Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogyha nem értékel...

Mit tegyek, hogyha nem értékelnek a gyerekeim?

Figyelt kérdés

Már megy a hasam reggel, ha szabadnapos vagyok, annyira frusztrál, hogy itthon kell lennem. Nem értékelnek.

De az apjukért rajonganak, csak mert megenged nekik mindent.

Ott a sógornőm. A gyerekeit a nagyanyja neveli, hétvégente megy csak hozzájuk látogatni. Általában fél óra alatt letudja őket. Mégis imádják a gyerekei. Anyám sose foglalkozott velem, sose kérdezte meg, hogy hogy vagyok, egyszer amikor megkérdeztem tőle, hogy szeret-e engem, nem válaszolt. Mégis imádtam.

Én meg tényleg a lehetőségeimhez, teherbírásomhoz képest mindent megteszek értük, és mégse vagyok jó. Már régóta megfogalmazódott bennem az, hogy ott hagyom őket az apjuknál. Le akarok mondani róluk, meg kezdem azt érezni, hogy nem szeretem őket.

2021. jún. 17. 09:14
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
96%
Mitől alakult így a helyzet? Mennyi idősek a gyerekeid? Milyen a kapcsolatotok?
2021. jún. 17. 09:19
 2/26 anonim ***** válasza:
98%
Mekkorák? Miben nyilvánul ez meg?
2021. jún. 17. 09:22
 3/26 anonim válasza:
68%
Azért ez elég durva, hogy elhagynád a gyerekeid. Szerintem menny el egy pszichológushoz és beszéld meg egy szakemberrel.
2021. jún. 17. 09:23
 4/26 anonim ***** válasza:
68%

Mindig annak a szeretezéért elismeréséért sóvárgunk aki le se szar. Lásd saját példád, anyád leszart te még is rajongtál érte.

A gyerekeid egézs biztosan szeretnek, csak másképp mutatják ki. A legtöbb családnál minsig apuka az engedékeny és vicces apuka. A gyerek persze hogy affelé húz látványosan aki mindent megenged,de ez nem azt jelenti, hogy a másik szülőt nem szereti.

Ellenben neked nem ártana egy pszichológus,mert fejben biztosan baj van nálad.

3 gyerekem van ráadásul lányok,akik amúgy is jobban apásak,soha nem várnám el, hogy istenítsenek. Se azt, hogy folyton hálálkodjanak,csak mert megszültem őket. Mert azt én akartam. Nem ők.

Ha lesz bármi mondandójuk, majd akkor ha felnőttek,és nem gyerekek. Neked nem elég érték(elés) ha azt mondják szeretnek?

2021. jún. 17. 09:27
 5/26 anonim ***** válasza:
98%
Nem mindenki szülőtípus, de lehet, hogy tényleg jó ötlet lenne, ha legalább egy ideig az apjuknál lennének. Akkor neki is be kellene húzni a fékeket, szabályokat kellene betartani a kölyköknek, és talán megtanulnának téged értékelni. Előbb-utóbb hiányozni kezdenél nekik és lehet, hogy ők is neked. Meg kellene próbálni.
2021. jún. 17. 09:29
 6/26 anonim ***** válasza:
77%

Le leszek pontozva és savazva:

Én öt évig éltem így. Bármit csináltam, rossz volt. Apuka volt a sztár, a minden. Fogtam, odaadtam apukának a gyereket és most még mindig én vagyok a rossz, a szemét, de legalább most van okuk rossznak és szemétnek beállítani.

Az volt az utolsó csepp a pohárban, amikor a gyerekem a szemembe mondta, hogy utál, csak mert az iskola látogatásos napon négy órából csak kettőt tudtam ott lenni, mert mennem kellett dolgozni. De az bezzeg nem volt baj, hogy az apja el se ment. Semmi bajom nincs azzal, hogy szeretik az apjukat, csak akkor én ne legyek jó, amikor a fehér ingét leöntik kakaóval, faleveleket kell préselni rajzórára, stb.

