1 éves lányom féltékeny a húgára? Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Áprilisban lett egy éves, július 20-án megszületett a második lányom.
A nagyobbik lányom üti a kisebbiket, amióta itthon vagyunk. Meg fogja és rápakol dolgokat (terítő, kanál, cipő, stb.). Nem akarja simogatni, egyből ütné. Már hagyjuk, hogy nem kell simogatnia, de így is odamegy és ütné. Meg ha a kezembe van, vagy az apja kezébe, akkor fogja és húzná ki a kezemből. Ilyenkor leteszem, mert addig nem hagyja abba és belemászik az ölembe. Ha mindkettő rajtam fekszik, úgyse jó, mert a nagy verné a kicsit. Ha egyiket a lábamra fektetem, másikat a hasamra, ha észreveszi, ugyanez van.
2021. júl. 29. 19:58
1/5 anonim válasza:
Ez egy ilyen korszak és ez egy életkori sajátosság, nem szabad hagyni és kitartóan NEM-mel kell kihangsúlyozni, hogy nem szabad erősen nyúlni senkihez. Ez nem kifjezetten agresszió, és nem tudatos féltékenység, és bántás.
2/5 anonim válasza:
Mutasd ki neki hogy mennyire szereted őt is, nem kell féltékenynek lennie
3/5 anonim válasza:
1 éves pár hónapos voltam amikor megszületett a hugom, anya mondta, hogy voltak cifra dolgaim, simán fejbevertem a játékaimmal meg hasonlók. Nyilván ebben a korban ez még nem tudatos, tehát nem akarja igazából bántani. Ki fogja nőni valószínűleg és hamar össze fognak nőni ha a kicsi majd elkezd már mászkálni, játszani, mi a tesómmal legalábbis nagyon hamar összecsiszolódtunk és azóta is nagyon közel állunk egymáshoz, de anya mondta, hogy az első hónapok nagyon nehezek voltak, kitartást!
4/5 anonim válasza:
Nagyjából ugyanez van nálunk is, csak a lányom 2 éves volt, amikor az öccse született. Még ő is kicsi, hogy teljes mértékben megértse, mi folyik körülötte, hát még egy 1 éves. Hiszen még jóformán ő is baba és nagy szüksége van az anyukájára. És most "osztozni kell" rajta. Nálunk pár hónapon belül változott a helyzet pozitív irányba, nálatok lehet több időre van szükség, mert még a nagy is kicsi. A lényeg, hogy foglalkozz vele is sokat, ne érezze, hogy elhanyagolják a pici miatt, mert akkor még jobban féltékeny lesz rá.
5/5 anonim válasza:
Neki még teljes egészében szüksége lenne az anyjára, azért csinálja, mert érzi, hogy már nem ő a fontos egyedül. Nem jó ötlet ennyire kicsi korkülönbség, legalább picit önállósodott volna, mielőtt jön a testvér...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!