Milyen okból visztek strandra, állatkertbe, stb. helyekre szendvicset?
Nincs gyerekem, és az én szüleim nem csomagoltak, inkább ebédeltünk valahol. Kíváncsiságból kérdezem, nem valami hátsó szándékból!
Szóval nyaralunk, és rengeteg gyerekes család van körülöttünk. Feltűnt, hogy szinte mindegyikük szendvicset hoz. Ennek mi az oka? Spórolás, vagy féltek, hogy nem lesz a gyereknek való ebéd a strandon, vagy egyéb?
Egy három gyerekes családnak min. 6000 forint akkor is, ha csak lángos esznek.
Szendvics az pedig töredéke, és mondjuk egész napra min. 2 étkezés...
Szerintem legtöbbször spórolás. Viszont emlékszem, hogy én gyerekként úgy utáltam, hogy anyu is mindig csomagolt, és azt a 30 fokban megszottyadt szendvicset kellett enni, mikor ott volt a büfében a lángos, krumpli, pizza stb. Emiatt én nem szoktam csomagolni, de mondjuk mi megengedhetjük ilyenkor, hogy ott együnk, azért ezzel nem mindenkivel van így.
A poén viszont, hogy pár hete a pesti állatkertben pont ezt szívtuk meg, mert a nem tudom hány étteremből 1 volt nyitva, meg 1-2 hotdogos bódé volt még. Mindegyiknél akkora sor, mint az állat, úgyhogy végül 1 óra szenvedés meg sorbanállás után sikerült enni egy nem túl jó hot dogot. Múlt héten egy kis, eldugott strandon jártunk úgy, hogy nem volt nyitva az egyetlen büfé valamiért, 3 óra után mehettünk haza, mert a gyerekek majd éhenhaltak. Szóval annyira mégse hülyeség tartalék kaját vinni.
Szendvicset pont nem, mert az én gyerekeimmel még nem kompatibilis (egy 3-4 év alatti ritkán képes szétesés nélkül megenni egy szendvicset), de...
Azért viszek/vittem (amíg legalább az egyik túl pici), hogy biztos legyen a fogára való, aztán vagy eszik a miénkből (magunknak nem pakolok, veszünk) vagy nem, de éhen nem marad.
Mivel már a legkisebb is 2, nagyon nincs szükség pakolásra. Ha olyan helyre megyünk, ahol tudom, hogy lesz normális étterem, nem csak kínunkban ülünk be valahova, akkor nem viszek.
Spórolás legtöbbször.
Fagyi, lángos, sült krumpli, hamburger, ismét fagyi, üdítő, egy 4-5 tagú családnak nem olcsó.
Mert finnyás vagyok. 😂
Nagyon ritkán szoktunk ott is enni, de egyszerűbb csomagolni.
De egy hülye vagy te, 5-ös :) Kilóra meg tudnálak venni a családoddal együtt, nem kell a poshadt szar szendvicsed, ne aggódj Karen 😘
Többieknek köszi a választ!
Én annyira, de annyira szívesen csomagoltam volna szendvicset, nem spórolási, hanem "felvágási" céllal, hogy milyen gondos, törődő anyuka vagyok, hogy a gyerekeimnek hiperszuper, egészséges szendvicset adok gondosan elkészítve, majd megkóstolhatják a kis barátai is, és megdicsérik milyen finom.. Ezzel szemben a gyerek semmilyen szendvics formátumot nem volt hajlandó megenni, más ételt sem igazán, csak a sültkrumplit, úgyhogy mehettem be a mekibe sajtos toastért, ami még csak nem is finom(bacont nem szerette a gyerek), nem is egészséges, és tök undi utólag megenni, de csak ezt sikerült..
Persze vettem mindig strandos kaját is, amiből megevett pár szem krumplit és már boldog voltam..
Most is megeszi mondjuk az uborkát, paradicsomot, salátát, paprikát, de ha mondjuk a rántotthusis szendvicsben hozzáér a vaj bármihez, vagy a hús vizes lesz a zöldségtől, már nem eszi meg..
Szerintem nézd meg, milyen a szendvics.. ha szép, fincsinek látszik, akkor gondoskodás, ha rondán néz ki kevés dologgal pakolva, akkor spórolás. Nekem kétfajta ismerősöm csomagol szendvicset, a gondoskodóból van kevesebb, de ők nem csak szendvicset csomagolnak, hanem házi kukoricasalátát, meg friss gyümölcsöt szépen felvágva, kimagozva, meg ilyenek:) Én is szívesen csinálnék ilyet, ha lenne akinek csinálhatom, de az én gyerekem nem eszik normálisan, magamért meg nem fáradok, hogy nézne ki, ha én a fincsi dolgokat kajálom ki, a gyerek kezében meg szikkadt mekis toast van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!