Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Belemenjek ebbe, ha jelenleg...

Belemenjek ebbe, ha jelenleg nem lenne más megoldás?

Figyelt kérdés
Több mint 1 éve élek férjemmel a szüleinél. A fenti tetőtér a miénk és van egy 1 éves gyerekünk is. Nem különbejáratú ezért a konyha közös. A szülei már egy ideje kérdezgették hogy mi a tervünk a jövőben. Megnéztünk már pár házat itt a környéken de ami az utolsó lehetőségünk is lett volna és árban sem volt rossz sajnos eladták. Azóta nem beszélgettünk erről de most újra felvetették szülei azt az opciót hogy csináljuk meg a tetőteret külön bejáratúra konyhával és újítsuk fel a fürdőt wct szobákat. Erre lenne anyagilag lehetőségünk mert most csak férjem dolgozik és max 4 millióból meg lehetne csinálni. Nekem a maradék tartalékom van csak amit anno gyűjtöttem de ugye terhesség alatt elküldtek így nem sok mindent kapok. Férjem azt mondta családi házat 30 40 millióért árulnak mindenhol így erre nincs lehetőségünk egy fizetésből, ezért neki ez a tetőtér is mindig megfelelne. Régen ezt is felvetették a szülei de elfogadták hogy itt a környéken jobban szeretnénk házat venni. Tetszett is volna nekik az egyik de azt elvitték így csak a tetőteres megoldás tetszene nekik. Nem akarják hogy más faluba vagy városba menjünk és férjem is mindig itt szeretett volna maradni a környéken közel hozzájuk. Én viszont jobban szeretnék külön menni mert ebben az 1 évben így is voltak azért konfliktusaink anyósommal főleg a baba miatt. Még azzal is megbarátkoztam hogy akkor a faluban maradunk de ez a tetőtér sose tetszett nekem. A másik hogy 2 szoba van így több gyereket már nem tudnánk vállalni. Férjemet nem zavarná ha csak ő maradna egyedül pedig neki is van testvére nekem 2. Én mindig úgy képzeltem hogy majd egyszer lesz egy saját házunk vagy lakásunk így senki se fog beleszólni az életünkbe. Nekem egy társasház is megfelelne hiszen én ott nőttem fel de férjem jobban szereti a családi házat. Nem tudom mi lesz így velünk a jövőnk hogy fog alakulni. Tudom hogy nagyon drágák mostanában a házak lakások de sokan mégse maradnak a szüleiknél életük végéig.
2021. júl. 29. 10:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
A férjem megcsinálta a tetőteret magának, mielőtt megismerkedtünk. Külön bejáratú volt, így nem volt probléma a közös fürdő/konyha. Viszont soha többé nem mennék bele még egyszer. Alig vártam, hogy elköltözzünk. Sehová nem mehettünk el úgy, hogy ne tudnának róla. Amikor a férjem hazajött, mindig valami miatt oda kellett, hogy bemenjen először... Soha nem éreztem a sajátomnak, és nem éreztem ott jól magam. Állandóan meg akartam felelni, szörnyű volt. Mióta elköltöztünk, ezerszer jobb minden. Úgyhogy nem, nem mennék bele a helyedben. Csakis saját, tisztes távolságban.
2021. júl. 29. 12:20
 12/20 anonim ***** válasza:
24%

Akik ellenzik a maradást, adhatnának valami megoldási javaslatot is. Vagy csak gyűjtögessenek még évekig, amíg nem jön össze az önerő?

Illetve itt valaki rosszul írta, a babaváróba nem számít bele a meglévő gyerek.

2021. júl. 29. 12:23
 13/20 anonim ***** válasza:
94%

Ha még is belemész kerüljön valami a nevedre vagy min a férjed nevére. Egyik ismerős a háza árát belenyomta anyós házába ott éltek 20+ évig, meghalt a férj, így a feleségnek semmilye nem maradt, anyuka nevén a ház, gyerek nem volt, jött a tesó és szépen utcára tették 60 + évesen.

