Mit csináljak hogy ne hizzak annyit terhesség alatt? (Ne egyél annyit és hasonló h*lye válaszok nem kellenek)
Az elején nekem az émelygés "segített", az első trimeszterben még fogytam is. Aztán igyekeztem sokat mozogni, gyalogolni, ehhez az kellett, hogy nem fájt a derekam. Valószínűleg segített derékfájás ellen a gerinctorna is, ha eddig nem csináltál, van belőle kismamáknak alkalmas változat. A második trimeszterben amúgy fájt egy darabig, de aztán elmúlt, csak úgy, magától.
Terhesen is járunk túrázni a férjemmel, igaz, fele olyan távot meg fele annyi szinttel és fele olyan tempóban de dupla annyi pihenővel, mint előtte, de azért hetente igyekszünk elmenni. Nekem fontos még a sok ivás, folyamatosan előttem van a vizeskancsó. Ha nem iszom eleget, dagadni kezd a lábam, elmegy a kedvem a mozgástól, ettől még jobban dagad a lábam és így tovább, ördögi kör, napokig tart, mire lemegy a duzzanat.
Ami viszont sokakkal ellentétben nálam abszolút nem vált be, az a bizonyos 160 g-os diéta. Dietetikussal is beszéltem róla, ő az aktivitásom és a testmagasságom miatt jóval többet is javasolt. A magas rostbevitel, telítetlen zsírok, többségében lassú felszívódású szénhidrát attól még jó irány.
Fogorvoshoz mindenképp menj! Igaz, nálam nem ezen múlt, voltam ellenőrzésen, de később az egyik tömésemből mégis kipattant egy darab. Mivel nem fáj, nem szuvasodik, nem számít sürgős esetnek, ezért a harmadik trimeszterben az én orvosom szerint már nem ajánlott megcsinálni. De sok macera van vele, beleszorul a kaja stb.
A fő nehézségem az érzelmi hullámzások kezelése, akkor elhagy az akaraterőm és elkezdek erősen vágyni mindenféle kakaós édességre. Szerencsére nem túl gyakori ez, összességében nagyjából az optimális ütemben hízom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!