Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan tegyem túl rajta...

Hogyan tegyem túl rajta magam, hogy anyósomék, úgy kezelik a 7 hónapos babám mintha nem is lenne?

Figyelt kérdés
A nagyot elhalmozzák minden jóval a kicsi meg mintha nem az ő unokájuk lenne.Mikulásra is a nagy kapott csomagot, a kicsi nem, viszont az ismerősük unokájának adtak csomagot. Mindig azt mondják, hogy ő még kicsi!!! Teljesen felháborodtam!
2008. dec. 8. 15:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Nálunk a pici nyáron fog születni, de már most azt hallgatom, hogy nem a gyerek a fontos, hanem az apja, a gyerek úgyis felnő... Szóval minek ajnározni, foglalkozzak az apjával, és a gyereknek annyi is elég... Valahogy ezek után nem várok sok jót:S Ennyit az unokázásról, remélem változni fog.. de:(

A nagynak mikor kb akkora volt mint a pici adtak ajándékot?

11hetes kismama

2008. dec. 8. 15:14
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen ő mindig kapott!
2008. dec. 8. 15:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem két lányom van ,a sógoróméknak egy fia.A lányok soha nem kaptak annyit mint a fiú és itt nem csak az anyagiakra gondolok.Igénye sem volt anyosómnak,hogy néha vigyázzon rájuk.Most már nyugdíjasok néha mondják,hogy maradhatnak ha akarnak de most már én nem engedem.10 év alatt már megszoktam,hogy ők nem olyanok mint a másik unoka és mi is úgy viszonyulunk hozzájuk ahogy ők hozzánk.Azt kapják amit adnak.
2008. dec. 8. 16:06
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én a sogornőmmel voltam hasonló helyzetben. Amokor a kislányom 14 hónapos volt husvétkor ő nem kapott csomagot, mert pici. A nagy fiam persze kapott. Ez engem nagyon bántott akkor sem kapcsolt a sogornőm amikor én átadtam az ő 3 hónapos lányának a csomagot. Én ezekről a dolgokról úgy gondolkodom ma már, hogy nem érdekel ki mit gondol a gyermekeimről. Azt szoktam mondani hogy nem kell őket szeretni ha valakinek nem megy, mi ott vagyunk nekik és számunkra ők a legfontosabbak. Senki más véleménye nem érdekel, ha ők nem tudják őket elfogadni. A ti esetetkben talán az hoz majd változást ha nagyobb lesz a baba és jobban tudnak vele játszani meg ilyesmi. Persze az is magas hogy egy 7 hónapos babának miért nem tudtak valami neki való aproságot venni vagy gyümölcsöt legalább. Szerintem jogos a felháborodásod.
2008. dec. 8. 16:51
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én azt mondtam, hogy aki számít az adott. Nem azon van a hangsúly, hogy mennyit adnak, hanem azon, hogy duplát kap a nagy mindig! Akkor ne adjon annak is csak annyit amennyit akicsi kap, vagy ne adjon semmit. Bár a sógoromtól nem volt meglapő, hiszen a kicsinek 7 hónap alatt még egy db pelenkát sem adott, holott azt fújják anyósomék, hogy neki nagyon sok pénze van, mert ő nem pocsék. Lehet, hogy pénze van de egy érzelem szegény ember, se családja, senkije. Mi lehet, hogy szegények vagyunk, de nem hiszem, hogy a gyerekeimet lecserélném bármennyi pénzre. Azt viszont nem fogom engedni, hogy kettő közül csak egyik kell, akkor nem kapjálk egyiket sem!
2008. dec. 9. 08:50
 6/7 anonim ***** válasza:

De ez a féloldalasság miért van? Miért utálják az egyiket és miért szeretik a másikat? Mert ugye nem konkrétan a Mikulás az igazi kérdés, hanem ez. Esetleg csak a fiút vagy csak a lánygyermeket kedvelik a másik neműt meg nem?

Nekem ez valahogy nagyon furcsa. Azt még úgymond megérteném, ha utálnak mindenkit, de hogy a testvérek közül csak az egyiket szeressék? Ráadásul pont a nagyobbat? Mert még azt is el bírnám képzelni, hogy kis aranyos picikét halmozzák el ajándékkal a naggyal meg nem törődnek(sok szülő is beleesik ebbe a hibába, sajnos!).

De amit te leírtál azt tényleg nem értem, elképzelni sem tudom miért alakulhat ki. Viszont szerintem te ha jobban elgondolkozol rajta azért csak van valami magyarázat, nem?

2009. jan. 6. 02:13
 7/7 A kérdező kommentje:

Nem kell rajta gondolkodnom!

Mikor megtudták, hogy terhes lettem teljesen ellenem fordították a férjem is, hogy mindenki kiröhögi, hogy 41 évesen születik gyereke, meg őket is mert, 4 éve méhen kívüli terhesség miatt eltávolították a jobb oldali petevezetékem és ők mindenkinek a rokonságukban azt mondták, hogy a méhem vették ki( azt most tudtam meg az egyik rokonuktól). 10 év alatt többször elvetéltem, szerintük ennyi idő után már nem kellett volna megtartanom a babát! Pont azt kellett volna elvetetnem aki élni akart??! Nem tettem ezzel kivívtam a haragjukat!

A nagyot szerinte azért kényeztetik, mert 12 éves és mivel ő náluk nevelkedett ő az unokájuk, a kicsit meg az én közreműködésemmel mostmár egyre ritkábban látják!

2009. jan. 6. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!