Nem tudom felgoldozni az 6 évvel ezelőtti koraszülést, mit tehetnék?
Sziasztok 6 évvel ezelőtt volt egy koraszülésem, hellp szindróma miatt, mivel a baba kicsi súllyal született több mint 1 hónapig voltunk a PIC-en.Azóta megszületett második babánk is, akire 2 évet vártunk mert nem sikerült teherbe esnem, ez a terhesség sem volt teljesen problemamentes de időre született a kicsi.Azóta mindkét gyerkőc rendben van, egészséges nagyon szeretem őket.
Mégis sokat sírok, feszült vagyok, ingerült, nem sikerült feldolgozni a koraszülést, a kórházban töltött idóőszakot, a teherbeesési gondokat stb. pedig voltam pszichológusnál, mégsem segített.Nővérem terhes és teljesen problémamentes terhessége van. Az jut eszembe, hogy nekem mennyi problémám volt, én miért érdemeltem ezt az élettől, Istentől, vele meg egy a genetikám és nála meg semmi.Ne értsetek félre nem akarom, hogy neki baja legyen, az bánt, hogy én miért kaptam azt a sok sz@rt amit. Ezt az érzésemet el sem mondhatom senkinek a családomba,mert tuti keresztrefeszítenének, hogy hogy gondolhatok,érezhetek így,viszont így névtelenül, arctalanul muszáj volt kiírnom magamból.
Kérlek ne bántsatok így is kivagyok!Csak segítő szándékú hozzaszólásokat légyszi.
Nekem a 14.héten betegség miatt szakították meg a terhességem, azóta volt év elején egy missed, én is néha mérgelődöm, hogy más képes 40+ több egészséges gyerelet szülni, nekem mért nem adatik meg.
De még sem örlődöm annyira rajta, mert van 3 egészséges, és hálás vagyok hogy a 3. gyerekem 39 évesen megszületett és itt van, mert az is lehetett volna, hogy ő sem fogan meg.
Van egy kulfoldi ismerosom, neki tavaly szuletett a babaja es ugyanigy jartak. Sirva meselte mindig, hogy az autoban kellett fejnie a tejet, hogy hetekig nem foghatta meg a babajat, csak uvegen keresztul nezhette. Amikor megsimogatta a baba labat elhuzta a labat a baba.
Depressziot, szorongast es ptsd-t diagnosztizaltak nala, meg tart a terapia de mar jobban van, noha meg mindig fel, hogy elvesziti a gyereket, pedig mar otthon vannak, egeszseges, lassan egy eves a baba.
Kedves kerdezo, nem vagy egyedul. Ahhoz, hogy ezek a negativ erzesek, gondolatok elhalvanyuljanak az kell, hogy pozitivak vegyek at a helyuket.
Ok, igy tortent, nem tudsz vele mit csinalni. Viszont rendbe jottetek, es bar rogos uton, de kaptal egy egeszseges babat.
En a helyedben folytatnam a terapiat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!