Ki hogyan viseli, hogy gyerek mellett már nem tud eljutni csak úgy bármerre?
7-es 5 hónapos lesz a pici mikor megyünk vele a Balatonra. Már most is visszük bárhova kirándulni babakocsival, igen boltba is. Menjetek nyugodtan ti is🙂
A gyerek azt szokja meg amibe beleszoktatod. Ha 5 éves koráig nem lát szállodát kirándulóhelyet boltot (tudom ez tulzás) akkor nem fog tudni viselkedi hiába nagyobbacska már.
7 es 4 vagyok.
Pedig szegénykémnek pont előtte lobbant be a nyirokcsomója sos ismerős segített dokit szerezni 3 nappal nyaralás előtt, kapott gyógyszert és minden rendben volt, de azért ott is voltunk ügyeleten mert akkor még a fájdalom csillapítót nem lötték fel a felhőbe izgi volt, de minden rendben volt.
És volt velünk még egy ennyi idős baba, kb mi csak szoptattunk a sátorba 😂😂
Az esti bulin meg úgy aludt a babakocsiba mint akit agyon csaptak meg sem moccant, mi a gondolatunkat sem hallottuk.
Na ezt ki is nőtte, sehol nem aludt el 6 hós korától csak az ágyában.
1.5 éves ikreim vannak, az elejétől kezdve mindenhova vittem magammal őket, amíg nem tudtak járni, addig ringatóra is mentünk. Tavaly is voltunk strandon is többször, most is épp ott vagyunk, gyerekek alszanak épp a babakocsiban.
Máskor este elaltatom a gyereket (másik apjával van) és átmegyek barátnőmhöz beszélgetni.
Csupa kifogás amit felsorolsz, a férjed is csak kifogásokat keres.
Az a baj, hogy nem mentetek nincs hozzá szokva, azért nyűgös, a gyerek bele születik egy családba, és nem kell minden csak róla szóljon.
Jó, hogy úgy próbáljuk alakítani, hogy neki is jó legyen, de nem rendeljük alá az életünket.
Nyugottan elmehettek balcsira, keressetek apartmant ahol nem zavar senkit a nyűgös, egy két estét apa is lehet vele te menj sétálni a partra fagyizni.
Az a gond amiből azt csinálsz.
Én ezt a kort szerettem a legjobban, ha magamat nézem. Naponta 2x másfél órát sétáltam vele. Sportrészbe beleraktam és elnézelődött. Én meg kikapcsolhattam az agyam. Csak úgy olvadtak le rólam a kg-k.
A kérdésre valaszolva én is nagyon nehezen éltem meg,hogy oda lett a szabadságom, de ahogy nő azért könnyebb. Fodrászt, kozmetikust váltottam olyanra, aki szombaton is dolgozik, így akkor az apjára hagyom, máris van egy kis kikapcs.
A kérdésed 2 részre szedném. Egyrészt ezen szerintem minden szülő atmegy, hogy már nincs az a kötetlen időbeosztás, a csak úgy ezt és azt csinálni. Nyilván attól hogy ezt érzed,még jó anya vagy. Ennek kulcsa az időbeosztás, hogy előre kell tervezni. A spontaneitás megszűnik valoban, de mindent lehet egy gyermek mellett is tenni.
A másik a vele való séta. A fiam már 5 éves de nem egy elülős szemlélődő egyemberes gyermek. A dac és a hiszti kőkemény időszak volt, és ezzel együtt millió nehéz percet eltünk meg vele otthon is és kint is. Étterem, bolt, séta az utcán, oviba indulás, játszótér stb. Mindenhol volt olyan h sírt v nyűgös volt vagy éhes. Aztán belerázódott ő is és én is. 1 évesen még közel sincs annyi nehéz pillanat mint dackorszakban. De akkor sem állított ez meg. A jogsit elevenítsd fel, irtó hasznos egy anyukának, főleg ha szabadságra vágysz vagy gyalog nem jutsz el mindenhova. A meleg ellen is az időbeosztás a kulcs. De én sztem mentem vele akkor is, mert nalunk a panel is meleg volt, mindegy hol sulunk meg.
Elkezdeni nehéz de ha elkezdesz rendszeresen kijárni vele, hozzászokik. 1 eves, még kicsi, könnyen beleszokik egy új helyzetbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!