Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire veszi ki a pártok a...

Mennyire veszi ki a pártok a gyereknevelésbe/gondozásba, házimunkába a részét?

Figyelt kérdés

Én kb úgy érzem mintha egyedül csinalnék mindent. Ha szóváteszem a nem tetszésemet akkor nyilván vita van beőle.

Hetvégén nagyon sokat fekszik a gyerekek apukája, udvarra alig lehet lerangatni, hogy a gyerekekkel legyen. Szennyese szanaszét van. A morzsákat is mindig a pulton hagyja..stb. Megkérem valamire pl mosogason el, szedje be a ruhákat azt valaszolja hogy majd holnap. De abból se lesz semmi. Mindig rám marad.

Nálatok ez hogy van? Én várnék el valóban sokat azzal hogy egy picit vegye kiva részét? Pl. A mosogatni valót a mosogatóba tegye, szennyest a szennyes tartóba, tegye el amit elő vett...stb

2021. jún. 27. 20:55
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Megcsinál mindent, amit kell, más kérdés, hogy elég rendetlen típus, már úgy értem, hogy neki tök más az ingerkuszobe, mint nekem.

Amiben nem jeleskedik, pedig szeretném, az a bárminemű kimozdulás. Ha megyünk bárhova, azt én találom ki, én nézek utána, én szervezem meg, ő meg csak úgy jön és kész.

Minden másban ugyanúgy kiveszi a részét, mint én, szóval egy normál, teljes értékű szülő ő is.

2021. jún. 27. 23:22
 12/24 anonim ***** válasza:
4%
Te heti hányszor mész be helyette dolgozni?
2021. jún. 28. 06:12
 13/24 anonim ***** válasza:
87%

#12 neked nem unalmas ezredjére ideböfögni ugyanezt?

Miért menne be helyette dolgozni?

Apuka dolgozik 8 órát hétköznap, anyuka napi 24 a gyerekkel+háztartás hétvégén is. Nos, miért is menne be a férje munkahelyére?

Hülye voltál matekból, mi?

Mellesleg normáliséknál a gyerek családtag, nem egy lapon említendő a wc pucolással, amit megcsinál majd valaki aki épp ráér.

Vagy te a saját pároddal sem foglalkozol munka után, mert hát te "dolgozol" szóval "fáradt vagy"?? Nyugtass meg hogy amúgy sekutyád semacskád....ennyire eq nuku senki nem lehet.

2021. jún. 28. 06:36
 14/24 A kérdező kommentje:

#12.

Egyszer sem megyek be de ő sem mert itthonról dolgozik.

De komolyra fordítva a szót én intezem a gyerekeket háztartast minen nap plusz este miután a gyerekek elaludtak(mert csak akkor van rá időm) 4 órában dolgozom.

Plusz hétköznap nem várom el hogy mosogasson és egyéb házimunkát csináljon de igen is maga után kicsit tegyen.

Amúgy ezt a "te csak otthon vagy a gyerekekkel" dolgot már igazán ellehetne felejteni. Ez nem azt jelenti hogy a szülő aki otthon van az csak lógatja a lábát sorozatokat , filmeket néz és jajj de könnyű neki.

2021. jún. 28. 09:04
 15/24 anonim ***** válasza:
96%
#12 Miért kéne bemennie a férje helyett dolgozni? A férje hazamegy munkaidőben mosogatni vagy pelenkát cserélni helyette? Nyilván nem. Vagy akkor ha letelik a 8 óra munkaidő, a nő is félredobhat mindent otthon, köztük a gyereket is? Mondván hogy arra a napra kidolgozta magát? Végülis így fair, ha ugyanannyit dolgoznak, nem? Vagy ezt csak apuka teheti meg?
2021. jún. 28. 11:10
 16/24 anonim ***** válasza:
13%
Semennyire, nem is várom el tőle mert dolgozik reggeltől estig 50 fokba. Nem stresszelek ilyeneken, amire van időm megcsinalom de a inkább a gyerekekkel foglalkozok.
2021. jún. 28. 15:57
 17/24 anonim ***** válasza:
13%

Kedves 16-os válaszoló te is le leszel pontozva mert nem várod el férjedtől hogy a házi munkában is besegítsen.

7 válaszoló voltam.

Nem értem meg kéne várnom a házimunkával míg haza ér? 🤔

2021. jún. 28. 16:12
 18/24 anonim ***** válasza:
0%

15ös ha a férje tartja el pofátlanság elvárni a segítséget.

24 órában van a gyerekekkel? Miért a kérdező és a gyerekek robotok akik egy percet sem alszanak?

Ezt csak a mártírkák szeretik hangoztatni.

Kérdező amúgy meg egyszerű: Cseréljetek a férjed otthon marad te mész és eltartod a családot.

Amúgy meg a férje dolgozik, azért kap fizetést. A kérdező meg a gyereknevelésért...

2021. jún. 28. 16:25
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

És az miért evidens, hogy a férje tartja el? A nőnek nem lehetett már x év munkaviszonya, amire kapja a csedet meg a gyedet...?

Én már nem vagyok otthon, de amikor voltam, majdnem ugyanannyi gyedet kaptam, mint amit a férjem keresett. Akkor?

Különben meg itt nem arról van szó, hogy váltsa meg a világot. Teljesen rendben van, hogy ha a nő van otthon, akkor ő végzi a több házimunkát, ő kel éjjel a gyerekhez, stb. De elpakolni maga után a SAJÁT szennyesét, vagy épp a disznóólat amit kajálás után hagyott, meg foglalkozni a SAJÁT gyerekeivel, az igenis rohadtul alap dolog lenne apukának. Nem vagyok cseléd, se csicska, hogy utána pakolásszak meg nyaljam tisztára a konyhapultot, van két keze neki is.

2021. jún. 28. 16:50
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

#18 tudom hihetetlen, de sok nőnek volt jól kereső munkahelye, ami után kap csedet, gyedet, tehát nem kell "eltartani". Gondolom te életedben 1 percet se dolgoztál, vagy valami szerencsétlen vagy, akinek csak az említett nő jutott...

Mellesleg nyugi, itthon így én végzem a több házimunkát, ahogy írod a gyerek alvásidejében, mikor meg ébren van vele vagyok. De myilván még menjek már be a férjem munkahelyére dolgozni, ha ő hétvégén megog egy porszívót...jó vicc.

Hála az égnek nem egy kreténnek szültem.

2021. jún. 28. 17:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!