Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Családon belül a gyerekek...

Családon belül a gyerekek közötti irigységet hogy kell okosan kezelni?

Figyelt kérdés

Van egy házaspár, mind a kettőnek van az előző házasságból gyereke, a feleségnek a lánya velük is él.

A két lány egyidős szinte. Mégis hatalmas különbségek vannak közöttük, amik az anyagi dolgokat illetik.

Pl. amíg az egyik a Balatonhoz jut el a barátjával 5 éjszakára, addig a másik lány a fél nyarat az apja nizzai házában tölti, a másik felében utazgat. Vagy az egyik megkapja az anyja régi autóját, a másik a saját maga által megálmodott Audit a létező összes extrával.

Tehát nem annyiban merül ki a különbség, hogy az egyik tud magának desszertet kérni az étteremben, a másik meg nem.

2021. aug. 16. 12:55
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
12%

Drága kérdező !

Én a kérdésedre igyekeztem válaszolni, nem az életedet és a családi kapcsolataidat jöttem helyre rakni vagy azokat rendbe tenni !

"Családon belül a gyerekek közötti irigységet hogy kell okosan kezelni?"

Összefogással !

Azaz a gyengébb,szegényebb,elesettebb,stb. fogadja el az erősebbtől a segítséget, támogatást...

A családon belül a gyerekeknek, mindig mindenben, össze kell fogniuk és segíteniük kell egymást mindig és mindenben!

Pl. ha az egyik lány elmehet nyaralni minden évben a Bahamákra, akkor az a lány gondoskodjon arról, tegyen érte, hogy a másik lány is eljöhessen vele a Bahamákra nyaralni...

Családon belül nem megengedhető, hogy az egyik arany kanállal eszi a levest a másiknak meg még leves sem jut!

Végszónak annyi, hogy össze kell tartani és segíteni kell egymásnak a családon belül, mindig és mindenben!

2021. aug. 16. 14:59
 32/43 anonim ***** válasza:
86%
"Családon belül nem megengedhető, hogy az egyik arany kanállal eszi a levest a másiknak meg még leves sem jut!" Te miről beszélsz? Egy: a kérdezőnek, és a kérdező rokonainak semmi köze ahhoz a lányhoz. Kettő:a a másik csaj is jó anyagi helyzetben van, csak még többet akar.
2021. aug. 16. 15:07
 33/43 anonim ***** válasza:
49%

Egyébként a kérdésed eléggé megtévesztő !

Mert Te azt kérdezed , hogy a családon belül a gyerekek....

Közben meg a valódi helyzet meg az , hogy nem is egy családról van szó !

Meg nem családon belüli gyerekekről van szó !

Ugyanis a húszon éves emberek, már rég nem gyerekek, hanem felnőttek !

És akkor most mind ezek után , ha már a kérdésed "homályosított" akkor milyen választ vársz az emberektől?

Nekem ezek után az a véleményem, hogy az élet más területén is homályosítasz !

2021. aug. 16. 15:08
 34/43 A kérdező kommentje:

De, egy család vagyunk valamilyen szinten. Együtt nőttünk fel.

És de, attól, mert 18 évet betöltöttük, a szüleinknek ugyanúgy gyerekek vagyunk. Ahogy az anyám is gyerekként van emlegetve a nagyszüleimnél, hiába 45 éves.

2021. aug. 16. 15:10
 35/43 anonim ***** válasza:
56%
Ezt a dolgot te nem tudod kezelni, beszélj az édesanyádékkal, hogy rosszul esik, amit csinál. Gondolom előttük műsorozik, szóljon rá az apja, hogy fogja vissza magát.
2021. aug. 16. 15:10
 36/43 A kérdező kommentje:
Előttük is, család előtt is, vagy privátban írogat, ha Instagramra teszek fel képet, storyt. Szóval változó tényleg.
2021. aug. 16. 15:12
 37/43 anonim ***** válasza:
90%

"Hát már 21 éves, szóval annyira nincsen "láthatás", inkább csak családi összejövetelekkor jönnek a barátjával."

Ha családi összejövetelekkor valamelyik ott levő bunkózni kezdene a másikkal, akkor az összes többi ott levő embernek együtt kellene felháborodnia azon, hogy ez micsoda viselkedés. És a beszólogató ember egy másodperc alatt rájönne, hogy vagy egyetemlegesen közösítik ki a családi alkalmakról, vagy változtat a stílusán.

Ha nálam lennének vendégek, függetlenül a rokonsági foktól, ismeretségi jellegtől, el nem tűrném, hogy bárki beszólogasson a másiknak. Ha valaki ilyet tenne, nagyon hamar megmondanám, hogy aki az én házamban így viselkedik, az mehet haza azonnal, de többet nem is fogom hívni ide.

2021. aug. 16. 15:18
 38/43 anonim ***** válasza:
27%

"De, egy család vagyunk valamilyen szinten. Együtt nőttünk fel.

És de, attól, mert 18 évet betöltöttük, a szüleinknek ugyanúgy gyerekek vagyunk. Ahogy az anyám is gyerekként van emlegetve a nagyszüleimnél, hiába 45 éves."

Ti már felnőtt emberek vagytok !

Az idő alatt lehetett volna, azaz kellet volna a szüleiteknek okosan felnevelni titeket, most már visszamenőlegesen , felnőtt embereket nem a szülők tudják megnevelni, hanem a "gyerekeknek" saját maguknak kel korrigálniuk a szüleik anno elkövetett hiányosságait.

Te és nevezzük Tesód , nektek kell helyre raknotok a dolgaitokat, nektek kell megbeszélnetek a múltatokat a jelent és a jövőtöket!

Elvégre érett felnőtt emberek vagytok !

Igaz?

2021. aug. 16. 15:23
 39/43 anonim ***** válasza:
86%
Ilyenkor mit írsz vissza neki? Tudja, hogy bánt? Ha igen, de nem érdekli ott van a tiltás lehetősége.
2021. aug. 16. 15:30
 40/43 A kérdező kommentje:

Félreértések elkerülése végett: a kérdés nem a "Gyerekvállalás" kategóriában volt eredetileg, hanem a "Családi kapcsolatok" kategóriában. 20-21 évesek vagyunk, így annyira már nem érzem magunkat gyereknek, de mindegy.

"Ilyenkor mit írsz vissza neki? Tudja, hogy bánt? "

Van, hogy semmit, van, hogy megjegyzem, hogy szerintem nem sok köze van az adott dologhoz (ha rákérdez, hogy "miből vetted ezt a táskát?" pl). Azt tudja, hogy bánt, mert már mondtam neki többször, de szerinte ő csak viccel és én reagálom túl...

2021. aug. 16. 16:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!