Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fiatalok, ti szorongás nélkül...

Fiatalok, ti szorongás nélkül vállaltok gyereket a mai világban?

Figyelt kérdés
Én is gyerekvállalás előtt vagyok, de sok olyan tanulmányt olvasok, amely szerint a Föld akár már 2050-re is szinte lakhatatlanná válik. A mostanában születő gyerekek akkor lesznek életük teljében. Érdemes még gyereket vállalni egy ilyen világba?

2021. júl. 16. 09:47
1 2 3
 21/24 anonim válasza:
5%
1-es. Mennyire buta vagy... :( Tehát a tudomány, valós tények és ősi mítoszok egyre mennek... És az ilyenek szülnek. Sajnos engem az is eltántorít,hogy a korosztályomban (20-as évek első fele), gyerekkori ismerőseim között ezt látom, hogy a buta proliknak (felnőtt fejjel döbbentem rá, hogy azok) vannak először gyerekeik. Én is fiatalon szerettem volna szülni, de már annyira elment sajnos a kedvem emiatt is a klímaváltozás mellett. Nem sok kismamát látok, akivel két értelmes, kulturált mondatot tudnék váltani, vagy ha elképzelem, hogyha lennének gyerekeim akik az ő gyerekeikkel járnának egy oviba, suliba... Tudom, tudom, költözzek elit budai környezetbe vagy egy haladó országba.
2021. júl. 16. 17:34
 22/24 anonim ***** válasza:
#21 jajjj mert gyerektelenek között nincsennek buta prolik, ugye? Kíváncsi lennék hány anyukával/kismamával próbáltál már "2 értelmes mondatot" váltani, mire ezt a csodás konklúziót leszűrted? Tudod ezzel a buta àltalánosítással te sem leszel ám különb a buta proliknál, csak mondom.
2021. júl. 16. 19:00
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 21! 24 évesen, 2 diplomával a zsebemben, 1 nyelvvizsgával és 5 év munkatapasztalattal szültem az első gyermekemet 24 évesen. Akkor voltunk 7 éve együtt a férjemmel, 5 éve házasként. Én is buta proli vagyok?
2021. júl. 16. 19:14
 24/24 anonim válasza:
11%

Hát jogos, rengeteg buta, proli ember van (nem tudom miért vagyok ilyen lenéző, ezer bocs). Többüket ismerem gyerekkorom óta, van akit kicsit jobban, de lényegében ugyanolyanok maradtak, nem sok értelmes témát lehet megpendíteni velük.

23-as, fuck logic, nem ismerlek, nem csupan azért buta és egyszerű valaki, mert fiatalon vállalt gyereket. Grat, nekem jelenleg 23 évesen van két diplomám, és három nyelvvizsgám. Persze, a legelemibb ösztön, hogy az emberek gyereket akarnak, de nem érinti súlyosan egy gyerek életét, hogy 20-30 év múlva milyen élet lesz ezen a bolygón? Nem tűnnek úgy, hogy a látókörük kiterjedne idáig. Vsz a rettenetes bunkóság mellett nagy a klímaváltozás miatti parám, ám pont feltehetném a kérdést a szóbanforgó kismamáknak.

2021. júl. 17. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!