Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Családon belül a gyerekek...

Családon belül a gyerekek közötti irigységet hogy kell okosan kezelni?

Figyelt kérdés

Van egy házaspár, mind a kettőnek van az előző házasságból gyereke, a feleségnek a lánya velük is él.

A két lány egyidős szinte. Mégis hatalmas különbségek vannak közöttük, amik az anyagi dolgokat illetik.

Pl. amíg az egyik a Balatonhoz jut el a barátjával 5 éjszakára, addig a másik lány a fél nyarat az apja nizzai házában tölti, a másik felében utazgat. Vagy az egyik megkapja az anyja régi autóját, a másik a saját maga által megálmodott Audit a létező összes extrával.

Tehát nem annyiban merül ki a különbség, hogy az egyik tud magának desszertet kérni az étteremben, a másik meg nem.

2021. aug. 16. 12:55
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
30%

Azért maradjunk annyiban hogy te sem tudod mi az, megdolgozni a pénzért. És így ez a rongyrázás bicskanyitogató tud lenni. Az más kérdés, hogy ezt tudni kéne kezelni.

Én azért szívesen meghallgatnám a másik oldalt is a te viselt dolgaidról. Mert azt nem hiszem, hogy neked nincsenek, csak a másik a hülye...

2021. aug. 17. 07:21
 42/43 A kérdező kommentje:

Tényleg nem tudom, hogy mi a nélkülözés, vagy az, hogy megdolgozzak a pénzért. És valószínűleg soha nem is lesz olyan helyzet, hogy nélkülöznöm kell, vagy amiatt aggódnom, hogy honnan lesz pénzem.

De számomra az utazások, a minőségibb holmik, vagy úgy alapból a jobb életszínvonal nem rongyrázás, hanem természetes. Mert én ebben nőttem fel.

Emiatt nem tartom magam rossz embernek egyáltalán, nem hiszem, hogy ez rongyrázás lenne.

Nincsenek "viselt dolgaim", simán élem az életem. 14 éves korom óta ugyanazzal a fiúval járok, egyetemista vagyok, és igyekszem úgy élni, hogy boldog legyek.

2021. aug. 17. 07:48
 43/43 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem a làny irigységével nem tudsz mit kezdeni, mindig irigy lesz rád. Ha ő is hatalmas pénzt kapna akkor lenne más amit irigyelne tőled, pl a barátodat vagy bármit. Elfedni el tudja de csak ideig óráig szóval megnyugtatlak ez mindig így marad. Te pedig ne foglalkozz ezekkel a dumákkal hogy nem dolgoztál meg érte stb na ez is irigység. Csak azt kellene megérteni, hogy nekem attól nem lesz több ha irigykedek.

A lànyt meg állítsd le, ha beszól honnan van a táska. Mond a szemèbe ne irigykedjen, attól nem lesz több. Nem kell hagyni magad, ez a lány nem a testvéred és ha az lenne akkor sincs joga beszólogatni. Tessék vissza vágni. Neked ilyenek a szüleid ez van, nem fogod eldobni csak azért mert nem dolgoztál meg érte. Nem kell hagyni magad, állj egy kicsit a sarkadra. És beszélhetnél anyukáddal és a férjével, hogy beszélgessenek el vele, hogy rossz dolog az irigység

2021. aug. 17. 10:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!