Mit tennétek ebben a helyzetben? Igaza van a szomszédnak?
Nem volt igaza a szomszédnak, este 10 után már nem lehet hangoskodni. És a rendőrt is ki lehet hívni, ha zajosak.
Az viszont rólad is elmond sok mindent, ha a gyerekeid egész nap kiabálnak. Miért nem tudják a szülők megnevelni mostanság a gyerekeiket? A szomszédod miért szenvedje el azt hogy neked szülnöd kellett?
Ebben a történetben mindenki hibás: Te, a szomszéd, és a neveletlen kölykök is.
A törvény szerint te kerhetsz intézkedést vele szemben csendhaboritasert...
...viszont azért a közösségi tolerancia szabályai szerint bizony lehetnél egyszer te is tekintettel az ő igényeire ha ezek az alkalmak nem gyakoriak.
Látod ezek szerint ők is eddig szó nélkül hagyták nálatok a kiabálást.
Mindketten,te is és a szomszéd is,hibásak vagytok.
Te neveld még a gyerekeiket,hogy ne ordíbaljanak egész nap,ő meg máskor ne hallgasson este tízkor hangosan zenét.
Én a hármassal értek egyet. Persze attól is függ, mekkorák a gyerekek pl egy kisbaba ordításáról van-e szó.
Amúgy együttérzek mindenkivel, aki társasházban nevel gyereket, annyira áthallatszik minden (nálunk a panelban anno a wc lehúzas, porszívózás, köhögés), hogy az már gyerek számára teljesíthetetlen halkság, ha háklis a szomszéd.
Szerintem ha nem minden hétvégén csinál házibulit, akkor belefér. A szomszédoknak kölcsönösen kell tolerálni egymást.
Nálunk többször volt házibuli társasházban még a gyerekvállalás előtt, sose szóltak a szomszédok pedig körbe gyerekesek laktak, jóban voltunk velük. Nyilván valamilyen szinten tekintettel voltunk rájuk, de nem voltunk csöndben.
Mi se szóltunk soha, ha a gyerekek voltak hangosak. A gyerekek pedig általában több időt töltenek hangoskodással, mint 1-2 buli.
Én gyerek párti vagyok teljesen, de egy gyerektelen szomszédnak valóban megterhelő hallgatni az egész napos hangoskodást.
Én elnéző vagyok a mindennapi élet zajaival, amibe beletartozik a gyerekek játéka, a fűnyírás, az építkezés, a kutyaugatás, beszélgetés, porszívózás.
Nem tudnám sokszor tolerálni a hangos zenét este. Egyszer még oké, de ha hetente rendezne kerti partyt akkor igenis szólnék neki gyerek ide vagy oda. Vannak akik 5-kor kelnek hétvégén is, és gondolom mindenki enne pl friss kenyeret a boltban nem tegnap este készültet, szóval ne jöjjön senki azzal hogy mír' nem irodistaaaa? Nem mindenkinek adatik meg, hogy 8-16-ig dolgozzon csak hétköznap.
A buli este 10 után ha túl hangosak, törvénysértő. Okkal. A gyereket nem lehet lejjebb halkítani ha pl baba, épp megtanítani meglehet a csendesebb játékra, de nektek úgy boldoh gyerekkorotok lett volna? Miért ne kacaghatnanak, meg viháncolhatnának a gumi medence mellett a spriccolón átugrálva, nyáron, nap közben?
Azért csütörtökön hangos zenével bulikázni érdekes. Kicsit más a gyerek zsivaj vagy a fűnyírás vagy egyéb, természetes nappali zajok, mint az éjszaka csöndjében bulit tartani. Nálunk az alattunk lakó szerdán tartott partyt, a gyerek hála az égnek jól alszik, ő nem kelt fel, viszont a férjem éjfélkor lement, hogy mostmár légyszi halkabban, mert holnap reggel 6-kor kezdődik a nap, ettől függetlenül hajnal 3-ig nyomták. Végül egy másik szomszéd kihívta a rendőrséget rájuk.
Aki amúgy olyan ideggyenge,hogy a csendhaboritasi időn kívül nem viseli el a természetes társasházi zajokat, az költözzön tanyára vagy családi házba.
Bulizni este meg délután hangosabb gyerekek az nem ugyanaz a kategória azért.... ha otthon vannak, gondolom 1-2 évesek.
Azért nem mindegy h hogy mész oda és szólsz.
Mert ez a kapcsolja le a zenét....
Talán megkérni h vegye halkabbra!
Na meg persze ha ez 2-3 hetente megesik, hát hadd bulizzon már.
Este 10kor a gyerekek már aludnának azt írtad. Próbáltak elaludni, vagy 10kor nálatok fektetés van ez~rt adfigra álljon mindenki vigyázban?
Mellettünk a tornateremben szokott lenni a falunapi bál, a gyerekek kicsit nehezebben bár, de azért eltudnak aludni.
Szilveszterkor szintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!