Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogyha meghalt a...

Mit tegyek, hogyha meghalt a kisfiam és a lányomnak sem kellek? Kiért éljek? Meg miért? Úgy érzem már nem bírok élni, még a levegővétel is fáj.

Figyelt kérdés

Másfél évvel ezelőtt meghalt a kisfiam egy autóbalesetben. Számomra felfoghatatlan és feldolgozhatatlan tragédia, de nem tehetem azt, hogy elkezdek láncdohányozni, inni, drogozni, mert van egy 6 éves kislányom.

A gyerekem apja elhagyott, amikor a kisfiam 2 hetes volt.

Másfél éve a kisfiam hagyott el minket.

Nem tudom feldolgozni, hogy az élet innen is meg onnan is elvesz, de a másik oldalnak (volt férjem) meg folyton csak ad.

A volt férjemnek született gyereke, aki most pár hónapos. Nagyon irigy és féltékeny vagyok rájuk, mert engem az élet semmilyen módon nem "kárpótol". Se társam nincs, se gyerekem (méheltávolítás, örökbe fogadott gyerek nem kell).

A lányom az apját jobban szereti, oda akar költözni a tesója miatt.

Én már ezt lelkileg nem bírom. A gyerekem se szeret és erős sem vagyok.

Járok pszichológushoz, pszichiáterhez, gyógyszereket is szedek, de gyógyszerekkel és beszélgetésekkel nem lehet megszüntetni a fájdalmat. Tegnap jól beboroztam és olyan jó volt. Végre nem azon kattogtam, hogy hogy érjek a nyári táborhoz 4-re, amikor 4-ig tart a munkaidőm. Eltompította a fájdalmamat meg a félelmeimet. De nem akarok alkoholista lenni. Egyszerűen gyűlölök mindenkit, már a lányomat se szeretem úgy érzem. Gyűlölöm az életet is.

2021. júl. 1. 16:02
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
92%

"De jó, hogy itt mindenki lesz rja a gyerekét, aki mer magára is gondolni!"

Itt a kérdező nem magára IS gondol, hanem CSAK magára gondol. Én, én, én.

2021. júl. 1. 22:02
 22/26 anonim ***** válasza:
8%
Egy kérdésből meg tudod állapítani?
2021. júl. 1. 22:32
 23/26 anonim ***** válasza:
88%

22!

Khm, a kérdésből és a válaszaiból ez jön le.

2021. júl. 2. 03:32
 24/26 anonim ***** válasza:
97%

Egyrészt: ilyet egy átlagos, bármilyen kisgyerek is mond, dacból, amikor nem engedsz meg neki valamit. Ne vedd magadra, te most a helyzet miatt túlérzékeny vagy.

Másrészt viszont, ha nem tudsz kilépni ebből az élethelyzetből, lehet, hogy a lányodnak tényleg jobb, ha az apjával él. Te pedig tudsz magadra koncentrálni, felépíteni egy új életet.

Változtass, minél több mindenen, hogy átlendülj ezen a nehéz időszakon.

2021. júl. 2. 06:46
 25/26 anonim ***** válasza:
55%

Aha, tehát a lányod érzései jó magasról le vannak tojva, te sajnáltatod magad, meg hisztizel, és megkérdezted tőle egyszer is hogy Ő mit érez? Vagy csak utálod, amiért - joggal! - el akar menni tőled.

Nem hülye ő, pontosan tudja, hogy te a saját gyászodba vagy bolondulva. Mégis mit vársz tőle? Hogy majd ő rángasson ki? Kezeltesd magad, de nagyon gyorsan, és hidd el, a lányodnak SOKKAL JOBB lesz az apjánál, mint veled, míg pszichésen sérült vagy.

Tudod: Gage meghalt, de Ellie él. Louis, mit tesznek Ellie-ért, hogy könnyebb legyen neki? - hát pont ez jutott eszembe rólad.

2021. júl. 2. 16:08
 26/26 anonim ***** válasza:

Erőt kellene gyűjtened, mert van kiért élned.

A kislányod csak a szomorúságot érzi maga körül, nyomasztja ez.

Ő nem tehet arról, hogy mi történt veletek, mert ami veled, az vele is történik.

Önző vagy, mert magadat sajnálod, ahelyett, hogy minden energiádat és figyelmedet a kislányodra összpontosítanád.

A kislányod értelmet ad az életednek. Te is adj az ő életének értelmet,

most ismeri meg a körülötte lévő világot. Vidd el különféle foglalkozásokra, kirándulni, hozza magával a kis barátnőjét is.

Hajadnál fogva kell kirántanod magad ebből a csak önmagad boldogságát kereső depressziódból.

Ő most azt érzi, hogy apánál nyugi van, derű, boldogság, gondolom,

a kicsi mellett vele is sokat törődnek.

Kelj fel és járj, tedd a dolgodat.

2021. júl. 10. 04:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!