Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek ebben a helyzetbe...

Mit tennétek ebben a helyzetben? Igaza van a szomszédnak?

Figyelt kérdés
Tegnap este a szomszéd kerti partit csinált. Este 10-kor átmentem szólni, hogy legyen kedvesek a zenét lekapcsolni, mert a gyerekeim már aludnának. Erre azt mondta, hogy ő sem szól, amiért a gyerekek egész nap kiabálnak, ezért nem fogja lekapcsolni a zenét. Azt mondtam, hogy a kettőt nem lehet összehasonlítani, de ott hagyott.
2021. jún. 18. 11:09
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
74%

Nem volt igaza a szomszédnak, este 10 után már nem lehet hangoskodni. És a rendőrt is ki lehet hívni, ha zajosak.

Az viszont rólad is elmond sok mindent, ha a gyerekeid egész nap kiabálnak. Miért nem tudják a szülők megnevelni mostanság a gyerekeiket? A szomszédod miért szenvedje el azt hogy neked szülnöd kellett?

Ebben a történetben mindenki hibás: Te, a szomszéd, és a neveletlen kölykök is.

2021. jún. 18. 11:15
 2/19 anonim ***** válasza:
92%
A nappali hangoskodás és az esti hangoskodás között azért van különbség. Én megértem őt is, hogy elege van abból, hogy egész nap a gyerekeid kiabálását hallgatja dehát ugye nem lehet szólni, mert nappal van és különben is gyerekek...hangosak és teljesen megértelek téged is, hogy este 10 után azért bosszantó már számodra a hangos zene. Bőven elég lett volna ha kicsit lejjebb veszi a hangerőt. De talán tanulsz ebből te is és megbeszéled a gyerekeiddel, (nem tudom hány évesek) hogy ne ordibáljanak egész nap, játszanak csendesebben és akkor a szomszéd is jobb fej lesz.
2021. jún. 18. 11:16
 3/19 anonim ***** válasza:
90%

A törvény szerint te kerhetsz intézkedést vele szemben csendhaboritasert...

...viszont azért a közösségi tolerancia szabályai szerint bizony lehetnél egyszer te is tekintettel az ő igényeire ha ezek az alkalmak nem gyakoriak.

Látod ezek szerint ők is eddig szó nélkül hagyták nálatok a kiabálást.

2021. jún. 18. 11:19
 4/19 anonim ***** válasza:
89%

Mindketten,te is és a szomszéd is,hibásak vagytok.

Te neveld még a gyerekeiket,hogy ne ordíbaljanak egész nap,ő meg máskor ne hallgasson este tízkor hangosan zenét.

2021. jún. 18. 11:20
 5/19 Derjaderja ***** válasza:
84%

Én a hármassal értek egyet. Persze attól is függ, mekkorák a gyerekek pl egy kisbaba ordításáról van-e szó.

Amúgy együttérzek mindenkivel, aki társasházban nevel gyereket, annyira áthallatszik minden (nálunk a panelban anno a wc lehúzas, porszívózás, köhögés), hogy az már gyerek számára teljesíthetetlen halkság, ha háklis a szomszéd.

2021. jún. 18. 11:26
 6/19 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem ha nem minden hétvégén csinál házibulit, akkor belefér. A szomszédoknak kölcsönösen kell tolerálni egymást.

Nálunk többször volt házibuli társasházban még a gyerekvállalás előtt, sose szóltak a szomszédok pedig körbe gyerekesek laktak, jóban voltunk velük. Nyilván valamilyen szinten tekintettel voltunk rájuk, de nem voltunk csöndben.

Mi se szóltunk soha, ha a gyerekek voltak hangosak. A gyerekek pedig általában több időt töltenek hangoskodással, mint 1-2 buli.

Én gyerek párti vagyok teljesen, de egy gyerektelen szomszédnak valóban megterhelő hallgatni az egész napos hangoskodást.

2021. jún. 18. 11:35
 7/19 anonim ***** válasza:
46%

Én elnéző vagyok a mindennapi élet zajaival, amibe beletartozik a gyerekek játéka, a fűnyírás, az építkezés, a kutyaugatás, beszélgetés, porszívózás.

