Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon sírós babához segítség?

Nagyon sírós babához segítség?

Figyelt kérdés
Nagyon el vagyok keseredve. Nem alszik, félóránként visítva kel, sokszor a szeme is bedagad. Oldalra is és előre hátra is rázogatja a fejét, mindent és mindig megrág. De már van 8 foga 9 hónaposan. 3 hónapos korában elkezdett nyálazni, és néha volt olyan csak hogy 3 óránként kelt fel. Nem értem. Oké rág de mindig? Mindent? Sebes az ujja is. A hintakötél, a babakocsi ... Cumi és cumisüveg nem kell, öklendezik. A mellem úgy fáj az egész éjszakás szívástól, hogy csak na. Folyamatosan a foga? Nyigtatós fürdető, masszázsolaj, jó éjt tea, dentinox, nurofen, rágókák. De semmi se jó. Egész nap vele játszunk, nem csinálunk semmi mást, akkor se jó. Hátravágja magát, mintha minden fájna. Ennek így kell lennie? Doki szerint nincs baja. Dehát ezt nem hiszem már el. Nincs a férjemmel egy szabad fél óra vagy egy lopva gyors halk szex, mintha tudná. Ordítva remegve sír fel. Tanács?
2021. aug. 24. 20:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%
Túlélni lehet. Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagytok. Én abban bíznék, hogy idővel csendesedik és többet fog aludni.
2021. aug. 24. 21:06
 2/12 anonim ***** válasza:
97%

Nekem három gyerekem van, mindegyik teljesen más karakter volt kicsinek is, egyikük extrém sírós volt (első négy hónapról alig van pár emlékem, olyan fáradt voltam állandóan), de ez még nekem is sok.

Amikor adtál neki Nurofent (súlyának megfelelő egy teljes adagot), akkor is ugyanígy kelt? Mert akkor a fájdalmat kizárhatjuk. Vagy esetleg van egy régóta tartó fülgyulladása, ami miatt így viselkedik. Ezt a gyerekorvos meg tudja nézni, van eszközük rá, hogy belenézzenek a gyerek fülébe, látják a dobhártyát, az alapján kizárható a fül probléma.

Viszont ha nem fájdalom és nem is fül, akkor valamilyen idegrendszeri dolog. Egy dévényes gyógytornásznak meg lehetne mutatni, hátha valamilyen izomtónus eloszlási gond, ez ilyen kicsiknék még hamar rendezhető.

Minden más tekintetben átlagosan fejlődik?

2021. aug. 24. 21:09
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
1-es, a kérdezőnek már 9 hónapos a babája, nem egy-két hónapos.
2021. aug. 24. 21:11
 4/12 anonim ***** válasza:
91%
Az állandó fogzás is okozhat ilyet. Az pedig nem 1-2 hónapos babákra jellemző, hanem 6 hónapos kor után.
2021. aug. 24. 21:15
 5/12 anonim ***** válasza:
71%
Valószínűleg fájdalma van. Tessék utána menni (fülészet, gyógytorna,más fájdalomcsillapító),a gyerek szenved!
2021. aug. 24. 21:18
 6/12 anonim ***** válasza:
27%

Ez van, ő ilyen baba. Vagy jobb lesz, vagy nem.

Lépj be a Többemberes babával az élet csoportba Facebookon.

2021. aug. 25. 07:39
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha hagyod sírni se hallgat el?

Legyél mellette, beszélj hozzá de ne vedd fel. 9 hónaposan már hisztiznek, akárki akármit mond. Plusz ha fáj a melled, éjszakára adj neki tejpépet, hátha jobban bealszik, és te is tudsz gyógyulni. Értem én, hogy most divat a kötődő nevelés meg minden, de azért ne bolondulj bele a fáradtságba, te is fontos vagy nem csak a baba!

2021. aug. 25. 09:00
 8/12 A kérdező kommentje:
2. Nézte gyerekorvos a fülét. Mondta nincs begyulladva. Torkát is és 9 hónaposan áll a kiságyban, mászik is, ül egyedül. Nurofen rendes adag igen, jobb neki de nyöszörög akkor is. A mai nap mintha elvágták volna. Nagyon jó baba volt. Nagyokat evett, nagyot aludt, végre mi is egymáshoz fértünk, nem tudom minek köszönhető, de kifejezetten nyugodt volt és elkezdett ölelgetni minket. Remélem érzi, hogy szeretjük. Lehet ennyire szeparációs szorongás?
2021. aug. 27. 00:31
 9/12 A kérdező kommentje:
7. Hiába a tejpép, mert szerintem nem éhségből szívja. Lehet attól nyugszik meg. Múlt éjjeltől valami megváltozott, nem kérte éjjel és egész nap is jó fiú volt. Pedig nincs új foga. Ki érti ezt?
2021. aug. 27. 00:34
 10/12 A kérdező kommentje:
7 nem hagyja abba akkor sem. Fulladozásig rikogat, igen, néha hiszti is. De van, hogy fájdalmasan sír, mert nem tudom megvígasztalni egykönnyen. Csak cicivel, vagy mivel imádja a vizet és a tv-t, ezért egy zenét berakok, vagy megmosdatom.
2021. aug. 27. 00:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!