Voltatok már úgy keresztelőn, hogy nem volt utána ebéd? Vagy szerveztetek már ilyet? Mit gondoltok?
Én sem értem. A templomban lehettek 30an, de az étteremben (ahol egy átlagos napon is vannak ennyien ha beültök) már a vírus miatt nem akartok ugyan ezekkel az emberekkel megebédelni?!
Egyébként ha nem akartok utána semmut, az a ti dolgotok (de a vírusra fogni baromság ebben a formában)
Akkor legyenek ott csak a keresztszülők (nincs kivétel h csak még a nagyi, meg a tesóm stb) így hazamentek, esztek otthon
Ha spórolás az igazi ok nem a vírus, akkor talán megoldás lehet, amit nekünk mondott a pap, amikor a keresztfiam miatt érdeklődtünk.
Azt mondta, hogy szoktak olyat is csinálni (most nyilván ő több keresztelőt látott, mint mi itt összesen, lehet h te vagy én nem találkoztunk mèg ilyennel), hogy keresztelő után a templom kertjében felállított asztalokon, süteményekkel, pogácsával, szendvicsekkel és üdítőkkel vendégelik meg a hozzátartozókat. Beszélgetnek, ünnepelnek és úgy megy mindenki haza. Így végülis meg vannak vendégelve, de nem több tízezer forintért, mintha vendéglőbe mennének.
Nem a spórolásrol szól. Abszolút nem. Szerintem azért a virus terjedese szempontjából különbség van aközött, hogy a templomban tavolsagot tartva, maszkban ülnek 20 percet (nem misén, hanem mise utan csak a keresztelőn külön) és aközött hogy beültetek-e együtt enni ennyi embert egy asztalhoz maszk nélkül.
De amúgy meg gondolkozunk valamilyen alternativ megoldáson, este egy kerti összejovetelen a szuleimnel, nekik kertes házuk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!