Szelektíven étkező gyermeketeket hogyan veszitek rá az ételek megkóstolására?
Mindig mindenből teszek elé amikor mi is eszünk, de most csak vajaskenyeret fogyaszt és vizet. Néha elfogad egy-egy multivitamin rágótablettát. A csokit összerágja és kiköpi.
Nektek mi vált be?
Hát én biztos nem csokit, rágótablettás vitamint meg vajaskenyeret tennék elé!
Ez mind teljesen fölöslegesm inkább káros valami.
Sajnos nem eszi meg. Autiknál más a helyzet. Inkább semmit nem eszik, de nem fogadja el az ételt. Az óvodában is próbálták kóstoltatni, de ott sem fogad el semmi mást.
Vitamin azért kell, mert máshogy nem viszi be és nem szeretném ha megint kórházba kerülne.
2. vagyok, az egyik nekem is auti.
Mennyi idős? Értelmileg mennyire érintett?
Mennyi idős?
A fiamnál ritkán sikerül az, hogy mondom neki, kóstolja meg és mondja el milyen az íze. És ha nem tetszik neki, akkor legalább megnézte. Viszont a fiam 4 éves..
Korábban turmixolással tudtam kajába csempészni a dolgokat, meg kiismertem hogy milyen állagú dolgokat szeret. Például a tésztákat szereti, de a puha krumplis dolgokat nem.
Ja és a smoothie igen. Meg ugyanebből fagyit fagyasztva.
Tipp lehet a tálalás is. Egy főzelék nem szép látvány, de ha szeparált fakkos tányérotok van és minden fakkba valami gusztusosan falatkázott dolgokat teszel, tud válogatni hogy mit mi után akar majd megenni. Például párolt kukorica az egyikbe, virsli karika a másikban stb. De ez is függ az életkorától.
8 éves lesz hamarosan. Elméletileg ép értelmű, de sajnos az autizmusban súlyosabban érintett. Nem beszél, pontosabban beszél, de az igényeit nem fejezi ki szavakkal. Sok mindent meg tudunk még így is beszélni. Főzésnél nagyon sokat segít, tudja, hogy az ételekbe milyen alapanyagok kellenek, de meg nem kóstol semmit.
Néha nagyon csodálkozok, hogy mitől fejlődik egyáltalán.
Sehogy, békén hagyom, egy idő után magától kóstol ha akar
(34 évesen is alig van olyan, amit megeszek, még akkor sem eszek olyat, amint nem szeretek ha már az ájulás kerülget...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!