Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogyha meghalt a...

Mit tegyek, hogyha meghalt a kisfiam és a lányomnak sem kellek? Kiért éljek? Meg miért? Úgy érzem már nem bírok élni, még a levegővétel is fáj.

Figyelt kérdés

Másfél évvel ezelőtt meghalt a kisfiam egy autóbalesetben. Számomra felfoghatatlan és feldolgozhatatlan tragédia, de nem tehetem azt, hogy elkezdek láncdohányozni, inni, drogozni, mert van egy 6 éves kislányom.

A gyerekem apja elhagyott, amikor a kisfiam 2 hetes volt.

Másfél éve a kisfiam hagyott el minket.

Nem tudom feldolgozni, hogy az élet innen is meg onnan is elvesz, de a másik oldalnak (volt férjem) meg folyton csak ad.

A volt férjemnek született gyereke, aki most pár hónapos. Nagyon irigy és féltékeny vagyok rájuk, mert engem az élet semmilyen módon nem "kárpótol". Se társam nincs, se gyerekem (méheltávolítás, örökbe fogadott gyerek nem kell).

A lányom az apját jobban szereti, oda akar költözni a tesója miatt.

Én már ezt lelkileg nem bírom. A gyerekem se szeret és erős sem vagyok.

Járok pszichológushoz, pszichiáterhez, gyógyszereket is szedek, de gyógyszerekkel és beszélgetésekkel nem lehet megszüntetni a fájdalmat. Tegnap jól beboroztam és olyan jó volt. Végre nem azon kattogtam, hogy hogy érjek a nyári táborhoz 4-re, amikor 4-ig tart a munkaidőm. Eltompította a fájdalmamat meg a félelmeimet. De nem akarok alkoholista lenni. Egyszerűen gyűlölök mindenkit, már a lányomat se szeretem úgy érzem. Gyűlölöm az életet is.

2021. júl. 1. 16:02
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
98%
Nagyon sajnálom, de a kislányod, aki 6 éves, ebben él, persze, hogy ott szeretne lenni, ahol nincs ilyen szomorúság, őt ne hibáztasd. Szedd össze magad, mert ő még kicsi, fel kell nevelned. A volt férjednek is a gyereke volt, szerintem neki is fájdalmas.
2021. júl. 1. 16:06
 2/26 anonim ***** válasza:
98%

Istenem.. iszonyú nehéz lehet. A szülők legnagyobb félelme.. szívből sajnálom!

De a lányodért valahogy muszáj lenne összeszedni magad. Fogalmam sincs egy ekkora tragédia után vajon, hogy lehet de kívánom, hogy rátalálj erre az útra, mert a lányodnak nagy szüksége van rád. Neki épp úgy az anyukája vagy.

2021. júl. 1. 16:13
 3/26 anonim ***** válasza:
93%

Szomorú....

A fiad meghalt, arrol nem tehetsz, de a lányodat most epp te hagyod el. Érthető, hogy az apjához akar menni, ott nem csak a tragédia veszi körül mindennap....

2021. júl. 1. 16:16
 4/26 anonim ***** válasza:
92%
Szakember segìtsège. Ès persze, hogy szeret a lànyod, de most nem tud belőled töltekezni, minősègi időt együtt tölteni.
2021. júl. 1. 16:28
 5/26 A kérdező kommentje:

És akkor én hogy legyek boldog? Hm?

Meghalt a gyerekem, kivették a méhem, nincs támaszom, mindent egyedül oldok meg. Erre lányom közli, hogy bocsi, de inkább apával laknék. Miért éljek? Hogy napi 24-be vigyorogjak idétlenül a lányomnak, aki ezután szærna sem néz?

Most lett elegem ebből.

