Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek kinek volt igaza?...

Szerintetek kinek volt igaza? Ti mit tettetek volan ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

A kérdés nem rólam szól de az egyik ismerősöm 7 éves gyerekébe a környéken élő nagyobb 17-18 éves gyerekek kötöttek bele az utcán úgy hogy a szülők is ott voltak, elkezdték mondani hogy "milyen csicskán öltözik" stb... Majd a gyerek apja rájuk szólt hogy fejezzék be mire beszóltak neki hogy "kussolsz!, a csicska gyerekedhez beszéltünk!" Aztán azt mondta az egyik hogy joguk van így beszélni a vele mert ők a menőbb gyerekek vagy menjen a kisgyerek az egyikükkel bunyózni ha mer különben a csicskájuk lesz mire az ismerősöm mondta hogy "te normális vagy? A fiam 7 éves" erre megkérdezték hogy "na és"? Az ismerősöm párja aztán elkezdett kiabálni velük mire az egyik elkezdett fenyegetőleg hadonászni felé erre az

ismerősöm párja megütötte mire a gyerek elkezdett kiabálni hogy megmondja az anyjának. Aztán a gyerek szülei elmentek hozzájuk balhézni és feljelentéssel meg perrel fenyegetőzni és követelték hogy kérjenek bocsánatot mindketten a gyereküktől (holott csak az egyikük vágta pofon a gyereküket) és amikor mondták hogy mit művelt a fiuk meg a haverja csak annyit reagáltak hogy azt nem mentség a saját gyerekük nevelése csak rájuk tartozik senki másra de csak még jobban elfajult a veszekedés mert ismerősömék azzal vádolták őket hogy de egyáltalán nem nevelik a gyereküket és felhozták a gyerek korábbi balhéit is. Azóta nem tudom mi történt de szerintetek kinek volt igaza? Végülis még saját gyereket sem szabad megütni másét pláne nem és azért mégis csak az ismerősö párja volt az aki felnőttként megütött egy gyereket bár igaz hogy előtte a gyerekek minősíthetetlenül viselkedtek. Ti mit tettetek volna hasonló helyzetben? Kinek adtok igazat?

2021. júl. 1. 17:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/83 A kérdező kommentje:
59-es Te valami troll vagy? Mégis hol írtam ilyeneket? Nem tudom te honnan veszed ezeket de olvasd át újra amiket írtam mert láthatóan nem értetted meg...
2021. júl. 1. 22:51
 62/83 anonim ***** válasza:
95%

Uram isten, kérdező, te nagyon buta vagy...

A 7 éves gyerek, a 17-18 éves nem gyerek, hacsak nincs valami komoly fogyatékossága, akkor fel tudja fogni, hogy így nem viselkedünk. Dehát egy 7 évesbe kötöttek bele, fiatal felnőtt fejjel, szóval nem hiszem, hogy náluk fejben minden oké. És az ilyen emberek nem változnak meg huszonéves korukra. Nincs varázspálca, amitől hirtelen megkapják azt a nevelést, ami az előző 17-18 évből elmaradt.

Az hogy anyu meg apu mindent elintéz helyettük, meg vesz nekik, az pont ide vezetett. Meg hát pestiek, szóval abban a putriban pont ilyen nagyképű taknyosok nőnek fel. Azt hiszik mindent szabad.

Tőlem nem egy pofont kaptak volna az biztos. Mi a francot képzeltek? Az én fiamat ne piszkálják az utcán ilyen retardáltak már ne haragudj. Azt te is beláthatod, hogy ha csak tovább sétálnak, ezek az idióták mentek volna utánuk verni a mellüket. A szüleiknek még nem hőzöngve kellett volna odaállítani a kisgyerek szüleihez, hanem minimum a fiukat is magukkal rángatva, hogy bocsánatot kérjenek.

2021. júl. 2. 09:46
 63/83 anonim ***** válasza:
100%

"Az egyetlen helyes opció az hogy elviselni lehet és ennyi."

Nem, nem hiszem, hogy el kell viselni a bunkóságot. Miért kellene?

Méghogy van, hogy így beszélnek a gyerekek a felnőttekkel? Jesszus, hol élsz te? És szerinted ezt a felnőttnek el kel(lene) tűrnie? Tényleg, hol élsz te? Milyen közegben?

Ha annak idején én így beszéltem volna egy felnőttel, és kaptam volna egy pofont miatta, dehogy mentem volna panaszkodni a felmenőimhez. Mert tudtam volna, hogy én vagyok a sáros, és otthon kaptam volna a következőt. És talán nagyobbat.

De...ha az én gyerekemet fenyegette volna egy majdnem felnőtt surmó, és az sem tartotta volna vissza, hogy én, a szülője jelen vagyok, hát nem úszta volna meg egy pofonnal.

Ráhívtam volna a rendőrséget, és pokollá tettem volna az életét, neki és a jómódú családjának, amelyik nem volt képes megnevelni.

2021. júl. 2. 11:37
 64/83 anonim ***** válasza:
100%
Azért ha egy 17 éves banda egy 7 éves gyereket csicskának akar kényszeríteni, ráadásul a kisgyerek szülei jelenlétében, az közel sem mondható normálisnak. Én is mindent, MINDENT megtettem volna a szülők helyében, hogy abbahagyják.
2021. júl. 2. 13:07
 65/83 A kérdező kommentje:
62 Te most trollkodsz? 17-18 évesekről beszélünk hogy ne lennének már gyerekek? Ezt azért te sem gondolhatod komolyan. Nyilván nem elfogadható a viselkedésük de ez azon hogy gyerekek semmit sem változtat.
2021. júl. 2. 14:51
 66/83 A kérdező kommentje:
63 Itt most nem a gyerekekről beszéltem hanem az olyasfajta bunkóságról ami nem sért törvényt. Bántalmazni senkit sem lehet sem felnőttet sem gyereket. Egy gyereket igazából pláne nem de egy felnőttet úgy szintén nem ezért mind1. Ha csak nem önvédelem akkor egy közönséges bűnöző vagy ha bárkit is bántalmazol de most nem erről a helyzetről beszélek ami a kérdésben volt.
2021. júl. 2. 14:54
 67/83 A kérdező kommentje:
64 ki mondta hogy normális?
2021. júl. 2. 14:54
 68/83 anonim ***** válasza:
94%

Értem tehát a másikat zrikáló, fenyegető, meggverni akaró 17 éves az gyerek. De ha a szülő megvédi a gyerekét akkor bűnöző.

Látom a pofon nem terített észhez amit kaptál, vagy a haverod.

Én a magam részéről simán rendőrt hívnék aztán meglátjuk mernek-e keménykedni amikor rendőri kísérettel mehetnek haza.

2021. júl. 2. 14:57
 69/83 A kérdező kommentje:
68-as nem erről az esetről beszéltem ezt külön leírtem hanem úgy általánosságban a fizikai erőszakról. Egyébként rendőrt hívni például egy helyes megoldás.
2021. júl. 2. 14:59
 70/83 anonim ***** válasza:
23%
Természetesen a bántalmazott gyerek szüleinek. Idegenek mit szólnak bele abba hogy mit csinál mások gyereke? Egy gyerek azt csinál amit akar!
2021. júl. 2. 15:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!