Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kérnél, elfogadnál-e segítsége...

Kérnél, elfogadnál-e segítséget olyan gyermekpszichológustól, akinek nincs gyereke?

Figyelt kérdés
2021. júl. 16. 12:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
6%

Nem. Egyszerűen nincs rálátása a dolgokra. A helyes párhuzam ehhez az, hogy olyan orvoshoz sem megyek, aki eddig csak tankönyvekből tanult, de még nem végzett élesben műtétet.

Egy óvónő esetében is borzasztóan látszik, hogy van-e gyereke vagy sincs. Teljesen más a hozzáállása. Friss, egyetemről kijött kislány próbálja szó szerint erőltetni a gyerekre azt amit tanult és egyből bélyegeket aggat rá, csak mert másképp fejlődik mint a többi, a tapasztalt 3 gyerekes meg pontosan tudja, hogy nem kell ennek ekkora feneket keríteni.

2021. júl. 16. 13:15
 12/19 anonim ***** válasza:
90%
11 Pedig valószínűleg sok gyereket látott már... Ennyi erővel csak olyan függőségkezelőhöz menjen az ember, aki szintén drogozott?
2021. júl. 16. 13:16
 13/19 anonim ***** válasza:
88%
De remélem, akik nem mennek, azok csak olyanhoz mennek, akinek legalább 18 éves a gyereke. Végülis hogy értene egy 8 éveshez, ha az övé még csak 6?🤦 Mondok egy újdonságot, különböző korban különböző jellemzői vannak a gyerekeknek. Lehet, hogy ami az ő 6 évesénél életkori sajátosság, a te 8 évesednél már kóros 😉
2021. júl. 16. 13:19
 14/19 A kérdező kommentje:

Egyrészt örülök, másrészt meglep a szavazati és a válasz arány.

A kérdés azért merült fel, mert a valóságban ez az arány kb. fordított.

1 évem van vissza a pszichológus végzettségemhez, jelenlegi munkakörömben javaslatot tehetek a szülőnek, hogy kérjen segítséget a gyermek számára. A szülők 70%-ban kérdeznek meg engem, hogy van-e gyerekem, illetve a pszichológus kollégák is rendszeresen szembesülnek ezzel a kérdéssel. Eleinte elmondtam, hogy nincs, onnantól zárt kapukat döngettem, ma már kikerülöm a kérdést, ahogy a pszichológus kollégáktól tanultam.

Nekem ez már a második szakmám lesz, még az se mondható, hogy feltűnően fiatal, tapasztalatlan lennék.

2021. júl. 16. 13:59
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

14 Hát sajnos erre csak azt tudom mondani, hogy az emberek nagy része buta. Nem gondolkodnak....

Pedig teljesen logikus, pl aki skizofréneket kezel, annak sem kell skizofrénnek lennie vagy skizofrénnel élnie, mégis megtanulta elméletben és a gyakorlatban is látta a betegeket már, hogyha eljutott odáig, hogy praktizáljon.

2021. júl. 16. 14:20
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Igazából nekem ez nagyon furcsa.

Már a kérdést sem tenném fel.

Pont ahogy a nőgyógyászra írták.

Ott sem kérdezem meg h szült e gyereket (pláne h főleg férfiak), mert ha nem akkor honban is tudná.

2021. júl. 16. 14:50
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Azért aki "okoskodásnak" nevezi amit egy szakember az egyetemen elsajátít, az nyugodtan mehet az egyetemre évekig "okoskodni", majd leállamvizsgázhat "okoskodásból". Károsabb ha egy gyereknek ilyen korlátolt szülei vannak, mint egy gyerektelen pszichológus/tanár/óvónő.

Ja meg még legyen 3 gyerekes is behalok😃😃😃 és az ilyen szaporodik.

2021. júl. 16. 19:14
 18/19 anonim ***** válasza:
52%
Ahová én jártam, annak volt gyereke, de még így is felhúztam a szemöldököm. Amikor első alkalommal mentünk, ott volt a fiam kistesója is és szinte szétszedték a várót. Akkor ajánlotz egy vitamint a gyereknek, amit 1-2 alkalommal tudtam beadni neki, mert nagy volt és utálta. A második alkalommal már csak egyedül vittem és persze kisangyal volt, annyira örült, hogy ilyen hatása van a vitaminnak, hogy féltem, ír egy cikket róla valamelyik szakmai lapba.😄 Miközben annyi volt a titok, hogy öcsike nem volt ott és nem volt "bűntársa". De ezt egy képzett, gyakorlott szakember nem vágta le, hanem csoda vitaminban hitt.
2021. júl. 16. 22:58
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes......

Tegyük fel van gyereke.

A. Verzio: egy földre szállt angyal, aki mindig szot fogad, mindenben megfelelően fejlődik, mindent tökéletesen csinál. Ez mennyiben segíti a munkáját, a hozzáállását a problémás gyerekekhez?

B. Verzio: a pokol angyala gyerek, aki sosem fogad szót, magasról tesz mindenre, agresszív, stb. Ez miben segíti a hozzáállását a problémás gyerekekhez?

Plusz az az átlag 1-3 gyerekkel valo otthoni tapasztalat miben hasonlítható össze a több százzal, akivel a munkája során találkozik?

2021. júl. 17. 07:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!