Én anyóssal lakom a mi házunkban ők lent mi külön fent, hiába a miénk nem érzem sajátnak a kertünket mert, hát hagy baromkodjon a randa virágaival(nem a virággal van bajom, hanem az izlés ficammal)

Mikor a kis fiam meg lett már gyomor idegem volt, ha jött, mindent hajtogat mint a papagáj, egydarabig elengedem, de ha leállítom nem mindig megy kedvesen.

Nincs szükségem semilyen tanágyra 2 nagy már 20+ os és gondozói végzettségem van, és amúgy is k..önfejű vagyok😁😁

2021. júl. 29. 12:55
 14/20 anonim ***** válasza:
81%
tanágy=tanács😁😁
2021. júl. 29. 12:57
 15/20 anonim ***** válasza:
93%
Én nem mennék bele. Írod, hogy már ígyis vannak konfliktusok. Ha beleteszitek a pénzt, és még rosszabb lesz a helyzet, a pénzt is bukjátok és még új lakóhelyet is nézni kell. Anyósék már ígyis eléggé kontrollálják a lehetőségeiteket. Mi az hogy nekik nem tetszik ha másik faluba költöztök? Na ne már. Mondjuk, úgy látom a férjed se nagyon akar mozdulni, ez így elég nehéz lesz.
2021. júl. 29. 13:21
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

#12 nincs sok opció.

1. Vesznek hitelből egy felújítandó házat.

2. Beköltöznek a városba albérletbe.

3. Beköltöznek a városba és vesznek hitelből egy lakást.

4. Maradnak a tetőtérben és ráölik más házára az összes pénzüket (ami igen, majd az övüké lesz ha öröklésre kerül a sor - kivéve ha van a férjnek tesója.. szerződésben kell rögzíteni, hogy mennyi pénz ment a házba, de akkor is maga a ház feleződik, harmadolódik vagy ahány tesó van, úgyhogy nem most hanem majd akkor lesznek ugyanebben a választási helyzetben).

A maradásból kisülhet, hogy minden szép és jó, harmonikus lesz de az is, hogy később kell elköltözniük már 0 pénzből. Rosszabb esetben válás árán is el akar majd költözni a kérdező, ami nem lesz egyszerű, ha odaadta az összes pénzét (mégha válás esetén vissza is járna neki, miből és hogyan fogja visszakapni).

2021. júl. 29. 14:09
 17/20 anonim ***** válasza:
21%

Azt írta, hogy nincs gyed, mert elküldték a munkahelyéről, tippre a 28ezres gyest kapja. A férj fizetésére kétlem hogy adnának hitelt. Albérletnél ugyanez.

Max akkor működnének ezek, ha a gyerek megy bölcsibe, és anyuka is visszamegy dolgozni. Nálunk kb. esélytelen az állami bölcsőde, a magánok pedig havi 100 ezernél kezdődnek.

Albérlet még akkor működhet ha a nő tartalékát felélik, de akkor ugyanúgy 0-ról indulnak később, és még a tartalék tetőtér se lesz meg.

2021. júl. 29. 14:17
 18/20 anonim ***** válasza:
78%

Nehogy belemenj! Èn anyamekkal költöztem össze, èletem legrosszabb döntese volt. Ramentek az idegeink, a gyereke, az apjàè ès az enyem is. Elköltözni ,,nem tudunk",mert nem vesznek fel fizetett segìtsèget, egyedül meg nincsenek el.

Összeköltözes előtt a vikag legtürelmesebb mintaanyukàja voltam, azòta volt, hogy megütöttem a gyerekem, meg türelmetlen vagyok, üvöltözök. Inkàbb keresnèk màsik hazat, biztosan nem csak egy volt eladó a környeketeken.

2021. júl. 29. 14:19
 19/20 anonim ***** válasza:
85%

Ha jól láttam, 4 millió forint a megtakarításuk.

