Hétvégén volt a kislányom első születésnapja! Egésznap arra készültem sütöttem-főztem. A tortát is magam csináltam, egy virág volt. Délután jött a család ünnepelni. A bátyámnak van egy 2 éves kisfia. És olyan mintha neki lett volna születésnapja! Elfújta a kislányom gyertyáját, belemart a tortába. Az ajándékainak neki esett és nem engedte, hogy játszon vele a lányom.Tudom, hogy nem szabad hibáztatni, mert még ő is kicsi. De emiatt úgy érzem magam mintha meg sem lett volna ünnepelve a kislányom szülinapja. Tudom, hogy sokan úgy vannak vele, hogy még kicsi, fel se fogta de nekem ez fontos volt. És a sógornőm azóta furcsa velem. Pedig nem szóltam semmit, csak nyilván látta akkor, hogy rosszul esik.
A válaszokból is láthatod, hogy csak azért mert gyerek, nem kell hagyni, hogy így viselkedjen. Én nem vagyok szívbajos, simán rászólok más gyerekére (ha már a szülei b*cnak nevelni).
Legközelebb szemrebbenés nélkül állítsd le az unokatesót, mert nem körülötte forog a világ.
Az a baj, hogy az ilyen szülők miatt útálják a kisgyerekeseket.
2021. júl. 21. 16:43
22/24 anonim válasza:
Őszintén, engem is zavart volna és szóltam volna a gyerek szüleinek, hogy fékezzék már meg.
2021. júl. 21. 20:43
23/24 anonim válasza:
Jogosan esik rosszul. Biztos tanultál belőle, legközelebb szólj ha valami nem tetszik. Ne utána tipródj rajta, az adott szituációban rendezd el. Vagy szólj a férjednek, hogy kezelje a helyzetet, hamár magától nem jut eszembe.
A gyerekeknél nálunk az a szokás, hogy az ünnepelt elfújta a gyertyát, és minden jelen lévő kicsinek újra gyújtjuk, hogy ők is elfujják. Mindenekelőtt tisztázzuk ki az ünnepelt. Az ajándékot az ünnepelt/szüleik bontják, és az játszik vele aki akar. Lufit mindenki kap sajátot, a szülinapos a legnagyobbat.
2021. júl. 22. 01:33
24/24 anonim válasza:
Én biztos rászóltam volna a gyerekre is xD ha meg sír és odajön az anyja mivan mondom neki , hogy azért sír mert nem az ő szülinapja van és várnia kell hogy játszon :) a torta fújásba segíthetett volna ennyi. A többit nem engedtem volna neki biztos nem várnám meg hogy a mindent szabad szülők majd sietnek helyre tenni. Ez gáz . A tesóm is megmondja ha nem tetszik valami a nevelésemben (mondjuk nincs gyereke:D ) jót nevetek hogy majd ha lesz gyereke annyira kiváncsi vagyok mit csinál majd:D de pl rászól a gyerekemre ha rosszat tesz és megengedem neki. Van esze ha elveszi a másik játékàt tesóm ugyanúgy odamegy és rászól bárkire ( jó mi ikrek vagyunk kb elválaszthatatlanok nálunk nem nagyon van ebből szégyenérzet semmi) 3 gyerek másfél év korkülikkel. A középső 20 hónapos biztos lehetsz benne , hogy nem nyúl bele más tortájába és nem bontja ki az ajándékot :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!