Családon belül a gyerekek közötti irigységet hogy kell okosan kezelni?
Van egy házaspár, mind a kettőnek van az előző házasságból gyereke, a feleségnek a lánya velük is él.
A két lány egyidős szinte. Mégis hatalmas különbségek vannak közöttük, amik az anyagi dolgokat illetik.
Pl. amíg az egyik a Balatonhoz jut el a barátjával 5 éjszakára, addig a másik lány a fél nyarat az apja nizzai házában tölti, a másik felében utazgat. Vagy az egyik megkapja az anyja régi autóját, a másik a saját maga által megálmodott Audit a létező összes extrával.
Tehát nem annyiban merül ki a különbség, hogy az egyik tud magának desszertet kérni az étteremben, a másik meg nem.
Drága kérdező !
Én a kérdésedre igyekeztem válaszolni, nem az életedet és a családi kapcsolataidat jöttem helyre rakni vagy azokat rendbe tenni !
"Családon belül a gyerekek közötti irigységet hogy kell okosan kezelni?"
Összefogással !
Azaz a gyengébb,szegényebb,elesettebb,stb. fogadja el az erősebbtől a segítséget, támogatást...
A családon belül a gyerekeknek, mindig mindenben, össze kell fogniuk és segíteniük kell egymást mindig és mindenben!
Pl. ha az egyik lány elmehet nyaralni minden évben a Bahamákra, akkor az a lány gondoskodjon arról, tegyen érte, hogy a másik lány is eljöhessen vele a Bahamákra nyaralni...
Családon belül nem megengedhető, hogy az egyik arany kanállal eszi a levest a másiknak meg még leves sem jut!
Végszónak annyi, hogy össze kell tartani és segíteni kell egymásnak a családon belül, mindig és mindenben!
Egyébként a kérdésed eléggé megtévesztő !
Mert Te azt kérdezed , hogy a családon belül a gyerekek....
Közben meg a valódi helyzet meg az , hogy nem is egy családról van szó !
Meg nem családon belüli gyerekekről van szó !
Ugyanis a húszon éves emberek, már rég nem gyerekek, hanem felnőttek !
És akkor most mind ezek után , ha már a kérdésed "homályosított" akkor milyen választ vársz az emberektől?
Nekem ezek után az a véleményem, hogy az élet más területén is homályosítasz !
De, egy család vagyunk valamilyen szinten. Együtt nőttünk fel.
És de, attól, mert 18 évet betöltöttük, a szüleinknek ugyanúgy gyerekek vagyunk. Ahogy az anyám is gyerekként van emlegetve a nagyszüleimnél, hiába 45 éves.
"Hát már 21 éves, szóval annyira nincsen "láthatás", inkább csak családi összejövetelekkor jönnek a barátjával."
Ha családi összejövetelekkor valamelyik ott levő bunkózni kezdene a másikkal, akkor az összes többi ott levő embernek együtt kellene felháborodnia azon, hogy ez micsoda viselkedés. És a beszólogató ember egy másodperc alatt rájönne, hogy vagy egyetemlegesen közösítik ki a családi alkalmakról, vagy változtat a stílusán.
Ha nálam lennének vendégek, függetlenül a rokonsági foktól, ismeretségi jellegtől, el nem tűrném, hogy bárki beszólogasson a másiknak. Ha valaki ilyet tenne, nagyon hamar megmondanám, hogy aki az én házamban így viselkedik, az mehet haza azonnal, de többet nem is fogom hívni ide.
"De, egy család vagyunk valamilyen szinten. Együtt nőttünk fel.
És de, attól, mert 18 évet betöltöttük, a szüleinknek ugyanúgy gyerekek vagyunk. Ahogy az anyám is gyerekként van emlegetve a nagyszüleimnél, hiába 45 éves."
Ti már felnőtt emberek vagytok !
Az idő alatt lehetett volna, azaz kellet volna a szüleiteknek okosan felnevelni titeket, most már visszamenőlegesen , felnőtt embereket nem a szülők tudják megnevelni, hanem a "gyerekeknek" saját maguknak kel korrigálniuk a szüleik anno elkövetett hiányosságait.
Te és nevezzük Tesód , nektek kell helyre raknotok a dolgaitokat, nektek kell megbeszélnetek a múltatokat a jelent és a jövőtöket!
Elvégre érett felnőtt emberek vagytok !
Igaz?
Félreértések elkerülése végett: a kérdés nem a "Gyerekvállalás" kategóriában volt eredetileg, hanem a "Családi kapcsolatok" kategóriában. 20-21 évesek vagyunk, így annyira már nem érzem magunkat gyereknek, de mindegy.
"Ilyenkor mit írsz vissza neki? Tudja, hogy bánt? "
Van, hogy semmit, van, hogy megjegyzem, hogy szerintem nem sok köze van az adott dologhoz (ha rákérdez, hogy "miből vetted ezt a táskát?" pl). Azt tudja, hogy bánt, mert már mondtam neki többször, de szerinte ő csak viccel és én reagálom túl...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!