Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet egy 8 éves...

Hogyan lehet egy 8 éves kislányt lenevelni a nyávogásról, kényeskedésről?

Figyelt kérdés

A párom kislánya és mostanában vette fel ezt a stílust. Valószínűleg az egyik új barátnőjétől jött a dolog, legalábbis az anyukája szerint őt utánozza. Meg lehet tőle őrülni. Hogyan nevelhetnénk le róla?

Anyukával nem egyezik a nevelési elvünk, ezért őt inkább nem kérdezgetném.

2021. jún. 27. 15:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
76%
Amikor én voltam ennyi idős és én is majomkodtam, akkor anyumék sosem csinálták meg, amit így kértem vagy reagáltak, ha így beszéltem, hanem annyit mondtak, hogy "oké, akkor most normális hangon is mondd el". Elég hamar leszoktam róla, mert bosszantó volt (hát még a szüleimnek...)
2021. jún. 27. 16:51
 12/17 anonim ***** válasza:
55%

Derjácska:

Mi az, hogy ne nevelje? Arra jó, hogy vigyázzon rá nyáron, de arra nem, hogy rászóljon és nevelje?

2021. jún. 27. 20:50
 13/17 Derjaderja ***** válasza:
21%
Ha nekem szólsz, nekem az is fura, hogy ő vigyáz rá.
2021. jún. 27. 21:12
 14/17 Derjaderja ***** válasza:
50%
De még ha vigyáz is rá, a fegyelmezés nyilván szükséges, de stiláris korrekciót mas gyerekén szerintem nem kell végezni.
2021. jún. 27. 21:15
 15/17 anonim ***** válasza:
94%
Miért vállalod el, ha ennyire idegesít?
2021. jún. 27. 21:16
 16/17 anonim ***** válasza:
Sokkal jobb, ha ilyenkor tudomást sem veszel róla, illetve közlöd, hogy amikor így kér valamit, nem fogja megkapni. Legalábbis addig, amíg nem tudja normális hangnemben kérni. Ha következetesen csináljátok, működni fog.
2021. jún. 27. 22:31
 17/17 anonim ***** válasza:

Anya sosem ütött meg, kivéve, mikor nyávogtam. És tudod mit? Megértem őt, mert amikor 10. szólás után is folytattam, megérdemeltem azt a pofont.

Amíg a kislány nem szokik le erről, addig semmit nem tehetsz. Max ignorálod MINDENBEN, amit kér, amíg nyávogva teszi.

2021. jún. 29. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!