Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyereknek kaját lopni a...

Dagadozó Agy kérdése:

Gyereknek kaját lopni a boltban bűn?

Figyelt kérdés

Ha valaki olyan helyzetbe kerül, hogy nem tud kaját venni a gyerekének (hétközben tegyük fel szoc alapon ingyen étkezik az iskolában, de épp pl hétvége van), és megetet vele egy kiflit meg egy almát a boltban, amit nem fizet ki, és egyáltalán semmit nem is vesz, mert nincs pénze, az bűn szerintetek?

Főleg morálisan értem.

Fókuszáljunk a kérdésre légyszi, ne arra, hogy kik és miert jutnak ide.

2021. jún. 15. 22:21
A kérdező szavazást indított:
Igen, bűn
Nem bűn
93 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%
Attól még, hogy érthető és egy szülő sem akarja éhezni látni a gyermekét, attól még a lopás az lopás.
2021. jún. 15. 22:43
 2/16 anonim ***** válasza:
83%

Igen, bűn.

Nem lehet felmenteni, nem lehet azt mondani, hogy "megélhetési bűnözés".

Van rá mód, hogy kérjen ételt ha megszorul: szeretetszolgálatnál, és egy csomó helyen. Vagy még akár a boltban is elkérhető az előző napról visszamaradt kiflit, stb-t, amit kidobnának.

De lopni bűn. Nincs felmentés!

2021. jún. 15. 22:44
 3/16 anonim ***** válasza:
87%
Az a bűn,h.gyerekeknek így kell élnie...
2021. jún. 15. 22:45
 4/16 anonim ***** válasza:
78%
A lopás az lopás. függetlenül attól, hogy milyen célból és kitől követik el.
2021. jún. 15. 22:50
 5/16 anonim ***** válasza:
87%
A körülmények max. megmagyarázzák a tettet, de nem menti fel az elkövetôt.
2021. jún. 15. 22:51
 6/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi véleményeket és a szavazatokat is!

Egyébként az is képbe jöhet a témában, hogy a boltban, ha eltörsz valamit véletlenül, még a fizetés előtt, azt nem kell kifizetned elvileg. Egyszer eltörtem így egy bort és mondták, hogy no problémo, vegyek el egy másikat. Lehet, hogy csúszott, vagy rosszul volt a polcra téve, ez volt az indok.

Szóval egy megevett kifli vagy egy eltört üveg kicsit hasonlít. Bár valóban a szabályokkal való visszaélés lenne ingyen etetni a gyereket.

2021. jún. 15. 23:00
 7/16 anonim ***** válasza:
78%

Nem, nem hasonlít. Az eltört bor az tönkremegy, a kifli viszont kárbavész. Vélhetőleg nem direkt törted el az üveget, viszont olyan nincs, hogy véletlenül megetette a gyereket valaki.

Senkit nem ment fel semmi a lopás alól. A lopás az lopás. Max megmagyarázza a tettet, de fel nem ment senkit a körülmény, helyzet. Akkor ennyi erővel mindenki lophat, mindenki bűnözhet.

2021. jún. 15. 23:15
 8/16 anonim ***** válasza:
89%
Itt sajnos az a baj, ilyen alapon mindenki bejárhatna enni a boltba, egy idő után meg megy a kis boltos is, mert tönkre megy.
2021. jún. 15. 23:17
 9/16 anonim ***** válasza:
78%

Igen, bűn. Ha nem tudja etetni a gyerekét, mondjon le róla.

Éhezésre ítélni egy gyereket... Nincs joga hozzá.

2021. jún. 15. 23:30
 10/16 anonim ***** válasza:
97%
Egyetemista koromban volt, hogy a közeli élelmiszerbolt elôtt, ahová jártam, állt egy tizenéves roma fiú, és a betérô vevôket megkérte, vegyenek neki ezt-azt. Fél kiló kenyeret, fél liter tejet, 10 deka párizsit, stb. Mindenkitôl csak egyfélét, pár 100 forintos tételeket. Senkit sem láttam, aki visszautasította volna, én is megvettem amit kért. Szépen megköszönte, és így fél óra alatt összeszedte a családjának az aznapi vagy akár másnapra is elég élelmiszert. Ennivalót kevés ember utasít vissza egy rászorulótól, és ez sokkal jobb, mint a lopás.
2021. jún. 16. 03:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!