Nem tudnám sokszor tolerálni a hangos zenét este. Egyszer még oké, de ha hetente rendezne kerti partyt akkor igenis szólnék neki gyerek ide vagy oda. Vannak akik 5-kor kelnek hétvégén is, és gondolom mindenki enne pl friss kenyeret a boltban nem tegnap este készültet, szóval ne jöjjön senki azzal hogy mír' nem irodistaaaa? Nem mindenkinek adatik meg, hogy 8-16-ig dolgozzon csak hétköznap.

A buli este 10 után ha túl hangosak, törvénysértő. Okkal. A gyereket nem lehet lejjebb halkítani ha pl baba, épp megtanítani meglehet a csendesebb játékra, de nektek úgy boldoh gyerekkorotok lett volna? Miért ne kacaghatnanak, meg viháncolhatnának a gumi medence mellett a spriccolón átugrálva, nyáron, nap közben?

2021. jún. 18. 11:38
 8/19 anonim ***** válasza:
33%
Ilyen helyzetben hívj rendőrt, intézkedni fognak. Az, hogy a gyerekek nappal hangosak, nem ürügy arra, hogy éjjel az egész szomszédságot zavarják a pihenésben (gondolom, mások is laknak arrafelé). Hívjon ő is rendőrt, amikor napközben kiabálnak a gyerekek, jól körbe is fogják röhögni, nem is véletlenül, ebből is látszik, hogy nem ugyanaz a kettő. Nem tudjuk pontosan, hogy mit jelent, hogy hangosak a gyerekek, de azért minden gyereknek van egy alaphangereje, akkor is, ha jólnevelt. Mint ahogy a kutyák, közlekedés, vállalkozások, háztartások, felnőttek is zajjal járnak, ezt alap, hogy el kell tudni viselni, ezért cserébe nem jár éjszakai csendháborítási jog. Vannak ilyen önimádó, egocentrikus barmok, akik azt hiszik, hogy azért, mert elviselik, hogy a környezetükben más emberek is élnek, nekik mindenki tartozik. Költözzön tanyára, ott nem fogják zavarni a mindennapi, együttéléssel járó zajok, és az ő csendháborításáért sem fog szólni senki.
2021. jún. 18. 11:42
 9/19 anonim ***** válasza:
48%

Azért csütörtökön hangos zenével bulikázni érdekes. Kicsit más a gyerek zsivaj vagy a fűnyírás vagy egyéb, természetes nappali zajok, mint az éjszaka csöndjében bulit tartani. Nálunk az alattunk lakó szerdán tartott partyt, a gyerek hála az égnek jól alszik, ő nem kelt fel, viszont a férjem éjfélkor lement, hogy mostmár légyszi halkabban, mert holnap reggel 6-kor kezdődik a nap, ettől függetlenül hajnal 3-ig nyomták. Végül egy másik szomszéd kihívta a rendőrséget rájuk.

Aki amúgy olyan ideggyenge,hogy a csendhaboritasi időn kívül nem viseli el a természetes társasházi zajokat, az költözzön tanyára vagy családi házba.

Bulizni este meg délután hangosabb gyerekek az nem ugyanaz a kategória azért.... ha otthon vannak, gondolom 1-2 évesek.

2021. jún. 18. 11:51
 10/19 anonim ***** válasza:
73%

Azért nem mindegy h hogy mész oda és szólsz.

Mert ez a kapcsolja le a zenét....

Talán megkérni h vegye halkabbra!

Na meg persze ha ez 2-3 hetente megesik, hát hadd bulizzon már.

Este 10kor a gyerekek már aludnának azt írtad. Próbáltak elaludni, vagy 10kor nálatok fektetés van ez~rt adfigra álljon mindenki vigyázban?

Mellettünk a tornateremben szokott lenni a falunapi bál, a gyerekek kicsit nehezebben bár, de azért eltudnak aludni.

Szilveszterkor szintén.

2021. jún. 18. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!