Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A ritkább, vagy furcsább...

A ritkább, vagy furcsább neveket miért szólják le sokan?

Figyelt kérdés

Rendszeresen olvasom ezt a kategóriát, és ha valaki valami ritkább, különlegesebb, exkluzívabb névre kérdez rá, gyakran leszólják, ilyesmikkel, hogy "felnőttként nem fogják komolyan venni", "nem kap majd állást ilyen névvel" stb. stb. Ez pontosan mit takar, ha egyszer az a neve?

Ez még legalább 20 év, mire odakerül valaki, hogy állása legyen, addigra meg simán el is terjedhet az adott név ahogy a Hanna, Mira, Zoé, Dominik, Noel, Zalán stb. is ma elterjedt, de még viszonylag új név, az azt jelenit, hogy 20-25 év múlva tucatnév lesz, ellenben 20-25 évvel ezelőtt még sehol nem voltak.

Mégis hogy ütközne ki ez, hogy valaki a neve miatt nem kap állást? Mit gondoltok?

Ha meg minden kötél szakad, akkor meg max nevet változtat ha 18 lesz és nem tetszik neki hogy így nevezték el.

2021. aug. 11. 09:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
85%
Mert soxor már annyira cifrán rossz; annyira nem való a többi név közé; hogy mintha nem is tűnne névnek; minthogyha nem is lenne név.
2021. aug. 12. 21:40
 12/18 vera_emma ***** válasza:
85%

Köszönöm, végre találtam egy embert, akivel egyet értek ebben a témában.

A nyolcastól pedig szívesen látnék egy felsorolást a magyar nevekről, mert lehet, hogy most találkoztam egy tájékozottabb emberrel (ezt most még nem tudhatom), de akiket eddig láttam ilyen témában okoskodni, azok mind olyan neveket említettek magyarként, mint az István, a Sándor, meg az Ilona. Ezek nem magyar eredetű nevek, hanem külföldi neveknek a magyarosított változata, csak már olyan régen használjuk, hogy megszoktuk.

2021. aug. 13. 00:46
 13/18 vera_emma ***** válasza:
74%
Amúgy az előző válaszban felsorolt nevekkel semmi bajom, csak az ítélkezést meg a butaságot nem szeretem.
2021. aug. 13. 00:52
 14/18 anonim ***** válasza:
79%

Attól,hogy nem kimondottan magyar nevek a világon sehol máshol nem adnak Sándort.Alexandert adnak (ami szerintem ezerszer jobb,de mindegy ez már ízlés kérdése).

És,ha kimondottan csak magyar neveket akarnánk adni kb mindenki 10 névből választhatna.Ki akarná ezt tenni? Miért? Ha egyszer valakinek a magyarosított külföldi nevek tetszenek akkor had legyen már lehetősége azt adni,ha Magyarországon él,ha nem anélkül,hogy porig alázná mindenki egyenesen az embert,a gyerekét és a nevet is amit választott.

Mert ennyi erővel,ha nem jó a Viktor mint magyarosított név akkor a Sándor se jó.Mié'? Mert mindkettő magyarosított,csak neked az egyik tetszik a másik nem.Ez megint ízlés,és nem áll helyt az,hogy magyar nevet a magyar gyereknek.

Amelyik nevet beveszik a Magyarországon anyakönyvezhető magyarosított nevek közé az onnantól abban a formában magyar név,adható.

De legyen,valaki a régi magyar neveket szereti,amik tényleg kimondottan azok (most perpillanat csak a Lehel ugrik be..).Akkor te adod azt a gyerekeknek,mert neked az tetszik.Nekem ez nem tetszik,de nem fogom leszólni,mert a te gyereked és a te ízlésed,szíved joga azt választani ami tetszik.

Másnak más tetszik,és azt sem kell leszólni.(Annak szól,aki leszólja.ami nem annak nyílván nem.!:D)

2021. aug. 13. 01:17
 15/18 vera_emma ***** válasza:
81%

Szerintem félreértettük egymást. Nem a régi nevek ellen vagyok, a kedvenc neveim is vegyesek. Pont az ítélkezést nem szeretem, és az előző válaszom is azért született meg, mert a nyolcas válaszhoz hasonlókat akkor látok/hallok, amikor az emberek azon vitatkoznak, hogy melyik a jó: a régi vagy az új név. Mindkettő és egyik sem.

Mindkettő, mert ahogy te is mondod, ízlések és pofonok, kinek mi tetszik, de ilyen formában, amikor azt hallom, hogy "Úúú, milyen nekevek ezek. Csak az a jó aki régi/új nevet ad a gyerekének." úgy egyik sem.

2021. aug. 13. 01:50
 16/18 vera_emma ***** válasza:
100%
De le is írtam, hogy semmi bajom a régi nevekkel, csak azt nem bírom, amikor a szülők elítélik egymást a gyerek neve alapján. Arról meg inkább ne is beszéljünk, amikor a családban jön fel a téma, és mindenki a saját véleményét tekinti örök igazságnak.
2021. aug. 13. 01:53
 17/18 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem azért, mert sok divatnevet csak bizonyos kultúrkörökben használnak, például a Cintia és a hozzá hasonló kivagyi neveket a cigányok adják előszeretettel a gyerekeknek, Ronaldó, Roméró és hasonlókat, hogy ha mással nem tud, ezzel tűnjön ki a gyerekük. De meg lehet figyelni, hogy a kulturáltabb körökben újból hódítanak a régi magyar nevek.
2021. aug. 15. 20:30
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Kultúráltabb körökben? Mi számít kultúráltnak,ami nem cigány? Nekem ugyan olyan szerencsétlen név egy Károly (Karcsi..) mint egy Cintia.Egyiket se adnám.Na én akkor melyik vagyok,ha se a kultúrálatlan cigány,se a kultúrált magyar? :D
2021. aug. 15. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!