Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Történt olyan, hogy a közeledb...

Történt olyan, hogy a közeledben szólított meg egy gyermeket a szülő és meghökkentél a neve hallatán?

Figyelt kérdés

Hétvégén az állatkerten:

"Ipoly, gyere veszünk fagyit!"

"Dzsásztin (Justin?), itt vannak a jegesmedvék!"

Vagy ezek a nevek csak felénk nagyon-nagyon ritkák? (Olyannyira, hogy soha nem is hallottam.)

2010. aug. 26. 13:55
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
50%
az én gyerekeim nem szegények, köszönik szépen jól vannak. ha valaki csak azért lesajnálja más gyerekeit, mert nem feltétlenül hétköznapi a neve, nos, nekik mondanám, hogy szegény lelki szegények...
2010. aug. 26. 14:24
 22/56 anonim ***** válasza:
100%
Én Brendont és Lorenzót ismerek. Az elsőről Brandon Walsh, a másodikról Lorenzo Lamas ugrott be. Tényleg a "meghökkentő" a legjobb kifejezés arra, amit éreztem. De a bölcsis névsort olvasva a mi gyerekünknek kifejezetten unalmas és ósdi neve van.
2010. aug. 26. 14:25
 23/56 anonim ***** válasza:
100%
Volt Gitta nevű tanárom, és Tercia nevű igazgatóhelyettesem.
2010. aug. 26. 14:26
 24/56 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig a 2. vagyok.Nekem a régi magyar nevek nem furcsák,mert sokat keresgéltem köztük,és még manapság is szoktam mazsolázni.:)Én inkább az átírt sorozatnevektől szoktam megrettenni.:))Egy kis színes cikk:

" A cigányság nevekben is színes

A cigányság körében gyakoriak a különös hangzású nevek, például Norisz, Dzsenifer, Ali. Gyakran megihletik a kisebbséget az éppen aktuális tévésorozatok a névadás tekintetében. A gyerekeiknek a legkülönfélébb keresztneveket adják: Dzsina, Lolita, Eszmeralda, Rikárdó, Rodrígó és Moníta, és lehet, elterjednek a Hozé nevek is. Előfordult, hogy egy asszony az egész Dallast (egykori amerikai filmsorozat) megszülte, a gyerekeinek a filmszereplők neveit adta (Szamanta, Pamela, Dzsoki stb.)"

2010. aug. 26. 14:27
 25/56 anonim ***** válasza:
100%

Hát anyukám óvonő úgyhogy volt szerencsém érdekesebbeket hallani.A mostani csoportjába van Pamela és Larissza is! És ne kissebbségiek. De volt már Armando, Kevin és Valentína is,de ezek már azok voltak. Hiába hallok sok furcs anevet,de egy egy ilyennél azért jókat nevetek, főleg ha a folyosón kiabálnak,hogy "Armandó gyere mán".

Nekem is inkább a hagyományos nevek tetszenek, nem a felkapott összevisszaságok.

Az egyik válaszoló írta az Édua nevet,az nagyon szép!!!=)

2010. aug. 26. 14:28
 26/56 anonim ***** válasza:
A legeslegújabb kedvencem a Zonga. Várom a tippeket, hogy lány, vagy fiú név. Annyit segítek, hogy én még életemben nem hallottam, noha természetesen ősi magyar név.
2010. aug. 26. 14:28
 27/56 anonim ***** válasza:

Lány.:)

Sólyom,ha jól emlékszem a jelentése.

2.vagyok

2010. aug. 26. 14:29
 28/56 anonim ***** válasza:
27%
nem szegények,csak szét fogják sz **opatni őket a gáz nevük miatt,felnőttként is röhögök az ilyenen,persze nem szegény kisgyereken,hanem a szülein.......
2010. aug. 26. 14:31
 29/56 anonim ***** válasza:
a Valentína nagyon szép név, a testvérem Valentin és annyira illik hozzá. a Zonga sem rossz, amúgy lánynév. ha valaki különlegesebb névvel boldog, miért ne lehetne az? nem a keresztneve teszi az embert
2010. aug. 26. 14:31
 30/56 A kérdező kommentje:

Közben nekem is beugranak a nevek, amikkel pályám során az iskolákban találkoztam:

Larina (tetszik amúgy)

Kada

Kolos

Hilária

Egyébként nem azért tettem fel a kérdést, hogy vitát szítsak. Egyszerűen az állatkerti esetek után érdekel, hogy voltatok-e hasonló szituációban, mikor meglepődtél, hogy milyen néven szólítanak valakit.

Köszönöm, hogy válaszoltok!

2010. aug. 26. 14:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!