Mit tegyek, hogyha a párom gyerekének az anyja ránk akarja tukmálni a gyereket nyaralásunkkor?
A páromnak van egy 4 éves fia, a feleségével elváltak.
Én a gyerekkel nem találkoztam még, és egy jó darabig nem is fogok, mert csak pár hónapja vagyunk együtt. Ebben majd közösen fogunk dönteni, hogy mikor fogok vele találkozni.
Közös nyaralásra mennénk, 12 napra Balatonhoz. A gyerek anyja ránk akarja erőszakolni a gyereket, hogy ott ismerjen meg, de mi ezt nem szeretnénk, mert ez lenne az első közös nyaralásunk. Ráadásul a nyaralás a pihenésről, szórakozásról szól nekem gyerektelenként elsősorban, nem a gyerek utáni szaladgálásról. Gyerekkel nem tudnánk jól érezni magunkat, főleg én. Mert akkor már este 8-tól sehova nem mehetnénk, és egy ágyas szobában (céges nyaraló) kellene aludni, ami a szex miatt nem jó.
Majd tudom, jönnek a felbőszült anyukák, hogy elveszem a gyerektől az apját, meg minek vagyok gyerekes férfivel, ha nem akarom nevelni a gyerekét, de remélem akad normális válasz is és nemcsak letámadnak.
Amúgy nem szakítom el az apjától, múltkor is felutaztak Pestre focit nézni, ott is aludtak egy szállodában, nagyon sokszor mennek el mindenhova, és nincs az se, hogy ki van tiltva a házból, mert akkor én szoktam elmenni vagy ott alszok húgomnál, stb. Nem szakítom el, de nem szeretném, hogyha velünk jönne és ott kellene előtte jópofiskodni a nyaraláskor meg mindig mindent hozzáigazítani. Jelenleg nem vágyom gyerekre, nincs is kisgyerekes ismerős a közelemben, nem is vágyom rá, de ez később változhat. De most nem akarom, hogy velünk jöjjön, de az anyja tukmálja ránk, hogy hagy jöjjön már, hagy jöjjön már.
Én nem vagyok még felnőtt, és nem vagyok anyuka, de leírom a tapasztalatomat, hogy milyen volt a múlt hétvégén elmenni 3 napra a nagybátyámmal, a nagynénémmel, anyukámmal, apukámmal, az öcsémmel és a 4 éves unokatesómmal.
Én 16 vagyok, a tesóm 14. Mi már "nagyok" vagyunk, szabadabban mozgunk és több mindent lehet a mi szüleinknek csinálni nyaraláson. Ahogy nőttünk, úgy lazultak a szabályok szép fokozatosan.
Most már elmehetünk bárhova a tesómmal, csak előtte szólnunk kell, hogy hova megyünk. Bulizni nem járok, öcsém meg még nem megy, de így is el szoktunk menni fagyizni, vagy késő este sétálni, stb. A szüleim is, tehát nem vagyunk összeláncolva nyaraláskor, ők még bulizni is elmennek.
Na most a nagynénémékkel mentünk. Szörnyű volt. Egyrészt amit a kérdező is ír, hogy nincs gyerekhez szokva: na hát mi se vagyunk. Laza szabályokból, laza programokból gyorsan belehuppantunk a kötött, precíz programokhoz, aminek minden lépese meg van tervezve. Nagyon rossz volt. Másrészt ugye egy négy évessel foglalkozni kell és ő is inkább ránk volt 'tukmálva'. Voltak neki ilyen kis kilengései, hisztijei, amit nem értettünk és nagyon nem bírtunk elviselni. Például amikor bent ülünk a szobába, ő nézi a mesét, és elkezd hisztizni, hogy mi nem nézzük a Bogyó és Babócát, mert telefonozunk, és tegyük le, vagy szól az anyjának.
És mindig minden hozzá lett igazítva. Te már este 9-kor ne mikrózd meg a kaját, mert felkel a kicsi. De neki reggel 6-kor kipattan a szeme, átjön a mi szobánkba és felébreszt minket. Hát most nem azért, de ki akar reggel 6-kor kelni egy nyaraláson? Nem arról van szó, hogy délig alszunk, hanem 8-9-ig szunyáltam volna.
Most egy gyerektelen nőnek ez igenis nehéz. Nekem is (tudom hogy nem vagyok nő😆) nehéz volt, pedig csak 3 napot voltunk, de az agyamra ment a kiscsaj. Hát akkor még 12 nap alatt meg is őrültem volna.
"A gyerek anyja ránk akarja erőszakolni a gyereket, hogy ott ismerjen meg, de mi ezt nem szeretnénk, mert ez lenne az első közös nyaralásunk."
A kérdező párja se akarja, #34.
Kisgyerekes anyukaként ez szerintem is nettó hülyeség. 4 éves a gyerek, nem is ismerik egymást a kérdezővel, és akkor zárják össze őket 12 napra? Komolyan? A gyerek viszonylag kicsi, a nő full idegen neki, ráadásul nincs is gyereke, azt se tudja, mit kezdjen vele. Továbbá, pár hónapos kapcsolat... én rohadtul nem örülnék neki, ha elválnánk, és a gyerekem apja minden párhónapos nőjét bemutatná a gyereknek. Legyenek már előbb egymásban biztosak, ráért ez utána.
Értem, hogy ha gyerekes pasival kezd, el kell fogadni a gyereket is, ezzel nincs gond, de a kapcsolat tényleg túl friss ehhez, a gyerek túl kicsi, hogy ennyit legyen egy idegen nővel, anya nélkül, plusz a nő se ért a gyerekekhez, és még csak nem is találkoztak. Anyuka nem normális, hogy ezt erőlteti, én a magam részéről az enyémet el se engedném így, nemhogy én erőltessem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!