Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen nevek kerültek szóba a...

Milyen nevek kerültek szóba a gyereked/gyerekeid születésénél és végül mi lett? És miért az lett?

Figyelt kérdés
2021. aug. 1. 18:37
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
46%
Bár nekem még nincsen gyerekem..De mindenképpen legyen jelentése és ne legyen tucatnév.
2021. aug. 1. 18:49
 2/19 anonim ***** válasza:
76%

Írok neked 1es csak hogy tudjál lepontozó 😀❤️

Fiamnál: Ábel, Simon, Bertalan

Végül Sebestyén lett, teljes random módon úton a kórházba dőlt el, úgy jutott eszünkbe egy tábláról, de nem bántuk meg.

Lányomnál: Amélia, Zoé, Luca, Szófia

Amélia lesz, a többi túl népszerű.

2021. aug. 1. 18:50
 3/19 anonim ***** válasza:
74%

Egyrészt hagyomány miatt másreszt mert alapból a kedvenc fiúnevem volt a férjem neve,így Dániel lett.

Ha lány lett volna, felmerült a Zsófia,de az első terhességem pont Zsófianapkor lett missed ab,így Dórát mondtam csm.előtt.

Ha lesz másik gyerek,lesz baj a fiúnévvel.

Sándor, Lóránt.. ezekkel kifújt. Lányból több van, Johanna,Izabella,Heléna vagy Natália.

2021. aug. 1. 18:53
 4/19 anonim ***** válasza:
67%
Anna jött csak szóba és az is lett. Nem, közel s távol nincs ilyen nevű és nem is volt soha a környezetében a születése óta eltelt 18 évben.
2021. aug. 1. 18:59
 5/19 anonim ***** válasza:
63%

Mi különlegesebb neveket néztünk.

Aisa, Fédra, Zea hát egyik sem lett mert a Zoé nevet kapta.

2021. aug. 1. 19:01
 6/19 anonim ***** válasza:
39%
Mostmár a gyakori nevek lesznek a ritka nevek.
2021. aug. 1. 19:01
 7/19 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk a fiúneveknél volt Lóránt, Dávid és Máté.

Lány neveknél volt Zoé, Sára és Tünde.

Amikor kiderült, hogy kislány lesz, akkor mégegyszer átnéztük a névadatbázist, és hozzávettük még az Alexandrát és a Líviát, de mivel a vezetéknév túl hosszú, volt, így maradt a Zoé, Tünde és a Sára. Szülés előtt a Tündét a Sárát beszéltük meg, de amikor rápillantottam és utána a férjemmel egymásra néztünk, akkor tudtam, hogy Tünde lesz a neve.

2021. aug. 1. 19:11
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Lányt vártunk, lány is lett. Nálam esélyes volt a Hajnalka név, de a férjemnek nem tetszett.

Hamar megegyeztünk a Boglárka névben.

Az volt szempont, hogy 3 szótagú legyen, mert 1 szótagú a vezetéknév.

Valamint hogy magyar eredetű név legyen.

Ez a 2 szempont volt fontos mindkettőnknek.

2021. aug. 1. 20:28
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Fiú Botond lett. Nem tudom miért pontosan. Ez lett volna az en nevem, ha fiú lettem volna, de emlékszem akkoriban, mikor anyukam mondta ki voltam akarva, milyen hülye név. Mintha Bot lenne. Aztan gondolom valahol hátul megragadt ez a név. Végül írtunk listát a férjemmel és ez az egy név volt közös. A lány Luca lett volna az is azért, mert az az egy volt közös a listáról. De annak semmi extra jelentése nincs csak kiírtam a lanyneveket, amik tetszettek.
2021. aug. 1. 20:49
 10/19 anonim ***** válasza:
76%

Bonyolult a vezetéknév, így egyszerű keresztnevet akartunk neki és csak egyet, mert folyton betűzni kell és nem akartuk szivatni.

Anna

Júlia

Julianna

Natália

tetszettek

Végül Anna lett simán.

Mondjuk ezzel is szívunk, mert folyton visszakerdeznek, hogy "Hanna?" 🥴🤦‍♀️

2021. aug. 1. 21:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!