Erre kapnak 10 millió forint hitelt, ha van kb 250ezer forint nettó fizetése a férjnek.

Ennyiből kisvárosban kicsi lakást lehet venni, falun felújítandó lakást lehet venni.

Ha van ennyi fizetése, akkor egy kisvárosban ki tud fizetni egy 100ezer forintot rezsire és albérletre. - bár én inkább akkor már a hitelt fizetném, mint más lakásába azt a rengeteg pénzt- de az is igaz, hogy ugyanannyi havi pénzből nagyobb lakást lehet bérelni, mint venni.

Ezek csak tippelt összegek, mert nem tudjuk mennyi a jövedelmük és hol laknak.

Szóval ha akkora lenne a baj, akkor meg lehetne oldani.

De ahogy látom, nem akkora a baj, "csak annyi", hogy vannak konfliktusok és a kérdező nagyobb biztonságban érezné magát hosszútávon, ha sajátban lehetne.

Így viszont nem feltétlen muszáj most azonnal választani a 4 lehetséges opció közül -#16-os választ én írtam (pff. deráérek XD) hanem lehet várni, amíg a gyerek elmegy oviba vagy bölcsibe és anyuka talál munkát.

Mi csak azt javasoljuk, ahogy itt a többséget olvasom, hogy ne rakja bele az anyós házába a millióit, mert abból viszont baj lehet.

2021. júl. 29. 14:49
 20/20 anonim ***** válasza:
82%

Semmiképpen sem mennék bele, több okból sem.

1. Akárki Akármit mond, nagyon nem egészséges felnőtt, gyerekes emberként szülővel lakni. Igen, van az az ÁTMENETI állapot, de tudjuk mindannyian, hogy nálatok nem erről van szó. Soha nem lehetsz te a ház úrnője, soha semmiben nem tudtok ketten a férjeddel dönteni, mert mindig lesz ott egy anyós, vagy após, aki elmondja a véleményét és nem is elhanyagolható, mivel az ő házuk.

2. Ha ti 4 millióból akarjátok felújítani, akkor vagy nagyon naivak vagytok, vagy akkor ez a tetőtér kisebb, mint képzelem. Mi most vagyunk túl egy lakásfelújításon, 4 millióból legjobb esetben is csak a fürdőt és a konyhát tudtuk volna megcsinálni úgy, hogy a legolcsóbb burkolatokat választjuk mindenhová. Csakhogy kapjatok egy átfogó képet, hogy milyen árak vannak most.

3. Definiálja már a kedves férjed, mi t jelent a közelben maradni nála, mert lehet közel az is, ha a következő faluban, városban laktok, nem kötelező anyós s3ggében maradni életetek végéig, 10-15 km-ről is lehet ugrani, ha valami gond van.

4. Elvetni azért sokkal ideálisabb lehetőségeket azért, mert nincs elég közel a mamához, nettó ostobaság.

5. Most felújítjátok a tetőteret, majd egy pár év múlva újfent sajátba kívánkoztok majd. Akkor már inkább több értelme lenne egy statikai és energetikai szempontból megfelelő Kádár kockát vásárolni, majd szépen lassan felújítgatni, akár úgy, hogy addig maradtok ott, ahol vagytok és egy pár év múlva költöztök át, amikor kezdenek helyükre kerülni a dolgok. Ha te otthon vagy a gyerekkel, amikor már esetleg nagyobbacska és képes egyedül eljátszani egy ideig, akkor te is tudsz a háznál ezt azt csinálni, így folyamatosan haladna is a munka (vagy akár a nagyszülők is vigyázhatnak rá 1-1 délutánt).

Nekem ez a véleményem. Nem lehetne nekem annyit fizetni, hogy együtt éljek akár az én, akár a párom szüleivel, pedig anyósom amúgy egy nagyon rendes nő, de az embernek legalább az otthonában ne Kelljen örökösen máshoz alkalmazkodnia.

2021. júl. 29. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!