Fiatalok, ti szorongás nélkül vállaltok gyereket a mai világban?
Figyelt kérdés
Én is gyerekvállalás előtt vagyok, de sok olyan tanulmányt olvasok, amely szerint a Föld akár már 2050-re is szinte lakhatatlanná válik. A mostanában születő gyerekek akkor lesznek életük teljében. Érdemes még gyereket vállalni egy ilyen világba?2021. júl. 16. 09:47
11/24 anonim válasza:
#9: Én meg büszke vagyok arra, hogy nincs gyerekem és nem is lesz. Mert én így döntöttem. Mindenkinek egy élete van és azt csinál vele, amit akar. Te úgy döntöttél, hogy gyerek kell, én meg azt kezdek a szabad időmmel és a pénzemmel, amit csak akarok. És még mielőtt azzal jönnél, hogy "de majd idős korodban ki nyitja rád az ajtót", kösz, hallottam már ezt a lemezt és elég uncsi 🤷♀️ Végül még megjegyezném, hogy főiskolát végeztem és vittem valamire.
12/24 anonim válasza:
Szerintem nem félelmetesebb mint eddig. Világháborúk-járványok mindig voltak mégis születtek gyerekek. Nem lennénk ha nem. Jelenleg nem élünk ekkora katasztrófába. Sőt legalább is mi nagyon megvagyunk van veteményesünk igazából állatokat is tervezünk tartani kút van ...az ovodánk normális nincsenek koedukált wck stb borzalmas dolgok... neveljük a gyerekeinket a többi anyuka is normálisan nevel nincs verekedés telefonozás teljesen rendben van még így látom. A szemét termelés aggaszt igen , de remélem sikerül lecsökkenteni. Azért vannak kezdeményezések mi is sokat változunk. Szóval engem nem aggaszt.
14/24 A kérdező kommentje:
12-es a jelenlegi helyzet engem sem aggaszt. Inkább a 30-50 év múlva várható! A járványok, háborúk elmúlnak, a klímahelyzet, vízhiány, felmelegedés, éhínség és az emiatti globális migráció viszont nem egy elmúló helyzet. De amúgy igaz, jelenleg nagyon ideális a helyzet az életre, most én sem aggódom, főleg nem magam miatt.
2021. júl. 16. 12:11
15/24 anonim válasza:
Amikor mi születtünk, vagy a szüleink/nagyszüleink se lehetett előre tudni, mi lesz 30-50 év múlva és mégis élünk. Nem mondom, hogy nem aggódom egyáltalán, hogy alakul a jövő, de ez ne legyen akadály annak, aki tényleg szeretne gyereket. (11-es voltam)
16/24 anonim válasza:
Megint ez a mai világos duma. Miért talán a középkorban, világháború idején, Rákosi korszakban, stb. jobb volt gyereket vállalni ? Arról nem is beszélve, hogy sehol a világon nincs 3 év gyes Magyarországon kívül. Az ingyen bölcsi is kiváltság.
17/24 A kérdező kommentje:
15-ös pont az a különbség, hogy most eléggé lehet tudni, hogy mi lesz.
2021. júl. 16. 13:51
18/24 anonim válasza:
A hulladèkgazdálkodás eléggè fellendült és sok innovatív vállalkozást szül. Talán kezdik a gyárakat/vállalkozásokat is zöldebb utakra terelni több sikerrel szerintem mint eddig. Ontjuk a szemetet ez szomorú igen a férjemmel sokszor feljön témának miért nem tudjuk meoldani már,hogy minimalizáljuk jobban pedig csak elhatàrozás kérdése. A klíma változás hatásai talán nem a mi gyermekeinket fogja leginkább érinteni mert alkalmazkodunk (most már van jó klíma , könnyű hatékony fűtés , szuper házak,üvegházak amibe mindent megtermelünk, állat tartásban is jó Magyarország stb..mindenféle) inkább a lemaradt országok miatt kell aggódni. Ők fogják megérezni nagyon vagy már érzik...
19/24 anonim válasza:
1 evesem van, a ferjemmel epp azt tervezzuk hogy felkeszulunk a kovetkezo evekre a nyari melegek teli hidegek ellen tudatosan amig meg megfizetheto a viz aram, ezeket par ev alatt megprobaljuk ugy csinalni hogy magunknak termeljuk meg. (Napkollektor kut fak ultetese stb) Szerintem a szelsoseges idojarast fogja a gyerekunk megszenvedni max ha lesz gyereke ott mar talan jobban erezheto lesz de alkalmazkodni fog az emberiseg barmi lesz. Sajnos lesznek elhetetlen kontinensek van ahol 50 fok van most is. Onnan atfognak csoportosulni jobb klimaju helyekre es a jo klimaju hazak/fas kertek aranyat fognak erni szo szerint.
20/24 anonim válasza:
19 vagyok tobb gyereket nem tervezunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!