Nem tudom hogy kezeljem a helyzetet?
Idegenek elött se szégyenlős? Vagy csak a közvetlen családtagok elött?
Bevallom nem értem miért kell belenevelni a gyerekbe h a meztelenkedés bűn a családtagok elött.
Az más ha idegenek elött se zavartatja magát. Mondani kell hogy ő már nagy lány ahoz h idegenek lássák.
De azt tényleg nem értem az miért baj ha apa anya tesók látják ruhanélkül
1es voltam
"Bevallom nem értem miért kell belenevelni a gyerekbe h a meztelenkedés bűn a családtagok elött."
Nem bűn, csak mindenkinek máshol vannak a személyes határai, és nem mindenki kíváncsi meztelenül a serdülő gyerekére. Különösen apukák nem a lányukra, és ez teljesen rendben van. Ha egy kamasz megkérheti a szülőjét, hogy ne meztelenkedjen előtte, mert zavarja, ugyanúgy megkérheti erre a szülő is a gyerekét. Egy 10 évesről beszélünk, nem egy babáról.
Erre csak úgy lehet ránevelni, hogy szólsz neki. Igen, minden egyes alkalommal. Éppúgy, ahogy arra meg lehet kérni, hogy csukott ajtó mögött vécézzen, azt is meg lehet mondani neki, hogy vegyen fel egy bugyit. Ettől még senki nem lett lelki sérült.
De, ez pont az, ami ki szokott alakulni magától, 5 éves kor körül.. Ha nem alakult ki, ott valami gond van a háttérben, és pszichológus vinném.
Egyébként babákat sem kellene mutogatnia senkinek, engem Balatonnál feszélyez a gondolat, hogy belerottyant a vízbe véletlen.
De mutogatni sem kellene simán a parton, egyszerűen nem oké.
Otthon a kertben mindenki csupaszkodjon annyit, amennyit akar a CSALÁDTAGJAI előtt, sőt nudizzanak, de idegenek előtt nem szabadna hagyni. Minimum egy úszópelus, vagy kisfiúknak is bejöhetne valami laza strandszoknya, ami kellően szellős, gyorsan szárad és kényelmes, alá nem kell venni semmit. Vagy egy óriás laza pamutbugyi száradáshoz.
Szerintem aki a saját testét nem mutogatja, az a gyerekéét se tegye, vagy vigye erre kijelölt(nudista) övezetbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!