Tényleg akkora bűn, ha az ember enni ad a gyereknek a boltban?
Mindenképp elítéled az illetőt ismeretlenül is? Nincs felmentő körülmény?
1-3 éves gyerekre gondolok.
Nem ítélem el, mert nem ítélkezem, de én nem teszem, és nem is értek vele egyet. De ez nem ítélet.
Én úgy vagyok vele,hogy a 3 éves fiam, igenis ki kell,hogy bírjon 20-30 percet, evés nélkül. Valljuk be, a legtöbb gyerek nem azért eszik ilyenkor, mert valóban éhes, hanem mert ott,hirtelen megkívánja.
Az ivás az, amit el tudok fogadni, mert ha szomjas, és nincs ital anyukánál, akkor nyilván nem lehet elvárni egy ekkora gyerektől,hogy bírja fél órát.
De nekem nem is a furcsa,hogy mondjuk kiflit ad valaki a gyereknek,hanem,hogy leveszi a túrórudit és azt. Nemrég egy anyuka 3 darabot fizetett előttem a kasszánál, mert annyit evett meg a gyerek.
A fiam megtanulta,hogy csak az a miénk, amit kifizettünk. Ha megkíván valamit addig fogja, amíg a kasszához nem érünk. Sőt, ő élvezi,hogy adok neki pénzt és ő fizetheti ki,amit választott.
Egyszerűen megelőztem az ilyen helyzeteket: étkezés után mentünk bevásárolni. Figyelemelterelésnek meg játékot vittem.
Ahogy írták, jogszabály szerint, amíg nincs kifizetve a termék, addig lopásnak minősül, ha valaki fogyaszt belőle. Emiatt érdemes vigyázni, mert ha olyan a biztonsági őr, akkor jogszerűen lép fel ilyen esetben. Mondhatni, az ő személyes hangulatán, jóindulatán múlik, hogy eljárást indít-e, vagy félrenéz.
Engem nem érdekel, hogy más mit csinál. Az üvöltő, toporzékoló gyereket se szoktam észre venni (nem szándékosan), mert nem izgat. Mondhatnám úgy is, hogy "nem az én dolgom".
Engem úgy neveltek, hogy amit nem fizettem ki, az nem az enyém és a lopás bűn.
Én is így nevelem a gyerekeimet, nem adok nekik enni a boltban. Főleg azt nem, amit még nem fizettem ki! Ezt ők is nagyon jól tudják.
Igaz, mi nem indulunk úgy el bevásárolni, hogy éhesek vagyunk (olvass utána, miért nem érdemes éhesen neki állni vásárolni).
Még nem volt gyerekem, amikor a Tescoban egy biztonsági őr neki állt pattogni az anyukának, hogy menjen vele, mert jegyzőkönyvet készít. Ugyanis ő látta a kamerán keresztül, hogy a gyereknek oda adott egy ~ 15 Forintos kiflit! Na, az anyukának se kellett több, ment a veszekedés, üvöltözés (inkább a b.őr részéről). Oda kérette az anyuka az áruházvezetőt, majd megbeszélték a dolgokat és kifizette természetesen a pénztárnál az anyuka a ~ 15 Forintos kiflit. Esze ágába sem volt nem kifizetni vagy "elpakolni", stb..
Viszont én ilyen kellemetlen helyzetben soha a büdös életbe nem szeretnék kerülni. Pont ezért nevelem én is úgy a gyerekeim, ahogy az anyukám nevelt minket a nővéremmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!