Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tudom hogy kezeljem a...

Nem tudom hogy kezeljem a helyzetet?

Figyelt kérdés
Mar volt ilyen kérdés nálunk is hasonló a probléma 10 múlt a kislány van két fiatalabb testvére. Nála se alakult ki a szemermesseg nem takargatja magát. Erre hogy lehet ranevelni.
2021. júl. 12. 17:59
 1/10 anonim ***** válasza:
85%

Idegenek elött se szégyenlős? Vagy csak a közvetlen családtagok elött?

Bevallom nem értem miért kell belenevelni a gyerekbe h a meztelenkedés bűn a családtagok elött.

2021. júl. 12. 18:07
 2/10 A kérdező kommentje:
Nagyon senki előtt.
2021. júl. 12. 18:08
 3/10 anonim ***** válasza:
84%

Az más ha idegenek elött se zavartatja magát. Mondani kell hogy ő már nagy lány ahoz h idegenek lássák.

De azt tényleg nem értem az miért baj ha apa anya tesók látják ruhanélkül

1es voltam

2021. júl. 12. 18:09
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
9 éves unokahugom is ilyen amugy. Mivel duci nagyobb melle van mint nekem. Szólok neki pl strandon hogy menjen az öltözőbe átöltözni mert lazán a parton levenné a ruháit. Ha olyan helyen vagyunk ahol át kell öltözni vagy vmi mindig szolunk neki h nagy lány vagy ne mindenki elött. De ha családtagok elött öltözik vagy pl nem vitt be magaval vmit a fürdőbe akkor bevisszük,fürdés közbe akar a legjobban beszélgetni velem az anyjával vagy mamával 😃 bár mi csak csajok vagyunk
2021. júl. 12. 18:14
 5/10 anonim ***** válasza:
83%

"Bevallom nem értem miért kell belenevelni a gyerekbe h a meztelenkedés bűn a családtagok elött."

Nem bűn, csak mindenkinek máshol vannak a személyes határai, és nem mindenki kíváncsi meztelenül a serdülő gyerekére. Különösen apukák nem a lányukra, és ez teljesen rendben van. Ha egy kamasz megkérheti a szülőjét, hogy ne meztelenkedjen előtte, mert zavarja, ugyanúgy megkérheti erre a szülő is a gyerekét. Egy 10 évesről beszélünk, nem egy babáról.

Erre csak úgy lehet ránevelni, hogy szólsz neki. Igen, minden egyes alkalommal. Éppúgy, ahogy arra meg lehet kérni, hogy csukott ajtó mögött vécézzen, azt is meg lehet mondani neki, hogy vegyen fel egy bugyit. Ettől még senki nem lett lelki sérült.

2021. júl. 12. 18:19
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem akarom bele nevelni csak furcsa kicsit nekem.
2021. júl. 12. 18:33
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Megmondod neki, öltözzél fel, aztán ennyi. Nem tudom miért kell ennyire túlbonyolítani. Nem mutogathatja magát majd máshol a társadalomban sem, ugyanúgy rá kell nevelni, mint, hogy körülnézzen mikor átmegy az úttesten.
2021. júl. 12. 19:54
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

De, ez pont az, ami ki szokott alakulni magától, 5 éves kor körül.. Ha nem alakult ki, ott valami gond van a háttérben, és pszichológus vinném.

Egyébként babákat sem kellene mutogatnia senkinek, engem Balatonnál feszélyez a gondolat, hogy belerottyant a vízbe véletlen.

De mutogatni sem kellene simán a parton, egyszerűen nem oké.

Otthon a kertben mindenki csupaszkodjon annyit, amennyit akar a CSALÁDTAGJAI előtt, sőt nudizzanak, de idegenek előtt nem szabadna hagyni. Minimum egy úszópelus, vagy kisfiúknak is bejöhetne valami laza strandszoknya, ami kellően szellős, gyorsan szárad és kényelmes, alá nem kell venni semmit. Vagy egy óriás laza pamutbugyi száradáshoz.

Szerintem aki a saját testét nem mutogatja, az a gyerekéét se tegye, vagy vigye erre kijelölt(nudista) övezetbe.

2021. júl. 13. 09:45
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem akartam eddig ezen változtatni otthon nem is gond amíg öt nem zavarja.
2021. júl. 13. 20:02
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Szólsz neki és kész. Öltözz fel, mert ennyi idôsen már nem illik mások elôtt meztelenkedni. Nem kell, hogy legyen szeméremérzete ahhoz, hogy ezt megtanulja. Ez egy illemszabály és kész, nem kell hozzá logikus magyarázat. A mi kultúránkban (jelenleg) így szokás. Olyan ez, mint hogy találkozáskor köszönünk az ismerôsöknek, vagy megköszönjük, ha valaki segít nekünk. Ahhoz sem társul semmilyen “érzet”. Ez egy illemszabály, mindenki szépen megszokja és alkalmazza.
2021. júl. 15. 04:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!