Milyen osztályon/ kikkel van egy szobában a kórházban az olyan terhes nő, aki terhességgel kapcsolatos probléma miatt kerül be, de (jobb esetben) a szülésig még van idő?
Terhespatológián a többi problémás terhessel, amennyiben a 24. heten màr túl van.
Előtte sima nőgyógyászati osztályon.
Én 2x voltam benn, épp ahova gondoltak.
Elsőre egy olyan szobába raktak, ahol egyedül voltam. Majd másnap kaptam 3 öregasszonyt, akik kaparásra mentek, este mehettek is haza. Harmadnap abortuszosokat tettek mellém.
Mikor masodjára voltam, először a frissenszültek közé tettek, 2 napig ott voltam, majd utana raktak át "sorstársakhoz".
Akkor ezek szerint kórházfüggő. Kapacitásgondokkal nem küszködő, jó infrastruktúrájú kórházban a terhespatológián van a helye minden problémás terhesnek. Nem az abortuszosok között, mert őket a nőgyógyra teszik, nem az onkológiai műtöttek közé, mert nekik is saját osztályuk van és véletlenül se a gyerekágyas osztályra a frissen szült nők közé.
Nehéz lehet így a betegellátás is és nem is humánus.
Második terhességemnél 4-szer kerültem be, mindig a terhespatológiára raktak. Görcsölők, vérzők, hellpesek, problémás gdm-esek...közé. Amikor meg korábban kisműtétem volt, akkor az "egynaposok" közé. Ott is próbálták szeparálni a vetélőket az abortuszosoktól, de ott megesett hogy nem volt hely, de mindkettő nőgyógy-nőgyógy műtét
Hol?
Mert nálunk három emelet van, nőgyógyászati műtétek és ab; egy emelet a terheseknek, egy a gyermekágyasoknak. De figyelmesek, tőlem pl megkérdezték a vetélésem után, hogy mi zavar kevésbé, ha terhesek közé kerülök vissza, vagy ha olyanok közé, akik abortuszra jöttek.
Köszönöm a válaszokat!
Egy nickem van, most értem ide. Én mindenkit felpontoztam (73%-os vagyok..), nem tudom, ezekben a válaszokban mi lepontoznivaló van.
Egyébként én nem debreceni vagyok, hanem Fejér megyei, Fehérvàron fogok szülni. 🙂 Mivel veszélyeztetett terhes vagyok, ezért merült fel bennem ez a kérdés.
3as vagyok, a lepontozott.
Szintén Fvár, szeptember végén/október elején fogok szülni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!