2021. júl. 1. 16:34
 6/26 anonim ***** válasza:
98%
6 éves a lányod. Szeret téged. Kapd össze magad, ő is a gyereked. Képzeld magad az ő helyébe, a tetvére után az anyját is elveszítette valamilyen módon. Biztos a világ legnagyobb fájdalma, bele sem akarok gondolni. Viszont, ha képtelen vagy ezzel megbirkózni, átmenetileg talán tényleg jobb lenne az apukájánál, amíg össze szeded magad.
2021. júl. 1. 16:39
 7/26 anonim ***** válasza:
81%
Miért gondolod azt kérdező, hogy attól, hogy nincsen méhed te értéktelen vagy? Honnan tudod, hogy nem fogsz találkozni egy olyan emberrel aki szintén egyedül nevel gyereket? Attól te még lehetsz boldog...bár aki ilyen 2 lábon járó depresszió azt a férfiak is elkerülik. Mikor fogod elengedni a kisfiadat? Mikor fogsz a lányod felé fordulni szeretettel? Őt még magad mellett tudod tartani, a kisfiadat már nem! Ezt el kell fogadnod és ki kell nyílnod a világ és a lányod felé! Eleget gyászoltál. Kezdj új életet! Menjetek nyaralni, csinálj programokat...és mielőtt nekem esel, hogy nem tudom, hogy mit érzel...de tudom...2 gyerekem van eltemetve!
2021. júl. 1. 16:54
 8/26 anonim ***** válasza:
98%

Az amúgy eszedbe jutott, hogy ebben a helyzetben nem csak te sérültél? A lányod elvesztette a testvérét...

Senki nem várja el tőled hogy holnaptól boldog legyél, egyszerűen csak tedd a dolgod. Légy az anyja, minden szereteteddel és minden törődéseddel. A fájdalom biztosan sosem múlik el, de sajnos az idő kegyetlenül megy tovább és van egy olyan áldásos hatása, hogy ha akarod, ha nem, idővel megtanulsz együtt élni a történtekkel. Idővel azt veszed majd észre, hogy újra tudsz nevetni. De ha most kicsúszik a kezedből a lányod, akkor lehet hogy sosem kapod vissza. De az idő akkor is halad és akkor is hétről hétre csitul kissé a lelked és ha eltelt pár év akkor nagyon fogod bánni, hogy hagytad elúszni a lányod.

2021. júl. 1. 16:56
 9/26 anonim ***** válasza:
98%
Nagyon sajnálom. Viszont azt nem ártana szem előtt tartani, hogy nem csak te veszítetted el a fiad. A volt férjed is elveszette a gyerekét, sőt a lányod is a testvérét. A különbség annyi, hogy ők nem téged büntetnek az egészért, mint te őket. A legjobb tudásuk szerint élik tovább az életüket. Nincs is más választásuk. Elfelejtetted, hogy van egy másik gyereked is. Persze, hogy el akar menni tőled, amikor csak a gyásszal vagy elfoglalva, és nem vele. Menjen az apjához, te pedig szedd össze magad. Szívből sajnálom a tragédiádat, és bocs ha kicsit nyers voltam.
2021. júl. 1. 17:05
 10/26 anonim ***** válasza:
96%
Én is nagyon sajnálom, hogy ezt kell átélned, megértem a szomorúságodat. De ahogy előttem is írták, nem csak neked nehéz ez a helyzet. Gondolj bele, egy 6 éves gyermeknek milyen lehet ez, nem elég, hogy a testvérét elveszítette, de most úgy néz ki, az édesanyját is. Szerintem kissé önző vagy. Persze, hogy az édesapjával akar inkább lenni, valószínűleg úgy érzi, ő többet foglalkozik vele, mint te. Elhiszem, hogy most nehéz, de mégiscsak a lányod, az egyetlen gyermeked. Ha nem akarod őt is elveszíteni, szedd össze magad. Annak a gyermeknek szüksége van rád, még ha nem is mutatja ki. A gyógyszerek valóban nem segítenek, a pszichiátert inkább hagyd, de a pszichológus segíthet, de tőle sem várhatod, hogy rövid időn belül felépülsz. Sajnos ehhez sok időre, kitartásra van szükség
2021. júl. 1. 17:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!