Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem elérhető az apuka?

Nem elérhető az apuka?

Figyelt kérdés

Enyém a kizárólagos szülői felügyeleti jog apuka régi alkoholizmusa miatt. Elvitte a gyerekeket és direkt kikapcsolta a telefont, hogy ne tudjam elérni őket. Mit tehetek ebben az esetben szerintetek?

Köszi a válaszokat!

2021. jún. 26. 14:29
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
85%

"A láthatás alatt nem kell az apának elérhetőnek lennie, neked meg nincs jogod rátelefonálni, kivéve, ha valami nagyon komoly ok van."

Mi az, hogy nincs joga rájuk telefonálni? Ezt ugye te se gondolod komolyan?

A törvény előírja, hogyha az egyik szülő elviszi a gyereket, akkor a kötelező kapcsolattartást meg kell adnia. Nincs olyan, hogy nem veszem fel, mert nem érdekel.

És igen, pont azért kellene felvennie azt a rohadt telefont, mert nem tudhatja, hogy miről van szó, miért telefonálhat. Mert ha így gondolkozna, hogy "csak akkor veszem fel a telefont, hogyha fontos", akkor nem kellene senkinek se soha felvenni a telefont. Nyilván nem azert hívja, hogy a fehér ruhákat hány fokon kell kimosni...

2021. jún. 26. 15:22
 12/38 A kérdező kommentje:

7 évesek. Okosóra jó ötlet, köszönöm!

A gyerekek is akarnak velem beszélni, ha ott vannak nála. Erre ő direkt nem hív, meg direkt nem veszi fel nekem.

Igy sajnos semmit nem tudok róluk.

2021. jún. 26. 15:37
 13/38 A kérdező kommentje:
Tegnap este óta ki van kapcsolva, nem tudom mi van a gyerekekkel, most is kisípol :( kezdek nagyon ideges lenni....
2021. jún. 26. 15:41
 14/38 anonim ***** válasza:
88%
Kövezzetek meg, de én spec ha majdnem 1 napja nem tudnám mi van a gyerekemmel mégiscsak elmennék és megnézném őket.Nem itt írkálnék, hogy ideges vagyok.
2021. jún. 26. 15:53
 15/38 A kérdező kommentje:
Szerintetek ha nem tartja be a bírósági végzésben leírtakat, tehetek valamit? (Pl most hosszabb időre viszi őket, mint amiben megegyeztünk, de ezt akkor jutott eszébe mondani, amikor már úton volt a gyerekekkel). Bezzeg akkor tudott hívni, utána kinyomta. Tehát nyaralni vinné őket, amikor a végzésben július vége van kiadva. Tehetek valamit, ha nem tartja be a végzésbe leírtakat?
2021. jún. 26. 15:57
 16/38 A kérdező kommentje:
Igen, csak ezzel az a probléma, hogy kb 150 km-re vannak én meg itt fekszek veszélyeztetett terhesként... Rendőrségen gondolkodok
2021. jún. 26. 16:01
 17/38 anonim ***** válasza:
91%
Valakit eressz utánuk!
2021. jún. 26. 16:03
 18/38 A kérdező kommentje:
Hívtam a mostani párom, elindult hozzájuk. Megbánja, hogy nem vette fel 😤
2021. jún. 26. 16:05
 19/38 anonim ***** válasza:
15%
Önbíráskodás?!
2021. jún. 26. 16:07
 20/38 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem jól tetted!
2021. jún. 26. 16:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.