Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más anyuka is retteg attól,...

Más anyuka is retteg attól, milyen lesz az élete, ha felnőnek a gyerekei?

Figyelt kérdés
A kisfiaim nagyon kicsik még, de annyira szeretem őket, állandóan a jövőn kattog az agyam. Mi lesz ha meg sem élem hogy felnőjenek, mi lesz ha elrontom őket, ha nem leszek jó anyós a menyeimnek, ha nem fognak törődni velem felnőtt korukban. Már most fáj ha arra gondolok, hogy elmennek egyetemre, és először lesz üresen a szobájuk, ezt hogy lehet feldolgozni? Vagy a szülők fokozatosan hozzászoknak, ahogy telik az idő?

2021. aug. 18. 23:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
59%

Hát nincs mit izgulni itt ülnek a nyakunkon😁😁🤭🤭

Ez a generáció szereti a mamahotelt.

21és23 évesek, de azért, hogy ne unatkozzunk van egy 2.5 éves, lehet ő előbb elköltözik majd mint a nagyok😂

2021. aug. 18. 23:14
 2/15 anonim ***** válasza:
81%
Biztos. Én nem félek ettől. Szerintem az enyémek talpraesett, erős, tanult felnőttek lesznek. Mindent megteszek ezért. A többi rajtuk múlik. De én nem vagyok túl lelkizős, tutujgatós anyuka, amúgy. Szóval biztos lesz, aki hozzád áll közelebb. Én nem félek attól, hogy mi lesz, ha elmennek. Most is van életem, akkor is lesz, rengeteg más dolgom a gyereknevelésen túl. Nem leszek felesleges az életemben, és ők is elég erősek lesznek egyedül két lábra állni.
2021. aug. 18. 23:14
 3/15 anonim ***** válasza:
20%
Mondjuk nálunk nem opció az sem, hogy felnőttként itthon lakik, ez megint csak családi kérdés...
2021. aug. 18. 23:15
 4/15 A kérdező kommentje:
Persze én sem akarom hogy 30 évesen még itthon üljenek, de jó lenne ha a közelben maradnának
2021. aug. 18. 23:19
 5/15 anonim válasza:
100%

Hát nehéz. Bármennyire is igyekszel fogsz elkövetni hibákat. Az jó pont hogy akarsz jó anya lenni.

Saját véleményem szerint a szülőnek 2 fő feladata van.

1. Hogy épségben felnevelje a gyerekét

2. Hogy megtanítsa, felkészítse a való világ kihívásaira. Vagyis hogy legyen elég bátor és önálló.

Elvileg általában a legfiatalabb gyermeket tartják vissza a szülők a legjobban. Szóval a kisebbek se legyenek elkényeztetve mert az előbb utóbb visszaüt amikor felnőttek lesznek és még mindig nem képesek megállni a helyüket a világban.

2021. aug. 18. 23:47
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Engem jobban foglalkoztat a jelen. Teljesen felesleges és irracionális ennyire a távoli jövőn kattogni meg izgulni. Beteges.
2021. aug. 19. 06:14
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmi gond, ha az ember gondol a jövőre, inkább az ijesztő, hogy téged megijeszt ez a fajta jövő.. Valami természetellenes függés van benned, mintha a gyerekeiddel töltenéd ki a társaság iránti igényedet. Vannak barátaid vagy a gyerekekkel pótolod őket?

Én tutujgatós anyuka vagyok, de boldoggá tesz a tudat, hogy a gyerekem egyre függetlenebb, és biztos vagyok benne, hogy felnőttként is jóban leszünk, mert sokat teszek érte, és fogok is. Egy kicsit majd biztos az agyára megyek majd, de annyi belefér, azért vagyok az anyja, hogy a hibáimat is felfedezhesse. Kicsit aggódom, hogy veszi az akadályokat, de azért bőven belefér kategória, tudom, hogy meg tudja majd valósítani, amit szeretne nagyrészt és én majd támogatom benne, amiben kell.

2021. aug. 19. 07:43
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Én azt határoztam el, hogy az a célom a gyerekvállalással, hogy önálló, boldog ember legyen a gyerekem. Nem saját magamnak szülök szórakozást vagy barátokat, hanem egy távoli célom van vele. Most kiélvezem, hogy pici, a közelségét, aztán elfogadom a távolodását, hiszen ez is a célomat szolgálja. És közben ápolom a kapcsolatomat a férjemmel, mert ha a gyerekek már nem velünk élnek, ő lesz a tásaságon újra megint. Neked is azt javaslom, hogy ne csimpaszkodj majd a gyerekeidbe, ha nem akarnak a közeledben maradni, az nem tragédia. Tedd fel magadnak a kérdést: azt akarod, hogy ők legyenek boldogok, vagy azt, hogy téged tegyenek boldoggá?
2021. aug. 19. 07:58
 9/15 anonim ***** válasza:
81%

#8 első mondata egy az egyben az én véleményem. Nekem ez a célom, hogy felneveljem őt, és lássam milyen ember lesz, hogy ha nem is mindennap, de örömmel hazalátogat, lehajol az alacsony anyukájához hogy adjon egy puszit, bemutatja a barátnőjét, vagy felőlem barátját akár, hogy lássam magabiztos, joldog felnőtt lett.

Ezért kell az, hogy ne a gyereke legyen az egyetlen öröme az embernek, hanem a társa akit választott. Nekem igenis ugyanolyan fontos mindkettő. 20 év múlva amikor kirepül, majd más örömöt is találok, én ezen nem aggódok.

Azon igen, hogy jól csináljam amit csinálok. Tehát, hogy a nevelésem meghozza a gyümölcsét, ne egy újabb gyökeret adjak a világnak.

Meg, hogy mindketten a férjemmel egészségben megérjük azt, hogy látjuk felnőni a fiunk.

Szerintem amit te írsz, az nem egészséges. Biztos vagyok benne, hogy azok az anyósok akik elől menekülnek a menyek, hasonló érzéseken mentek keresztül.

Minden jóindulattal, egy pszichológus segíthet neked, hogy még idejében kialakíthats egy egészséges hozzáállást.

2021. aug. 19. 08:24
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Szoktam gondolni a jövőre, de nem rettegek. Inkább néha kicsit elszomorodok, hogy majd eljön az idő mikor nem bújik úgy hozzám mint most. Dehát ez a dolgok rendje. Próbálom kiélvezni azt ami van, addig amíg van.

Én még ahhoz sem ragaszkodom, hogy közel maradjon hozzám. Igen biztos nehéz lesz, ha távol költözik, de ha ez kell majd ahhoz hogy boldog és teljes éltet éljen, akkor nem fogom visszatartani. Ha sikerül egy jó kapcsolatot kialakítanom vele (amin mindig igyekezni fogok) úgysem szakad meg köztünk a kapcsolat

2021. aug. 19. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!