk a párommal, addig hátha be tudjuk pótolni a nászutat (ahova menni szeretnék, jelenleg a covid miatt zárva), illetve ő még tavasszal úgy is el szeretne menni Angliába, azt régóta mondogatja. És akkor nyár felé el lehetne hagyni a tabit és ráállni a dologra. Talán ez elég kompromisszum nekem is.

2021. aug. 26. 09:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!