Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem elérhető az apuka?

Nem elérhető az apuka?

Figyelt kérdés

Enyém a kizárólagos szülői felügyeleti jog apuka régi alkoholizmusa miatt. Elvitte a gyerekeket és direkt kikapcsolta a telefont, hogy ne tudjam elérni őket. Mit tehetek ebben az esetben szerintetek?

Köszi a válaszokat!

2021. jún. 26. 14:29
1 2 3 4
 1/38 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, hogy van láthatás engedélyezve a bíróság által, de akkor is idegesít, hogy kikapcsolja a telefont...
2021. jún. 26. 14:30
 2/38 anonim ***** válasza:
100%

Amíg a látogatási ideje tart, nagyon semmit.

Ha nem viszi vissza a gyerekeket időre, akkor rendőrség...

2021. jún. 26. 14:38
 3/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És vajon ér valamit a bíróságon, ha panaszt teszek, hogy a láthatások alatt direkt nem engedi, hogy beszéljek a gyerekekkel? Pl. mondták már neki többször, hogy hívjuk fel anyát, és ő azért se hív, a kérésük ellenére se...
2021. jún. 26. 14:41
 4/38 anonim ***** válasza:
78%

Az övé a láthatás, az alatt azt csinálnak amit akarnak (az ésszerűseg keretei közt persze). Nem tudom miért hivogatnád feleslegesen ez alatt...

Ezzel pont semmit nem fog tenni a bíróság...

Te lazulj le egy kicsit...

2021. jún. 26. 14:43
 5/38 anonim ***** válasza:
66%

Ha láthatás engedélyezett, akkor nem kizárólagos felügyeleti jogod van, hanem nálad van elhelyezve a gyerek.

Ha kizárólagos felügyeleti jogod lenne, akkor neki nem lenne joga elvinni a gyereket.

A láthatás alatt nem kell az apának elérhetőnek lennie, neked meg nincs jogod rátelefonálni, kivéve, ha valami nagyon komoly ok van.

A láthatás alatt az övé a szülői felügyelet, az ö felelősége a gyerekre vigyázni, neked addig "szabadnapod" van, a gyerek addig nem a te gondod.

Ha az apának joga van a láthatásra, akkor a bíróság feltételezte, hogy képes ellátni a gyereket.

Szóval a láthatás alatt neked nincs jogod öket zavarni és az apát sem ellenőrizheted.

Kivéve, ha pl. valakit baleset ér, és a gyereknek is oda kellene mennie vagy hasonló.

Ha feltételezed, hogy nem megfelelően látja el a gyereket, akkor ezt a bíróságon kell bejelenti, ha beigazolódik, akkor megvonhatják tőle a láthatási jogot, vagy felügyelt láthatást ítélnek meg.

Elhiszem, hogy aggódsz, de ez a jogi helyzet. (Az apának sincs joga naponta X alkalommal felhívni téged és ellenőrizni, mit csinálsz éppen!)

2021. jún. 26. 14:44
 6/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Csak azért idegesít ez az egész, mert ahogy elvitte őket a busszal, elaludt. A gyerekek vették fel a telefonját. Ilyenkor annyira félek, hogy fennmaradnak a buszon vagy valami történik :(

Meg nem veti meg a sört se, és a láthatások alatt rengeteget alszik. Tudom, ez nem elég a bírósági panaszhoz, de aggódok. :(

Nagyon köszönöm a hasznos válaszaitokat!

2021. jún. 26. 14:54
 7/38 anonim ***** válasza:
94%
Ha fennmarad a buszon, akkor legfeljebb pénzbüntetést kap, ha jegy nélkül utazik, de attól se neki, se a gyerekeknek nem lesz baja.
2021. jún. 26. 14:58
 8/38 anonim ***** válasza:
93%
Rakj a gyerekre okosórát, azt hívható is, van rajta vészhívás mód és GPS is.
2021. jún. 26. 15:03
 9/38 anonim ***** válasza:
92%
Mennyi idős gyerekekről van szó?
2021. jún. 26. 15:05
 10/38 Derjaderja ***** válasza:
75%

De a gyereknek van joga az anyjával beszélni, ha szeretne. Meg Neked is van jogod tudni, hol van a gyerek szerintem. Én is az életkort akartam kérdezni.

Az okosóra jó ötlet. Nem értem a bíróságokat...

2021. jún. 26. 15:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!