Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogyha a párom...

Mit tegyek, hogyha a párom gyerekének az anyja ránk akarja tukmálni a gyereket nyaralásunkkor?

Figyelt kérdés

A páromnak van egy 4 éves fia, a feleségével elváltak.

Én a gyerekkel nem találkoztam még, és egy jó darabig nem is fogok, mert csak pár hónapja vagyunk együtt. Ebben majd közösen fogunk dönteni, hogy mikor fogok vele találkozni.

Közös nyaralásra mennénk, 12 napra Balatonhoz. A gyerek anyja ránk akarja erőszakolni a gyereket, hogy ott ismerjen meg, de mi ezt nem szeretnénk, mert ez lenne az első közös nyaralásunk. Ráadásul a nyaralás a pihenésről, szórakozásról szól nekem gyerektelenként elsősorban, nem a gyerek utáni szaladgálásról. Gyerekkel nem tudnánk jól érezni magunkat, főleg én. Mert akkor már este 8-tól sehova nem mehetnénk, és egy ágyas szobában (céges nyaraló) kellene aludni, ami a szex miatt nem jó.

Majd tudom, jönnek a felbőszült anyukák, hogy elveszem a gyerektől az apját, meg minek vagyok gyerekes férfivel, ha nem akarom nevelni a gyerekét, de remélem akad normális válasz is és nemcsak letámadnak.

Amúgy nem szakítom el az apjától, múltkor is felutaztak Pestre focit nézni, ott is aludtak egy szállodában, nagyon sokszor mennek el mindenhova, és nincs az se, hogy ki van tiltva a házból, mert akkor én szoktam elmenni vagy ott alszok húgomnál, stb. Nem szakítom el, de nem szeretném, hogyha velünk jönne és ott kellene előtte jópofiskodni a nyaraláskor meg mindig mindent hozzáigazítani. Jelenleg nem vágyom gyerekre, nincs is kisgyerekes ismerős a közelemben, nem is vágyom rá, de ez később változhat. De most nem akarom, hogy velünk jöjjön, de az anyja tukmálja ránk, hogy hagy jöjjön már, hagy jöjjön már.

2021. júl. 2. 15:29
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
84%
Akkor pontosan milyen választ szeretnél hallani? Mert ha meg tudod határozni ezt, akkor a valasz is megvan.
2021. júl. 2. 15:31
 2/51 anonim ***** válasza:
94%
Ezt a pároddal kell megbeszélned hogy mit szeretnél igazán. Párodnak kell erre nemet mondania az exének és valószínű már a gyereknek is be lett ígérve ez a dolog amit nehéz lesz nemmel elintézni. Nem egyszerű ez a dolog.
2021. júl. 2. 15:34
 3/51 anonim ***** válasza:
95%
Például beszéld még ezt a pároddal. Olyan jól összefoglaltad itt, nyilván vele is menni fog.
2021. júl. 2. 15:36
 4/51 anonim ***** válasza:
55%

Nem lehet kompromisszumot kötni? 12 nap elég sok, az nem jó megoldás, hogy 7 nap kettesben, 5 nap gyerkőccel?

Egyebkent szerintem sem jó ötlet, hogy úgy ismerkedtek meg, hogy rögtön 24 órákat vagytok együtt.

5/51 anonim ***** válasza:
81%
A párod mit gondol erről? Ha ő sem szeretné vinni, akkor majd szépen megbeszéli a gyerek anyjával, hogy nem, ez az ő feladatuk.
 6/51 anonim ***** válasza:
73%

Ezt a párodbak kell lerendezni az anyukával.

Én tökéletesen egyetértek veled, kég okból is.

1. Ha a pároddal ez az elsö közös nyaralás, akkor az eleve nem feltétlen egyszerü dolog, mert feltehetöen most lesztek hossazbb ideig folyamatosan együtt, és ez mindig egypár konfliktust rejt magában.

2. Ettöl eltekintve, a gyerekkel való megismerkedésre nem nyaralás való, mert ha abszolút nem jöttök ki egymással, akkor két hétig álljon a bál? A gyereket egy hétvégén jobb bemutatni, az egyrészt nem olyan hosszú idö, a gyerek félig-meddig megszokott környezetben van, és ha sehogy sem jön össze, akkor elöbb meg lehet szakítani az együttlétet.

De ez föleg a párod ügye, neki kell az ex-szel lerendezni. HA erre nem képes, akkor nagyon gondolkodj el a kapcsolatotokon, mert iylen esetben valószínüleg folyamatosan az ex szabja meg, mikor mennnyi idöt lehettek kettesben.

2021. júl. 2. 15:37
 7/51 anonim ***** válasza:
9%
Nálunk is ez volt. Az élettársam gyerekének az anyja nem talált magának párt, ezért a mi kapcsolatunkat akarta szétzúzni. Eleinte csak pénteken tanítás után aludt a gyerek nálunk. Majd egész hétvégén ide lett zavarva, amikor mi szívesebben mentünk volna el kettesben valamerre. Majd utána már heteket volt nálunk a gyerek, aki engem szívből gyűlölt, ellenem volt uszítva.
 8/51 anonim ***** válasza:
93%
A párod hogy áll a helyzethez? Igazából most minden rajta múlik. De meddig fog ez menni, hogy te elmész, ha a gyerek jön? Oké, hogy nem vágysz rá, de egy gyerekes férfinak a gyerek is hozadéka. Ideje lenne megbarátkoznod a helyzettel.
 9/51 anonim ***** válasza:
52%
Mondjátok meg az anyának (elsősorban a párod), hogy hosszú távra tervezitek ugyan a kapcsolatotokat, és te is szeretnéd idővel megismerni a gyereket, mivel a párod életének része, viszont még csak néhány hónapja vagytok együtt, szinte egymást sem ismeritek, és felelősségteljes felnőttként még véletlenül sem akarjátok kitenni a kisfiút annak, hogy ha esetleg mégsem alakulnak jól a dolgok, bekerülj, majd kikerülj az életéből ezáltal még inkább megbolygatva azt. Ezért még későbbre időzítenétek a megismerkedést. A nyaralás pedig már le van foglalva, és szeretnétek elmenni, ezért ha meg tudja oldani azt az időszakot, inkább máskor töltene vele időt a párod - egyelőre kettesben.
 10/51 anonim ***** válasza:
55%

4 éves gyerek még sokáig nem lesz könnyű. Évekig nem akarod megismerni? Ok, nyaralni nem szeretnél vele. Gondolom anyukánaknis kéne 1 hét pihi, mikor az apával lenne a gyerek.

Sorry, de ezt előre nem tudtad, hogy a párodnak van kötelezettsége? Ha jól értem együtt is laktok, akkor ez már komolynak mondható, csomagban kaptad a párod, ha nem jó, akkor inkább lépj ki a kapcsolatból.

2021. júl. 2. 15:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!