Néha mindenki bántalmazó?
Elolvastam ezt a cikket( [link] ), mert érdekelt a téma, aztán alatta megláttam a bántalmazó mondatokat.. hát én parancsolgató és megfélemlítő vagyok a gyerekemmel naponta többször, néha gúnyos is, pedig annyira igyekszem és elég büszke is voltam magamra, dehát mégis.. Nem tudom ki képes úgy kommunikálni, hogy egyiket sem használja a fentiek közül.
Ti mennyit használtok ilyesmit, mint az alsó felsorolás mutatja? Nem a cikk a lényeg, hanem a szóbeli bántalmazás fajtái.
Rám csak a parancsolgatás és a megfélemlítés igaz. De nem tudom elképzelni, hogyan lehet ezek nélkül nevelni... Ha nem fogad szót, kell, hogy legyen következménye, amit nyilván elmondok neki. Hogy ha nem hagyja abba pl a wc-ben pancsolást, akkor jön a bünti.
A parancsolgatás? Elég hülye példa a cikkben, de ez a nem fogod fölvenni is jogos sokszor. Ha télen 5 fokban szandálban akar kimenni, akkor nyilván megmondom neki, hogy szó se lehet róla. Mellé persze, elmagyarázom az okot is. Ha dacoskodik meg hisztizik, akkor sem változik a szabály.
Szerintem így a leértékelő is jogos, mert ha mondjuk összegyűröd a rajza és úgy üvölt, mintha nyúznák, én igenis megmondom, hogy viszonyítson már, mert legutóbb a szemölcslevételnél üvöltött ennyire.. Igenis túl érzékeny(meg egy csomó dologban szélsőségesen viselkedik).
A másik, az ellenkező meg, hát a nap nagyrészében marhaságokat hord össze, és úgy tálalja, mintha szentírás lenne és én rosszul tudom. Van, amikor megmutatom neki a neten képeken, hogy téved, de sokszor csak lerázom azzal, hogy ne beszéljen marhaságokat összevissza.
5ös nálunk rendszeresen megismétőlödött az évek alatt, akár naponta többször felváltva.
Pl Elszalad, leszólom, parancsolgatok, lekezelő vagyok. pl 5 éves, elszalad az útra " Azonnal gyere vissza, komolyan azt akarod, hogy elüssenek?? Hát nem gondolkodsz, hányszor elmondtam már, hogy elcsapnak és meghalhatsz? Hányszor kell elmondanom ahhoz, hogy végre eszedbe jusson?" Aztán fél órával később közli, hogy kutyakakit kellene ennünk, mert a főzeléket utálja én meg "ne beszélj már ennyi undorító hülyeséget! Komolyan azt akarod enni? Tudod mit, akkor azt kapod! Jó lesz ugye?"
Meg ilyenek. Mióta 5 múlt, azóta többet várok és jobban kiakasztanak a dolgai, pláne hogy már 7 éves. Naponta vagyok így gúnyos, mert naponta rengeteg marhaságot és undorítóságot összehord, nekem sincs türelmem odaprüntyögni kedvesen a dolgokat naponta 50x.. illetve rengeteg meggondolatlanságot, butaságot, figyelmetlenséget csinál, amiket már nem szívesen nézek el neki, hogy majd megtanulja, mert rohadtul nem megy.
Akár csak olyanok, hogy "rakd a zoknidat a zoknisfiókba, a helyére" erre odateszi fölé a polcra, mert lusta kihúzni a fiókot, pedig tudja, hogy hova kellene.. Ne ilyenkor is simán feszült leszek, mert nem egy darab ilyen van naponta, hanem 100. Az elsőkkel még valahogy rendes vagyok, ha ki tudtam magam aludni, de a többivel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!