Mit tegyek, hogyha a párom gyerekének az anyja ránk akarja tukmálni a gyereket nyaralásunkkor?
A páromnak van egy 4 éves fia, a feleségével elváltak.
Én a gyerekkel nem találkoztam még, és egy jó darabig nem is fogok, mert csak pár hónapja vagyunk együtt. Ebben majd közösen fogunk dönteni, hogy mikor fogok vele találkozni.
Közös nyaralásra mennénk, 12 napra Balatonhoz. A gyerek anyja ránk akarja erőszakolni a gyereket, hogy ott ismerjen meg, de mi ezt nem szeretnénk, mert ez lenne az első közös nyaralásunk. Ráadásul a nyaralás a pihenésről, szórakozásról szól nekem gyerektelenként elsősorban, nem a gyerek utáni szaladgálásról. Gyerekkel nem tudnánk jól érezni magunkat, főleg én. Mert akkor már este 8-tól sehova nem mehetnénk, és egy ágyas szobában (céges nyaraló) kellene aludni, ami a szex miatt nem jó.
Majd tudom, jönnek a felbőszült anyukák, hogy elveszem a gyerektől az apját, meg minek vagyok gyerekes férfivel, ha nem akarom nevelni a gyerekét, de remélem akad normális válasz is és nemcsak letámadnak.
Amúgy nem szakítom el az apjától, múltkor is felutaztak Pestre focit nézni, ott is aludtak egy szállodában, nagyon sokszor mennek el mindenhova, és nincs az se, hogy ki van tiltva a házból, mert akkor én szoktam elmenni vagy ott alszok húgomnál, stb. Nem szakítom el, de nem szeretném, hogyha velünk jönne és ott kellene előtte jópofiskodni a nyaraláskor meg mindig mindent hozzáigazítani. Jelenleg nem vágyom gyerekre, nincs is kisgyerekes ismerős a közelemben, nem is vágyom rá, de ez később változhat. De most nem akarom, hogy velünk jöjjön, de az anyja tukmálja ránk, hogy hagy jöjjön már, hagy jöjjön már.
21.
Lepasszolja? Apjának adja oda, vagy anyuka nem pihenhet 2 hetet?
Amelyik kapcsolat elég komoly az együttéléshez, az elég komoly ahhoz is, hogy a kérdező megismerje a gyereket. De nem akarja. Konkrétan le is írta, hogy nem akar gyerekezni senkiével.
Nyugodtan lehet nemet mondani, de borítékolható, hogy a gyerek és az ex is besértődik. Hosszú távon ez még visszaköszön.
Másrészt meg ez nem az első nyaralás csak kettesben, hanem az utolsó. Vagy a kérdező úgy gondolja, hogy a gyerek nem nyaral többé az apjával, mert az neki nem buli?
Senki nem mondott olyat, hogy anyuka nem pihenhet egy hetet és ha nem megy a balatonra a gyerek akkor ez volt az utolsó esélye a pihenésre..
12 napról van szó, nem évekről.
Teljesen más egy nyaralás gyerekkel, pláne ha ilyen pici, mint csak felnőttekkel.
Nincs koktélozgatás éjfélkor a parton, nincs heverészés és szex egész nap, nincs borkóstolás, romantikus hajókirándulás, nincs túrázás, jetskizés....
Nem is ismeri a lány a gyereket és már felvigyáznia kell rá majdnem két hétig.
Csak olyan programot csinálhatnak, ahol jól érzi magát egy 4 éves is.
Itt a válaszoló anyukák már nem emlékeznek rá milyen egy gyerekmentes nyaralás, és nekik már az a természetes, hogy a gyerekhez igazítanak mindent.
De egy olyan nő, aki semmit nem tud és egyenlőre nem is akar tudni a gyereknevelésről semmit, hogyan érezhetné jól magát egy olyan nyaraláson, ahol semmit nem csinálhat amit szeretne?
Annyit viszont tényleg tudatosítania kell magában a kérdezőnek, hogy a barátjához szorosan hozzátartozik a gyerek és hogy ő bizony mostoha lesz, és soha nem lesz pontosan olyan a kapcsolatuk, mint egy gyermektelen férfival. Mindig képben lesz a gyerek és mindig alkalmazkodni kell hozzá és az anyjához, és pénzelni is kell őket (ha jó apa, akkor a kötelező gyerektartáson kívül is költ a gyerekére).
Anyukám nem véletlenül mondta mindig, hogy gyerkes férfival nem szabad leállni (ő ezt tette). Sok sok kellemetlenséget fog még okozni neked ez a helyzet, ez a nyaralás lesz az első.
Te amúgy nem tudsz mit tenni, csak annyit, hogy megmondod a barátodnak, hogy nem gyerekes programot szeretnél a 12 napra. Onnan ő az aki el tudja ezt intézni a gyermeke anyjával. Mert ő bizony a gyermeke anyja, nem csupán az exe, örökre az életében fog maradni, és mindig fontos lesz az, amit ő mond (a gyerek miatt).
Azért elég valószínűtlen, hogy a férfinak annyi szabadsága van, hogy egy nyáron többször is el tudjon menni két hétre. Illetve nem is olcsó, bar ha a gyerekével csak otthon van és nem a Balatonon, akkor csak szabi kell. Ez esetben a kérdező azon fog lovagolni, hogy két hétre el kell költöznie, és mit képzel az ex, hogy ennyi időre lepasszolja a gyereket.
Elég valószínű, hogy a gyerek anyjának idén (sem) lesz összefüggő 3 gyerektelen napja, max a hétvége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!