Szürke szemű férfinak és Zöld szemű nőnek milyen színű lett a gyermeke szeme?
Felmenőktől is örökölhet bármit.
Férjem szeme szürkés kék, enyém zöld.
Mind a két gyerekünknek rikító kék szeme van, egy az egyben olyan, mint a férjem dédimamájáé. A színe, a formája, a nézése, minden. Egyik gyereknél vagy unokánál sem jött ki ennyire, mint a mi gyerekeinknél.
Nincs ott a válasz ami a miénk lett.
Nekem szürke, férjemnek zöld, a gyereknek tök jó átmenet lett, szürkés zöld.
Olyan hogy szürke szem nincs. Az max a kék csak fakóbb.
A zöldért felelős gén a dominánsabb, szóval nagyobb valószínűséggel lesz az. A másik lehetőség a kék.
Meg még annyit megjegyeznék, hogy a gyerekek általában világosabb szemszínnel születnek, mint amilyen a végleges lesz, szóval ezt még a szülészeten se lehet biztosra megállapítani. :)
Zöld és kék szemű szülőknél pont nem, mert a barnáért felelős gén a legdominánsabb. Ha valamelyik hordozná, barna lenne a szemszíne. Ennél a felállásnál csak kék vagy zöld szemszín lehetséges, de hogy melyik, az lutri.
Kerdes h a postasnak milyen van !
😂
Viccet felre teve a genetika szerint barmilyen szinu lehet mert sok egyetben egy tulajdonsag atugrik egy generaciot es csak az unokaknal lathato
Legjobb az lenne ha osszeirnak a nagyszulok szeme szinet is plusz a tesvereket szuloket
Apamnak szurke szeme volt barnas gyuruvel, anyam vilagos kek, megis mind a harom tesomnak barna van mert nagyszuloi oldalrol alig van kek vagy szurke a csaladban.
Nekem egeszen vilagos barna neha sargas. De a hugaimnak pl sotet barna.
Annyira utálom, aki többet lát a szemébe, mint ami.. A szürke szem kék, színváltós pedig nincs!
Van egy ismerős, akinek olyan hidegebb barna árnyalatú a szeme, hogy fémesen csillog, de az ő szeme is csak barna.
Kékből és zöldből kék lett egy ismerősnél(ő is megvan róla győződve, hgy a szeme szürke, de nem az!
#10! NEM hordoz barnát, ahogy a #13 is jól leírta. De pontozzatok csak le, sokkal egyszerűbb, mint utánajárni.👏
Férjem (anyja) - barna - (papa) kék
Férjem (apja) - kék - (mama) is kék
Én (anyám) barna- (mamának) barna- (papának) nagyon világos tenger kék
Én apám kék - (apja) kék (anyja) zöld
Nem olyan ritka:)
Az én férjemnek is a majdnem fekete barnától a sárgás mogyoróbarnáig változik.
A lányomnak is néha kék, néha zöld.
De ez akkor sem színváltós, máshogy vetül rá a fény.
Értem én, hogy mindenkinek a saját kölyke a természeti csoda, de nem létezik színváltós szem.
Akik lepontozták a #6-ost..Valóban gimis biosz óra alap genetika tananyag, hogy 2 világos(=kék,zöld) szeműnek nem lehet barna szemű gyereke, mert a barna az domináns gén. Ergo, ha valamelyik hordozná, akkor az a szülő barna szemű lenne.
2 barna szeműnek viszont lehet világos szemű gyereke, mert a domináns barna mellett lehet recesszív világos gén bennük.
Sokan a világos barnát látják zödnek centrális citrom vagy narancs heterochrimia miatt,de az attól még barna.
Szóval ha valaki azt tapasztalta, hogy apu és anyu kék szemű, ő meg barna akkor vagy ritka mutáció vagy érdemes anyunál rákérdezni, hogy ki az igazi apa vagy nem fogadtak-e örökbe :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!