Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Családon belül a gyerekek...

Családon belül a gyerekek közötti irigységet hogy kell okosan kezelni?

Figyelt kérdés

Van egy házaspár, mind a kettőnek van az előző házasságból gyereke, a feleségnek a lánya velük is él.

A két lány egyidős szinte. Mégis hatalmas különbségek vannak közöttük, amik az anyagi dolgokat illetik.

Pl. amíg az egyik a Balatonhoz jut el a barátjával 5 éjszakára, addig a másik lány a fél nyarat az apja nizzai házában tölti, a másik felében utazgat. Vagy az egyik megkapja az anyja régi autóját, a másik a saját maga által megálmodott Audit a létező összes extrával.

Tehát nem annyiban merül ki a különbség, hogy az egyik tud magának desszertet kérni az étteremben, a másik meg nem.

2021. aug. 16. 12:55
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:

Megfelelően bánok a pénzzel, van saját megtakarításom is.

De a családomnak akkora vagyona van, és olyan mértékű passzív jövedelemi forrásokkal rendelkeznek még pluszba, hogyha úgy döntenék, hogy én egy napot sem szeretnék dolgozni, még az ükunokáim is vígan eléldegélnének ugyanilyen szinten.

2021. aug. 16. 14:14
 22/43 A kérdező kommentje:
És mielőtt megkapom, hogy ezt felvágásból írtam le, nem. Csak nem szeretném, hogy sokan azt gondolják, hogy én csak szórom a pénzt. Ezen a szinten egy-egy ebéd drágább helyen, vagy nyaralás külföldön nem nagyon számít.
2021. aug. 16. 14:15
 23/43 anonim válasza:
86%
#20 de ha megtehetik akkor minek sajnálják? Mostohatesótól a beszólások meg nem az anyagi tudatosság felé hajlanak hanem egyszerű irigység felé.
2021. aug. 16. 14:16
 24/43 anonim ***** válasza:
80%
Mondjuk rávehetnék a piszkálódót hogy viselkedjen felnőttként ha már az. Meglátszik hogy soha nem teremtett meg semmit magának, ezért nem becsüli meg amije van, hiába toltak lakást a segge alá.
2021. aug. 16. 14:18
 25/43 anonim ***** válasza:
53%

Kedves kérdező!

Így már más!

Nézd. Nem leszólni szerettelek volna, de nehéz úgy véleményt fomálni, hogy nem ismerjük a családi hátteret. (Én voltam, aki azt írta, hogy tegyél félre)

Ha biztos pont az életedben a családi vállalkozás, akkor visszaszívom.

Viszont a másik lánynak meg kéne tanulni, hogy nem úgy működik az élet, hogy attól jobb, ha a masikat leszóljuk indokolatlanul.

Mégegyszer elnézést, ha megbántottalak.

2021. aug. 16. 14:24
 26/43 A kérdező kommentje:
Nem bántottál meg, ennél azért több kéne, hogy megbántódjak. Egyszerűen más szerinted a tehetős helyzet, mint szerintem.
2021. aug. 16. 14:29
 27/43 anonim ***** válasza:
13%

"Családon belül a gyerekek közötti irigységet hogy kell okosan kezelni?"

Összefogással !

Azaz a gyengébb,szegényebb,elesettebb,stb. fogadja el az erősebbtől a segítséget, támogatást...

A családon belül a gyerekeknek, mindig mindenben, össze kell fogniuk és segíteniük kell egymást mindig és mindenben!

Pl. ha az egyik lány elmehet nyaralni minden évben a Bahamákra, akkor az a lány gondoskodjon arról, tegyen érte, hogy a másik lány is eljöhessen vele a Bahamákra nyaralni...

Családon belül nem megengedhető, hogy az egyik arany kanállal eszi a levest a másiknak meg még leves sem jut!

Végszónak annyi, hogy össze kell tartani és segíteni kell egymásnak a családon belül, mindig és mindenben!

2021. aug. 16. 14:37
 28/43 A kérdező kommentje:

27-es válaszoló, ugye az szerinted sem elvárható, hogy az apám, vagy a nagyszüleim utaztassák az anyám férjének a korábbi házasságából született lányát?

Akikhez semmi közük és elviselhetetlenül is viselkedik velem.

Szép és jó az igazságosság, de azért van egy határ. Szerintem te sem tapsolnál el milliókat egy idegennek a gyerekére.

2021. aug. 16. 14:42
 29/43 anonim ***** válasza:
85%
Már miért kéne egy vadidegent magával hurcolni, aki ott mar bele ahol tud?
2021. aug. 16. 14:44
 30/43 anonim ***** válasza:
90%
Esetleg szólj neki vissza viszonylag kultúráltan, de azért érezze hogy mihez van köze meg mihez nincs. Nem kell neked mindent lenyelned. Ha meg duzzogva elrohan azzal is te nyersz mert nem kell tovább hallgatnod a szurkálódásait.
2021. aug. 16. 14:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!