Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet egy 8 éves...

Hogyan lehet egy 8 éves kislányt lenevelni a nyávogásról, kényeskedésről?

Figyelt kérdés

A párom kislánya és mostanában vette fel ezt a stílust. Valószínűleg az egyik új barátnőjétől jött a dolog, legalábbis az anyukája szerint őt utánozza. Meg lehet tőle őrülni. Hogyan nevelhetnénk le róla?

Anyukával nem egyezik a nevelési elvünk, ezért őt inkább nem kérdezgetném.

2021. jún. 27. 15:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
25%
A sajátodnál hogy érted el, hogy ne nyávogjon? Na, ugyanúgy kell.
2021. jún. 27. 15:38
 2/17 A kérdező kommentje:
Fiaim vannak, nekik nem volt ilyen korszakuk...
2021. jún. 27. 15:40
 3/17 Derjaderja ***** válasza:
80%
Hát szerintem Te ne neveld, hacsak nem Nálatok van elhelyezve, főleg nem az anyja elveivel ellentétesen.
2021. jún. 27. 15:45
 4/17 Derjaderja ***** válasza:
91%

Amúgy meg majd elmúlik, ha a barátnőtől szedte fel. Reagálj rá mindig nyugodt hangon, ne kapjon semmiből jobbat, többet csak azért, mert jobban nyávog.

Esetleg írj egy példát, hogy milyen helyzetre gondolsz.

2021. jún. 27. 15:47
 5/17 anonim ***** válasza:
70%

Kérdés hogy a kislány és Te milyen értelmi szinten vagytok.

Egyfelől akár beszélgetni is lehetne vele, megismerni, megpróbálni rájönni hogy mi áll a háttérben. Figyelmet szeretne, valamilyen érzelmet, esetleg frusztrációt vetít így ki, valóban csak "menő" szeretne lenni és hasonlítani, ha igen, miért gondolja hogy ez a menő, etc.? Ez nyilván nem két perces dolog, hosszú folyamat is lehet mire két ember között olyan viszony létrejön hogy ezek a dolgok világosan látszanak. Energiát kell bele fektetni.

Másfelől neki lehet úgy menni mintha egy kutyával foglalkoznál, és egész egyszerűen nem figyelni rá, amikor így viselkedik. Nem válaszolni, nem csinálni amit kér, tudomást sem venni róla. Ha normálisan beszél, akkor meg igen. Meg fogja tanulni hogy a hisztivel semmit nem ér el. Nyilván ezt a családnak egységesen kell csinálnia, és szintén nem egyszerű folyamat mert a kislány nem fogja ezt azonnal elfogadni és először csavarni fog a hiszti hangerején felfelé. De egyszer el fog jönni egy pont amikor már mindent hisztit megcsinált amire csak gondolni tudott, és nem lesz más hátra mint lenyugodva előre.

2021. jún. 27. 15:49
 6/17 anonim ***** válasza:
79%
Nekem többször mondták annak idején otthon, hogy ne kényeskedj. Mikor kiabálós hangos barátnőm volt akkor sokszor mondták ne ordíts, ne visíts. Gondolom ha sokszor mondjàk egy idő után hasznàl.
2021. jún. 27. 16:01
 7/17 A kérdező kommentje:

A nyár nagy részében nálunk lesz, tehát legtöbbet én leszek vele. Amúgy szeret engem és én is őt, nincs ezzel baj.

Ezt a stílust szépnek és előkelőnek tartja. Tudom, hogy az anyjánál is próbálkozott, de az rövidre zárta ezt a korszakot, most nálunk próbálkozik.

Én leginkább beszélgetni próbálok vele, hogy nem olyan jó ez mint ő gondolja, de még az sem hatotta, meg hogy a játszótéren inkább nem játszottak vele a gyerekek, mert furcsának találták.

Remélem egy idő után tényleg feladja, mert egyébként nekem piszok hosszú, neki meg magányos nyara lesz.

2021. jún. 27. 16:04
 8/17 Derjaderja ***** válasza:
92%
Akkor az anyja jól csinálta, nem? Kérdezd meg a módszerét.
2021. jún. 27. 16:09
 9/17 A kérdező kommentje:

Mint már írtam is, nem egyezik a nevelési elvünk.

Ő minden alkalommal lekevert neki egyet, ha elkezdte ezt a nyávogást.

Bár az anyukája felhatalmazott rá, de én nem fogom megütni.

2021. jún. 27. 16:14
 10/17 anonim ***** válasza:
86%

Esetleg megpróbálhatod ilyenkor utánozni. Válaszolj hasonló stílusban, akkor talál ráébred, milyen nevetségesen/idegesítôen hangzik.

Nem igazán tudom, milyen helyzetekben kezdi, de például:

"Vedd ki a tejet kééérleeeek...”

“Vedd ki magadnaaaak, nem érek rááááá....”

Ugyanolyan hangsúllyal.

2021. jún. 27. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!