Ha valaki olyan helyzetbe kerül, hogy nem tud kaját venni a gyerekének (hétközben tegyük fel szoc alapon ingyen étkezik az iskolában, de épp pl hétvége van), és megetet vele egy kiflit meg egy almát a boltban, amit nem fizet ki, és egyáltalán semmit nem is vesz, mert nincs pénze, az bűn szerintetek?
Főleg morálisan értem.
Fókuszáljunk a kérdésre légyszi, ne arra, hogy kik és miert jutnak ide.
Aki a 9es választ lepontozta, az képes lenne úgy felnevelni a gyerekét, hogy nincs mit ennie???
Jó tudni, milyen emberek vannak itt a gyk-n...
2021. jún. 16. 04:06
12/16 anonim válasza:
Szerintem morális értelemben bűn, mert a szülő dolga lenne, hogy el tudja látni a gyereket, nem a bolté. És számomra mérhetetlen önzőség úgy gyereket szülni, hogy nem tud neki valaki kifizetni egy 20 ftos zsemlét sem. A gyerek nem egy szórakoztatási cikk a szülő örömére, hanem egy ember. Ha nem tudsz gondoskodni róla, ne vállald.
2021. jún. 16. 06:09
13/16 anonim válasza:
Igen az .
2021. jún. 16. 06:16
14/16 anonim válasza:
Igen, bűn. Ennyi erővel mindenki bejárhatna a boltba lopni. Mert ha neki lehet, nekem is. És bűn éhezésre ítélni a gyereket. Ha tudom, hogy nem fogom tudni eltartani, akkor nem vállalok gyereket. Egyetemista koromban láttam egy esetet. A közeli élelmiszerboltnál egyszer állt egy anyuka, 2-3 év körülo kisgyerekével. Úgy állt az ajtóban, hogy ne mtudtad kikerülni és pofátlanul nem engedett be addig, amíg nem adtál neki valamennyi pénzt. Sírt, kiabált hogy a gyerek éhes stb stb. Én már bent voltam a boltban, egyszer csak látom hogy bejön. Gondolom összekoldult valamennyi pénzt. Akkor sültek a péksütik, még jó melegek voltak, magamnak is vettem. Gondoltam na, majd akkor ebből a pénzből a gyereknek legalább vesz egy kakaóscsigát vagy valamit. Á, egy frászt. Csokit, rágót. Az összes pénzt erre költötte és az eladó kérdezte meg hogy evett e már az a gyerek ma valamit. Az anya állította hogy igen, holott kint még azért sírt a bolt előtt hogy éhes a gyerek. Hát ja, rágóval, csokival biztos jól fog lakni.
2021. jún. 16. 10:49
15/16 A kérdező kommentje:
10: Ez jó módszer. Milyen rendesek az emberek, hog yösszehozták neki a kaját.
7: Szóval lényegében az a különbség, hogy a bortörés baleset (véletlen károkozás) az etetés meg szándékos visszaélés. Igaz?
12: Igen, de ebbe talán egy másik kérdés keretében lehetne részletesebben belemenni.
14: Ez szomorú történet... : [
ö_Ö
Köszi a válaszokat! Nagyon érdekes volt olvasni a véleményeket.
2021. jún. 16. 12:48
16/16 VZ2 válasza:
Az a probléma, hogy a gyereknek állítólag nincs mit adni, de a fülében azért ott az arany karika. Meg a futtatott fuksz az "apán". Adja el azt először, aztán lopjon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!