Nem elérhető az apuka?
Enyém a kizárólagos szülői felügyeleti jog apuka régi alkoholizmusa miatt. Elvitte a gyerekeket és direkt kikapcsolta a telefont, hogy ne tudjam elérni őket. Mit tehetek ebben az esetben szerintetek?
Köszi a válaszokat!
Amíg a látogatási ideje tart, nagyon semmit.
Ha nem viszi vissza a gyerekeket időre, akkor rendőrség...
Az övé a láthatás, az alatt azt csinálnak amit akarnak (az ésszerűseg keretei közt persze). Nem tudom miért hivogatnád feleslegesen ez alatt...
Ezzel pont semmit nem fog tenni a bíróság...
Te lazulj le egy kicsit...
Ha láthatás engedélyezett, akkor nem kizárólagos felügyeleti jogod van, hanem nálad van elhelyezve a gyerek.
Ha kizárólagos felügyeleti jogod lenne, akkor neki nem lenne joga elvinni a gyereket.
A láthatás alatt nem kell az apának elérhetőnek lennie, neked meg nincs jogod rátelefonálni, kivéve, ha valami nagyon komoly ok van.
A láthatás alatt az övé a szülői felügyelet, az ö felelősége a gyerekre vigyázni, neked addig "szabadnapod" van, a gyerek addig nem a te gondod.
Ha az apának joga van a láthatásra, akkor a bíróság feltételezte, hogy képes ellátni a gyereket.
Szóval a láthatás alatt neked nincs jogod öket zavarni és az apát sem ellenőrizheted.
Kivéve, ha pl. valakit baleset ér, és a gyereknek is oda kellene mennie vagy hasonló.
Ha feltételezed, hogy nem megfelelően látja el a gyereket, akkor ezt a bíróságon kell bejelenti, ha beigazolódik, akkor megvonhatják tőle a láthatási jogot, vagy felügyelt láthatást ítélnek meg.
Elhiszem, hogy aggódsz, de ez a jogi helyzet. (Az apának sincs joga naponta X alkalommal felhívni téged és ellenőrizni, mit csinálsz éppen!)
Köszönöm a válaszokat!
Csak azért idegesít ez az egész, mert ahogy elvitte őket a busszal, elaludt. A gyerekek vették fel a telefonját. Ilyenkor annyira félek, hogy fennmaradnak a buszon vagy valami történik :(
Meg nem veti meg a sört se, és a láthatások alatt rengeteget alszik. Tudom, ez nem elég a bírósági panaszhoz, de aggódok. :(
Nagyon köszönöm a hasznos válaszaitokat!
De a gyereknek van joga az anyjával beszélni, ha szeretne. Meg Neked is van jogod tudni, hol van a gyerek szerintem. Én is az életkort akartam kérdezni.
Az okosóra jó ötlet. Nem értem a bíróságokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!