Jogosan esett ez rosszul a barátnőimtől?
Pár éve történt.
Egy iskolába jártam 2 barátnőmmel.
Elterveztük, hogy a szülinapomon, ami júniusban van, akkor egy hétvégére esett, elmegyünk valamerre hármasban és együtt ünneplünk.
A szülinapom előtt pár nappal zárták a jegyeket és az egyik barátnőm nem kapta meg kémiaból a dícséretes ötöst, csak ötöst kapott.
Kiborult és azt mondta, hogy a lelkiállapota miatt nem jön el a szülinapi összejövetelünkre.
A másik barátnőm azt mondta, hogy úgy illik, hogy a barátnőnk tiszteletére nem ünneplünk. Mondta hogy a szülinap most amúgy se annyira fontos hanem az a fontos, hogy a barátnőnk érezze, hogy mellette állunk.
A vége ez lett, elmaradt a szülinapozás, de nagyon rosszul esett.
Jogosan esett rosszul?
Iszonyatosan gyerekes marhaság volt.
Ha velem fordult volna elő ez a történet, a következő szülinapomat már nem kellett volna nekik is ünnepelniük, sőt, már szeptemberben, tanévkezdéskor se "ismertem volna meg" őket.
Jogosan esett rosszul.
Oké az érthető, ha valakinek fáj, hogy nem kapott dicséretet, valószínűleg sok munkát fektetett a tantárgyba, ha számított a dicséretre (vagyis nálunk csak az kapott dicséretet emlékeim szerint, akinek nem volt négyese, csak ötöse).
Szóval, ha a szülinapodon derült volna ez ki, megértem, ha kicsit szomorú lett volna.
De "A szülinapom előtt pár nappal zárták a jegyeket " - tehát nem is a szülinapodon történt és nem hinném, hogy egy ilyen incidens miatt valaki napokig lenne kiborulva.
Valószínűbb, hogy nem akart/nem akartak elmenni bulizni és ez pont kapóra jött nekik.
Ha az lenne, hogy megvágta a tanár, akkor még azt mondanám, hogy érthető, talán a szülei szobafogságra ítélték a nyár végéig vagy őt rázta meg az, hogy, ha nem sikerül a pótvizsga, akkor évet ismétel...
De a felvázolt esetben így is kitűnő lett az adott tantárgyból, nem hiszem el, hogy nem mondta azt másnap, hogy "bocs, kicsit túldramatizáltam, persze, hogy megyek bulizni.".
Olyat meg nem mondunk a barátnőnknek, hogy a szülinapja nem fontos.
Jogosan esett rosszul. Velem is volt hasonló ,nekem is azt mondtak hogy nem fontos a szülinapom és fel sem köszöntöttek mert elötte 2 héttel szomorúak voltak.
Szerintem is inkabb a baratnőidnek nem volt kedve a szülinapodhoz és ezt a kifogást találták.Ezek után te hogy ünnepelted az ő szülinapjukat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!