Van értelme elmenni nyaralni pár hónapos gyerekkel, aki többször felkel éjszaka?
A férjem munkahelyének van egy 2 szintes céges nyaralója, ahova 10 napra el lehet menni.
A gyerek pár hónapos, többször felkel éjjel. Amivel zavarnánk a többi embert. Ráadásul nekem nem is lenne nyaralás, mert a gyerekre kell vigyázni. És azt itthon is meg tudom tenni. Kisgyerekkel való nyaralás és otthonlét között annyi a különbség, hogy egy szép helyen vigyázok a gyerekre, meg egy másik házban kelek a gyerekhez. Meg mindig a gyerekhez kellene igazodni, az nem is lenne buli. Jóformán sehova nem tudnánk elmenni, akkor miért fájdítsuk a szívünket azért, hogy ott legyünk?
Ha így érzed, akkor neked nem kellett volna szerintem gyereket vállalni.
Gondolok erre:
“ Ráadásul nekem nem is lenne nyaralás, mert a gyerekre kell vigyázni. És azt itthon is meg tudom tenni. Kisgyerekkel való nyaralás és otthonlét között annyi a különbség, hogy egy szép helyen vigyázok a gyerekre, meg egy másik házban kelek a gyerekhez. Meg mindig a gyerekhez kellene igazodni, az nem is lenne buli.”
Nah a gyerekvállalás pont erről szól csak pl. Vannak, akik ezt nem negatívan élik meg.
Ennyi erővel semmi nincs másképp csak szebb helyen alszom és vagyok gyerek nélkül is. Nem?
Én szeretek kimozdulni gyerekkel is.
Szoktunk is, ha a helyzet engedi.
Két 3 év alattim van.
Van joguk, persze, de ha gyerekkel mennek, akkor az nem kikapcsolódás lesz.
Nálunk sógornőm esküvőjén ment az értetlenkedés, akartak nekünk (is) szállást foglalni, hogy ott alhassunk a helyszínen, erősködtek milyen jó lesz. Mi meg mondtuk a férjemmel, hogy 100%, hogy nem alszunk ott, de még csak nem is maradunk későig. Akkor volt 3 éves a fiunk, szóval két lehetőségünk lett volna: vagy elmegyek este aludni vele, és akkor kb 9-kor nekem is pizsiosztás van a lagzin, vagy felváltva figyelünk rá éjjel, és akkor időnként vissza tudok menni bulizni. Ja, csak attól még a gyerek reggel 6-7 közt kelni fog, és érdekes módon amikor mondtuk, hogy semmi kedvünk 2-3 óra alvás után hajnalban kelni hozzá, egyrészt senki nem mondta, hogy majd ő intézi 😃, másrészt még mi voltunk a szemetek. Végül én eljöttem a kicsivel, férjemet rábeszéltem, hogy maradjon, mégiscsak a húga esküvője volt. De egy szavamba került volna, és jött volna velünk ő is.
Valahogy az anyukák f.szával nagyon könnyen verik a csalánt azok, akiknek nincs gyerekük. Sőt, rossz esetben még a saját férjük is. Lehet félreértem, de te is azt írod, hogy NEKED ez nem lenne nyaralás, nem NEKTEK. Tehát apuka úgy gondolja, hogy a gyerek a te reszortod lenne abban a 10 napban, ő meg pihenget?
34!
Erre írom azt, hogy 2 hete voltunk egy esküvőn, ottalvóson a 2 év 4hós fiunkkal.
Ejfélig simán bírta a gyerek, tancoltunk, voltak más gyerekek is, vele egykorúak, akik szintén ezt csinálták....
Ejfelkor felvittem aludni, kb 10 perc alatt el is aludt, ott is hagytam. Vittük a kamerás bébiőrt, nem kellett ott gubbasztanom mellette. Ha mocorgott volna, kb 1 perc és ott vagyok.
Mi férjemmel 3ig lenn mulattunk.
Reggel 9ig aludtunk hármasban, ébredés nélkül. Kipihenten keltünk, majd hazajöttünk.
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen... tartja a mondás.
#37 Félreértesz. Nem gubbasztunk otthon, rengeteg mindent csinálunk, csak éppen nem késő estébe nyúlóan, meg éjszaka. Vagy ha igen, akkor a gyerek nélkül.
De nem is ez itt a lényeg. Itt az a lényeg, hogy ha a kérdező ezt nem akarja bevállalni, akkor ne vállalja be, magánügy, senkinek semmi köze hozzá. És én személy szerint teljesen megértem, hogy ha most úgyis a babáról szólnak a napjai, akkor szívesebben lenne mindeközben otthon, mint egy idegen helyen. Az esküvőn amiről írtam, a fiam 3 évesen tök jól érezte magát, de egy pár hónapos babának még totál mindegy, hogy hol van, szóval ez sem igazán lehet szempont. Annyit nem ér az egész (szerintem), hogy esetleg külső nyomásra elmenjen, ott meg minden nap azon agyaljon, hogy banyek, otthon mégiscsak jobb lenne. (#36)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!