Jogosan esett rosszul?

Figyelt kérdés
Hétvégén volt a kislányom első születésnapja! Egésznap arra készültem sütöttem-főztem. A tortát is magam csináltam, egy virág volt. Délután jött a család ünnepelni. A bátyámnak van egy 2 éves kisfia. És olyan mintha neki lett volna születésnapja! Elfújta a kislányom gyertyáját, belemart a tortába. Az ajándékainak neki esett és nem engedte, hogy játszon vele a lányom.Tudom, hogy nem szabad hibáztatni, mert még ő is kicsi. De emiatt úgy érzem magam mintha meg sem lett volna ünnepelve a kislányom szülinapja. Tudom, hogy sokan úgy vannak vele, hogy még kicsi, fel se fogta de nekem ez fontos volt. És a sógornőm azóta furcsa velem. Pedig nem szóltam semmit, csak nyilván látta akkor, hogy rosszul esik.

2021. júl. 21. 14:31
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
74%
Akkor meg ne hergeld magad napokkal később is a témán. Ha akkor és ott nem zavart annyira hogy kinyisd a szádat akkor most már felesleges.
2021. júl. 21. 14:48
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Minek nevelni, még a végén tényleg megsérül a lelki világa szegénykének 😩 Nagyon utálom az ilyen szülőket, azt hiszik, hogy a ő gyerekük a világ közepe mindenkor, mindenhol.

Tisztelet a kivételnek.

2021. júl. 21. 14:49
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen sajnos sok szülő ezzel a "még gyerek" dumával ráhagy mindent. Pedig nem hülyék a kicsik. Az én fiam még nincs kettő de mindent megért. Nyilván van amit direkt figyelmen kívül hagy.😅😅 De ez nagyon rossz szöveg hogy még gyerek meg majd meglátod. Ha neveled és nem nézed hülyének csak mert kicsi akkor nem lesz ilyen
2021. júl. 21. 14:51
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Jogosan!

Én tuti elküldtem volna a sógornőmet egy ilyenért melegebb éghajlatra. Ez a nap nem róla, pontosabban nem az ő gyerekéről szólt és ezt neki kellett volna kezelni vagy a bátyádnak! Én nem hagytam volna szó nélkül, főleg a saját otthonomban.

Viszont mostmár tényleg teljesen fölös pörögni rajta. Elmúlt. A lányod nem fog emlékezni rá, ez neked marad meg rossz emléknek. Sajnálom, hogy így alakult!

De utólag is boldog szülinapot a kislányodnak!

2021. júl. 21. 14:54
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Mondhattad volna ja gyerek, neveletlen gyerek.

Nekem is 2 éves, de nem hagynám hogy más dolgát elb sza elég ha a sajátjával azt teszi.

Ölbeveszem és ha vinnyog ki is viszem, lesz ott még baj azzal a 2 évessel mert még 20 évesen is az ő gyerekük.

2021. júl. 21. 14:58
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy utólag a sógornő is szégyelli, azért viselkedik furcsán, bár inkább egy elnézéskérés lenne korrekt. De én a helyedben megfogtam volna a kisfiút és arrébb tettem volna, megmagyaráztam volna, hogy most a kislánynak van születésnapja, övé a torta, de te is kapsz belőle, az ajándékokat is ő kapta, te is játszhatsz velük, de nem szabad elvenni tőle. Nem hülye egy kétéves, ennyit simán megértene, csak megszokta, hogy neki mindent lehet. Ha nem fogadna szót, megkértem volna a szüleit, hogy legyenek szívesek kicsit fegyelmezni a gyereket. Ha nem is nevelik, azt legalább tanulja meg, hogy nálatok vannak szabályok. Ha nem állsz a sarkadra, ezután is erőszakosan le fogja dominálni a kislányodat.
2021. júl. 21. 15:00
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Jogosan

Igen gyerek, de a szülője felnőtt.

Anyósom esküvőjén a fiam épp elkezdett volna hangoskodni.

Igen, egy 13-4 hónapos gyerek ilyen.

Gyerek..

Mit tettem?

Fogtam magam és kimentem a teremből...

Mert ő gyerek, de az én feladatom megoldani az ilyen szituációkat...

Nem hagytam volna szó nèlkül.

2 gyerekem van, 1,5 év külőnbsèggel.

Vannak is problémàk a jàték elvételével.. stb

De szülinapon a sajàt testvére ajàndékàt s tortàját sem piszkálhatta egyik sem, amig a másik azt nem hagyta

2021. júl. 21. 15:11
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki a sógornőn pörög, miközben a gyerek apja a sajàt testvèred, ô nem volt kèpben? Nem làtta mit csinàl a fia, ô hogy reagàlt minderre? Mèg neki se mertèl szólni?
2021. júl. 21. 16:01
 19/24 anonim ***** válasza:
54%
Jogosan esett rosszul, viszont utólag már tényleg kár keseregni, de hátha a válaszok hatására a következő ilyen szituációban határozottabban kiállsz a lányod mellett. Az én lányom két éves, neki van először szülinapja a családban, mindenki másnak utána. Minden tortázás előtt elmondjuk neki, hogy kinek van szülinapja, kié a torta, ki fogja elfújni a gyertyát stb. Nyilván más kérdés, hogy pl. én, az apja vagy a nagyapja engedi neki, hogy ő fújja el a mi gyertyánkat is vagy velünk együtt fújja, de ilyenkor is mindig elmondjuk: “ez a papa gyertyája, neki kellene elfújni, de megengedte, hogy te is fújd vele.” A többi nyilván az ünnepelt dolga, de én ezt mindig elmondom. Gyerek szülinapon még nem voltunk, de ugyanez lenne a helyzet, ott is elmondanám és ott nyilván nem engedném, hogy az ünnepelt tortáját ő fújja el, belenyúljon (mondjuk ezt a saját tortájával se csinálhatta), és mivel értelmes fel is tudná fogni, mint ahogy bármi mást, ami nem szabad neki. Sógornődtől is valami ilyesmi lett volna a helyes, max kérhette volna az első után, hogy gyújtsátok meg újra a gyertyát és próbálják közösen elfújni a gyerekek, gondolom ez ellen neked sem lett volna kifogásod.
2021. júl. 21. 16:06
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
bátyádnak kellett volna rászólni a saját kölykére.
2021. júl. 21. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!