Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek kinek volt igaza?...

Szerintetek kinek volt igaza? Ti mit tettetek volan ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

A kérdés nem rólam szól de az egyik ismerősöm 7 éves gyerekébe a környéken élő nagyobb 17-18 éves gyerekek kötöttek bele az utcán úgy hogy a szülők is ott voltak, elkezdték mondani hogy "milyen csicskán öltözik" stb... Majd a gyerek apja rájuk szólt hogy fejezzék be mire beszóltak neki hogy "kussolsz!, a csicska gyerekedhez beszéltünk!" Aztán azt mondta az egyik hogy joguk van így beszélni a vele mert ők a menőbb gyerekek vagy menjen a kisgyerek az egyikükkel bunyózni ha mer különben a csicskájuk lesz mire az ismerősöm mondta hogy "te normális vagy? A fiam 7 éves" erre megkérdezték hogy "na és"? Az ismerősöm párja aztán elkezdett kiabálni velük mire az egyik elkezdett fenyegetőleg hadonászni felé erre az

ismerősöm párja megütötte mire a gyerek elkezdett kiabálni hogy megmondja az anyjának. Aztán a gyerek szülei elmentek hozzájuk balhézni és feljelentéssel meg perrel fenyegetőzni és követelték hogy kérjenek bocsánatot mindketten a gyereküktől (holott csak az egyikük vágta pofon a gyereküket) és amikor mondták hogy mit művelt a fiuk meg a haverja csak annyit reagáltak hogy azt nem mentség a saját gyerekük nevelése csak rájuk tartozik senki másra de csak még jobban elfajult a veszekedés mert ismerősömék azzal vádolták őket hogy de egyáltalán nem nevelik a gyereküket és felhozták a gyerek korábbi balhéit is. Azóta nem tudom mi történt de szerintetek kinek volt igaza? Végülis még saját gyereket sem szabad megütni másét pláne nem és azért mégis csak az ismerősö párja volt az aki felnőttként megütött egy gyereket bár igaz hogy előtte a gyerekek minősíthetetlenül viselkedtek. Ti mit tettetek volna hasonló helyzetben? Kinek adtok igazat?

2021. júl. 1. 17:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/83 A kérdező kommentje:
7-es De itt nem csak a gyereked megvédéséről volt szó azt írtad a szülőket is bántalmaznád. Ezen kívül a pofont akkor írtad hogy ha neked szól be.
2021. júl. 1. 18:20
 12/83 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom, hol élünk? A kötekedés meg tiszteletlenség mióta szólásszabadság? Ezért tart itt ez a világ, és lesz még ettől is zordabb hely, mert toleránsnak kell lenni a gyökerekkel, nehogy megsérüljenek a jogaik, meg a kis lelkiviláguk. A "gyerek" megérdemelte a sallert, az ilyen életképtelenek meg azt érdemlik meg, hogy legközelebb velük szemétkedjenek, aztán intézzék el szép szavakkal meg szivárványos öleléssel a dolgokat. A szeretet mindent megold, nem? Na, éljen a szólásszabadság. Lepontozni ér, pont annyira érdekel mint az elcseszett "nevelésű" fiatal felnőttek lelkivilága, akik normális embereket terrorizálnak.
2021. júl. 1. 18:20
 13/83 A kérdező kommentje:
11 Hát attól függ. A jogi nagykorúság határán mindenképp de manapság már nem egyértelmű mint régen hogy olyan 20 éves kortól már felnőtt valaki. A mai gyerekek később élnek és a társadalom is más a mai gyereknevelés is más így sok helyen már valahova a 20-as évek első felébe teszik a felnövés határát de még olyan nagyob extrém eseteket is halottam aki szerint csak valamikor 25 felett lesz valaki felnőtt az alatt gyerek.
2021. júl. 1. 18:24
 14/83 anonim ***** válasza:
100%
Talán a kötekedő gyerekek szüleinek kellene eljutni arra a pontra,hogy engedjék szembesülni a gyerekeiket a következményekkel.Ha pampogsz előbb utóbb valaki beveri a szád.És meg hálásak is lehetnének, hogy valaki ,, gyengéden" adta a gyereküknek nem késsel, fegyverrel vagy komoly sérülést okozva.
2021. júl. 1. 18:24
 15/83 A kérdező kommentje:
13-as gyerekekről volt szó. Bár csak az ismerősöm elmesélése alapján tudom a story-t de az egyik csak 17 volt így ő még csak jogilag sem nagykorún
2021. júl. 1. 18:26
 16/83 A kérdező kommentje:
15 Pedig az olyanokról mint te jobban eltudnám képzelni hogy erőszakos gyerekeket nevelnek akik még felnőttként is erőszakosak. Bár személy szerint ebben az esetben az ismerősömék felé húzok de azért amennyire agresszív és primitív válasz érkezett néhány felnőttől szerintem nincs mit csodálkozni azon hogy a gyerekek ilyenek lesznek ebben a világban...
2021. júl. 1. 18:29
 17/83 anonim ***** válasza:
100%

16

Ha már azt mondja egy felnőttnek,hogy kussolsz,nagyon is felnőtt egy atyaihoz. Egyre gyanúsabb,hogy érintett vagy..talán a te gyereked érintett vagy te vagy az egyik menő nagyfiú?

2021. júl. 1. 18:30
 18/83 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy, hogy 17 vagy 18 éves. Nem fog a következő szülinapjára mintapolgárrá válni. Azért ekkora a pofájuk, mert semmi következménye nincs. Nem csak jogi, de manapság már csak buksisimi járhat az ilyen viselkedésért. Nem csoda, hogy így viselkednek. Anno mikor én voltam gyerek, szintén nem számítottunk nagykorúnak ennyi idősen, de azért azt még nem engedtük meg magunknak takony korunkban, hogy felnőtteknek is pattogjunk. Az egész alapjaiban van elrontva, hogy mindenki csak a jogaival jön, elvárások jóformán már nincsenek, legalábbis a jogilag nem nagykorúakkal szemben biztosan.
2021. júl. 1. 18:33
 19/83 A kérdező kommentje:
18 A gyerekek gyakran beszélnek így a felnőttekkel... Olyan pedig nincs hogy atyai pofon... Az törvénytelen de jelen esetben ez a pofon nem helyes de érthető reakció volt mert félig meddig önvédelemnek is nevezhető szerintem.
2021. júl. 1. 18:34
 20/83 anonim ***** válasza:
91%

"Pest-megyében."

Hm, tippem szerint a délkelet felé kinyúló, Alföldhöz tartozó részén.

"Na de mi olyan elképzelhetetlen ezen? Mindenhol vannak balhés gyerekek."

Hát nem. Én Győrben élek, és sem városunkban, sem a környékbeli falvakban nem tudok ilyet elképzelni. Pedig Győrben is élnek c...ok.

2021. júl. 1. 18:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!