Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megőrülök, hogy nem eszik a...

Megőrülök, hogy nem eszik a kisfiam. Mit csináljak vele, hogy egyen?

Figyelt kérdés

16 hónapos.

Kb 5 falatnál többet soha semmiből nem eszik. A tejital megy nála reggel-este, azt mind egy cseppig megissza.

Ráadásul válogat is. Van, hogy még meg sem kóstolja, de már dugdossa a nyelvét, hogy nem kéri.

Próbáltam, hogy adok neki Béres cseppet C vitamint, de nem jött be.

Már sírhatnékom van minden etetésnél.

Ha én etetem az sem jó, az sem ha ő eszik. Az apját és engem bezzeg mindig etetni akar.

2021. júl. 7. 12:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%

Én elengedtem a dolgot.

Ha fejre állsz sem fogod tudni lenyomni a torkán az ételt.

Amihez ragaszkodok, hogy MINDIG megkínálom, akkor is, ha tudom hogy azt az ételt addig teljesen elutasította addig. Meglepődve láttam pl hogy a húst amit addig egyáltalán nem evett csak úgy tömte. Most megint nem eszik húst, de a tojást se már. Most a kenyér a menő meg a túró.

Amíg az a kevés amit megeszik egészséges, én nem aggódnék nagyon. Ha dörmit eszik pufival egész nap, akkor aggódnék és vitaminpótlást adnék.

2021. júl. 7. 12:23
 2/14 A kérdező kommentje:
Inkább játszik az étellel, szétdobálja, ki akarja önteni. Az elvileg kiönthetetlen tálat kiborította egy szempillantás alatt, amíg hátra fordultam. Az orvos mondta, hogy próbáljuk meg növelni a mennyiséget, de hát hogyan? Nem tudom beletömni. A dörmit meg az ilyeneket nem eszi meg.
2021. júl. 7. 12:30
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Itt is szétdobálja ne félj, ez a tanulás velejárója. Borzasztó, nagyon utálok etetni... meg amit megeszik egyszer nem eszi meg másnap, kis finnyás.
2021. júl. 7. 12:33
 4/14 anonim ***** válasza:
37%
Reggeli tejitalt egyhagynám.
2021. júl. 7. 12:38
 5/14 anonim ***** válasza:
87%
És nasizni mit nasizik?
2021. júl. 7. 12:39
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

2 évesem csinálja ezt,de már én is feladtam. Napi 4 falat ebéd megy le neki az is 1 óra alatt.Ha megunom eléteszem és egyen ha akar.

Ha vele eszek,sem segít. Ne adj neki rágcsálnivalót. Igaz amit mondanak...ha éhes lesz,eszik.

Régebben 3 félével kínáltam,ma már azt eszi ami van. Ha nem,nem.

2021. júl. 7. 12:40
 7/14 anonim ***** válasza:
89%
Reggel jól lakik a tejitallal, teljesen fölösleges neki adni vagy max nagyon kicsit, de én nem adnék semennyit. Semmi rágcsa, pogácsa, kölesgolyó turó rudi stb. Így minden adott lesz ahhoz, hogy ha éhes egyen. Ha nem ebédelt, nem adtam utána kaját semmit, merthogy éhen hal, ha nyafi volt, higy éhes, akkor ott az ebéd
2021. júl. 7. 12:48
 8/14 A kérdező kommentje:
Pufit szokott enni, de nem minden nap. Néha kap pudingot vagy joghurtot, ezeket szerette, de már ez sem kell. Gyümölcsből bekapkod 1-2 falatot, a barackot meg az epret szereti. Félek, ha elhagyom a reggeli tejitalt, még ennyit sem hízik, mint most.
2021. júl. 7. 12:49
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Elaő lányom fényevő volt. IUGR baba eleve nehezen táplálható.

Először én is rá voltam görcsölve az etetésre.. A Ht maga volt a crucifix..

Aztán elengedtem. Mikor játszott le tettem elé 2 helyre 2.különféle dolgot (gyümölcs, keksz, falatkák

Stb) és hagytam. Apránként elkezdett enni.

Az igazi áttörést az ovi hozta meg. A közösség.

Egyedül a főzeléket nem eszi meg, vannak napok mikor ránézésre eldöntené, hogy ő azt nem szereti, de nálunk alapszabály, hogy ilyenkor az új ételt meg kell kóstolni és ha nem ízlik na akkor elfogadom, ehet mást.

2021. júl. 7. 13:00
 10/14 anonim ***** válasza:
84%

Leírnád egy napját?

Valahol pótolnia kell az energiát. Nasi, cukros üdítő, tea ...mert olyan nincs hogy nem eszik és emiatt nincs semmi baja.

Nálunk legenda volt, hogy én híresen rossz evő voltam. Nemrég megtaláltuk anyukám naplóját amit 1,5 éves korom körül vezetett. Minden nap feljegyezte, hogy miből mennyit ettem. Tényleg botrányosan kevés volt és általában csak a vackok: krémtúró, túró rudi (wtf...). Majd kiderült az írásokból, hogy éjszaka mikor megébredtem mindig gyümölcslevet adott nekem. Cirka 0,5-1 liter között fogyott el lefekvéstől reggelig. Meg is volt hogy miért nem ettem napközben. Anyukám akkor erre nem jött rá. Mikor mondtam neki, akkor már leesett neki is.

2021. júl. 7. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!