Szerintetek kinek volt igaza? Ti mit tettetek volan ilyen helyzetben?
A kérdés nem rólam szól de az egyik ismerősöm 7 éves gyerekébe a környéken élő nagyobb 17-18 éves gyerekek kötöttek bele az utcán úgy hogy a szülők is ott voltak, elkezdték mondani hogy "milyen csicskán öltözik" stb... Majd a gyerek apja rájuk szólt hogy fejezzék be mire beszóltak neki hogy "kussolsz!, a csicska gyerekedhez beszéltünk!" Aztán azt mondta az egyik hogy joguk van így beszélni a vele mert ők a menőbb gyerekek vagy menjen a kisgyerek az egyikükkel bunyózni ha mer különben a csicskájuk lesz mire az ismerősöm mondta hogy "te normális vagy? A fiam 7 éves" erre megkérdezték hogy "na és"? Az ismerősöm párja aztán elkezdett kiabálni velük mire az egyik elkezdett fenyegetőleg hadonászni felé erre az
ismerősöm párja megütötte mire a gyerek elkezdett kiabálni hogy megmondja az anyjának. Aztán a gyerek szülei elmentek hozzájuk balhézni és feljelentéssel meg perrel fenyegetőzni és követelték hogy kérjenek bocsánatot mindketten a gyereküktől (holott csak az egyikük vágta pofon a gyereküket) és amikor mondták hogy mit művelt a fiuk meg a haverja csak annyit reagáltak hogy azt nem mentség a saját gyerekük nevelése csak rájuk tartozik senki másra de csak még jobban elfajult a veszekedés mert ismerősömék azzal vádolták őket hogy de egyáltalán nem nevelik a gyereküket és felhozták a gyerek korábbi balhéit is. Azóta nem tudom mi történt de szerintetek kinek volt igaza? Végülis még saját gyereket sem szabad megütni másét pláne nem és azért mégis csak az ismerősö párja volt az aki felnőttként megütött egy gyereket bár igaz hogy előtte a gyerekek minősíthetetlenül viselkedtek. Ti mit tettetek volna hasonló helyzetben? Kinek adtok igazat?
Miért? Mert azt gondolom, hogy értelmes ember megtanítja a gyerekét arra, hogy nem kötekszik úton -útfélen, kisgyerekkel, felnőttekkel.Ha meg kötekszik akkor azon sem lepődik meg ha kap az arcára, elvégre nem ártatlan áldozata volt a történteknek hanem kiprovokálta, és utána befogja a száját és nem megy haza sírni anyuci szoknyája mellé ha kapott. Elvégre most úgy járt, ahogy máskor más gyereke jár, akit nem kísér a szülő és megijesztették esetleg bántalmazták is, mert ŐK a császárok, mások meg a csicskák.
Soha nem bántottam senkit.Viszont a gyerekemet arra nevelem, amire engem neveltek.Ha bántanak, azt nem kell eltűrni vissza lehet ütni, vissza lehet vágni.Mindezt úgy ,hogy kifejezetten empatikus ember vagyok:)
"18 A gyerekek gyakran beszélnek így a felnőttekkel..."
Hát, vagy az ország van nagyon kettészakadva kulturálisan, vagy valóban az egyik balhés gyerek ismerőse, barátja, rokona vagy. Nálunk sem gyakran sem ritkán nem beszélnek így.
48 éves vagyok, soha nem beszélt velem így utcán szembejövő. Maximum akkor tudok ilyet elképzelni, ha mondjuk autósok összekoccannak, és egyiknek eldurran az agya. De ott eleve két felnőtt férfi áll egymással szemben.
20
Ma lehet,sajnos. Amikor ennyi idős voltam,nem mertem volna így beszélni egy felnőttel. Persze én rendes nevelést kaptam,szóval eszembe se jutott volna. És nem,soha nem ütött meg egyik szülőm sem.
27-re:
Persze értem, csak egyben kimásoltam azt a sort. Ettől függetlenül 25-ös válaszom minden szavát ugyanígy gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!