És vicces, hogy a kérdezőt küldenétek szakemberhez, csak mert nem bírja már lelkileg a folyamatos megaláztatásokat.

Lehet legyinteni, hogy jaj, általában úgy szokott lenni, hogy a nő kihajtja a belét a gyerekeiért, az apának meg elég, hogyha vicces meg jófej, de ez akkor sincs rendjén. De majd megtudjátok, hogyha elváltok, 20x annyit tesztek a gyerekért és huszadannyira se becsülnek meg.

Sem én és szerintem sem a kérdező nem várja el a gyerekeitől, hogy hajoljanak meg előttünk, dicsőítsék a nevünket, szórják be arannyal azt a helyet, ahol jártunk. Hanem egy kis tiszteletet, pár jó szót szóljanak és ne csak akkor legyünk jók, amikor valami probléma van.

2021. jún. 17. 09:41
 7/26 anonim ***** válasza:
64%

Aki meg írta, hogy pár hétig legyenek apukánál a gyerekek:

Mégis mi fog változni? Semmi.

Ha mondjuk az egész nyári szünetet az apjuknál töltik, az se fog semmit változtatni. Apuka szépen ellébecol, ugyanúgy mindent rájuk fog hagyni. Max ha nem hagyják meccset nézni, akkor kizavarja őket az udvarra. Az is lehet, hogy a játszótéren töltik majd az egész nyarat, vagy a mostohaanyjuk fogja a gondjukat viselni. Ennyi lenne.

2021. jún. 17. 09:43
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Nevelje őket az apjuk. Ez nem azt jelenti, hogy lemondasz róluk, csak hétvégi anyuka leszel, mint milliónyi és milliónyi férfi, akik valamiért nincsenek ezért megfeszítve. Nyilván a sok álszent majd legszívesebben máglyára vetne, hisz milyen dolog az, hogy egy anya nem hajlandó beledögleni a gyereknevelésbe. Valamiért a nőknek kötelező szenvedni.

Ha megszabadulsz a stressztől sokkal jobb anyuka leszel. Nem egy idegbeteg leharcolt cseléd, hanem valaki, akivel minőségi időt tudnak tölteni.

2021. jún. 17. 09:44
 9/26 anonim ***** válasza:
63%
6: azért valami oka kell, hogy legyen, hogy idáig jutottak.
2021. jún. 17. 09:57
 10/26 anonim ***** válasza:
94%
Nekem az exférjem volt olyan, hogy minden stressz a gyerekeken csattant, és folyton sóhajtozott (otthonról hozta ezt az alap "pampogást", hogy a világ rossz hely és csak szívhatsz), hogy ugye őt úgyse szereti senki, az egész családja teher volt, mindenki zavarja a céljai elérésében vagy legalább, hogy nyugalma legyen, pedig "ő mindent megtesz értük", meg mindent értünk áldozott fel, csak hozzáteszi, hogy nem érdemled meg... Ez ilyen önsorsrontó játszma, másokba mantrázni önsajnálattal, hogy valld be, hogy te viszont nem szeretsz, miközben arra vársz, hogy valaki azt bizonygassa, hogy "de" és "de" és "de". Nagyon bele lehet fáradni felnőttként is, gyerekként meg aztán nem is érted, hogy a mélyben van egy plusz szál. Nagyon rossz volt, sokszor alakult ki, hogy mi vagyunk egy csapat, ő meg külön, és mentegetem, mert vagy zavarjuk vagy megsértődött. Volt persze ennek ellenére sok jó dolog is vele meg együtt, tényleg szerette (szereti) a gyerekeket, tényleg gondoskodó volt és tudott kedves is lenni, de akkora stresszt generált a folyamatos búvalbéleltségével és világhibáztatással, hogy amint megérkezett, már mindenki vigyázz állásban is kritizálva volt. Távolról most sokkal jobb apa. Pláne, hogy már jár pszichológushoz.
2021. jún. 17. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!